Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Olimp" aizsargs Bazevičs atgriežas Francijas augstākajā līgā

Agris Suveizda

"Olimp" aizsargs Bazevičs atgriežas Francijas augstākajā līgā
Kristaps Bazevičs
Foto: no personīgā arhīva

Francijas hokeja klubs Briansonas "Diables rouges" pavēstījis par 27 gadus vecā latviešu aizsarga Kristapa Bazeviča pievienošanos komandai.

No "Mogo"/LSPA pārgājis uz čempionu "Olimp"/"Venta 2002", Bazevičs otro sezonu pēc kārtas aizvadīja Latvijas čempionātā, šoruden 13 spēlēs sakrādams piecus (1+4) punktus un 26 soda minūtes. Francijā viņš savulaik jau spēlēja 2016./17. g. sezonā, tās gaitā no Austrijas atklātā čempionāta kļuva Ļubļanas "Olimpija" pievienodamies "Gap", ar ko uzvarēja gan regulārajā sezonā, gan arī izslēgšanas spēlēs.

Bazevičs regulārajā sezonā "Gap" kreklā piedalījās 19 mačos un tika pie deviņiem (3+6) punktiem, pozitīvas lietderības +18 un četrām soda minūtēm, bet "play-off" aizvadīja deviņas no sešpadsmit cīņām un atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, neitrālu lietderību un sešām soda minūtēm.

Pēc tam Bazevičs atgriezās Ziemeļamerikā, divas sezonas spēlēdams Dienvidu profesionālajā hokeja līgā jeb SPHL, bet pirms atgriešanās Latvijā vienu sezonu pavadīja Krievijas Augstākajā līgā, Pekinas KRS-BSU rindās 39 spēlēs nopelnīdams 16 rezultatīvas piespēles, 24 soda minūtes un negatīvu lietderību -1. Aizsargs lielāko karjeras daļu spēlējis ārpus Latvijas, piedalīdamies arī Zviedrijas un Somijas jaunatnes līgās, bet Ziemeļamerikā kopumā nospēlējot piecas sezonas.

Alpu pilsētiņas Briansonas, kas atrodas pie Itālijas robežas, komanda pašlaik ieņem desmito vietu divpadsmit vienību konkurencē un nākamo spēli aizvadīs piektdien, viesojoties pie "Mulhouse". Francijas augstākajā līgā spēlē vēl četri latvieši – Bazeviča bijušo klubu "Gap", kas ieņem ceturto vietu, pārstāv Artūrs Mickevičs, vietu zemāk ir Ruānas "Dragons" un Rolands Vīgners, bet vietu virs Briansonas ir "Anglet", kurā spēlē Emīls Ģēģeris un Kalvis Ozols. Lērums latviešu hokejistu ir arī zemākās līgās.

Izmantotie resursi:
https://www.diables-rouges.fr/un-de...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-14 20:35, pirms 2 gadiem
Pašvaki ar sastāvu paliek Olimpam ...

+ vel Korņilovam diskābels līdz sezonas beigām ...

     [+] [-]

, 2021-12-14 21:17, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Pašvaki ar sastāvu paliek Olimpam ...

+ vel Korņilovam diskābels līdz sezonas beigām ...
ja tuvākajā laikā (līdz transfēru loga beigām) nekādu paapildinājumu nebūs, tad jāsāk domāt, ka Aļimpa ēra LV hokejā tuvojas beigām...