Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dinvidijs paskaidro cīņu par atlēkušajām bumbām un iesmej par Kūzmas piespēlēm

Emils Ozerinskis

Dinvidijs paskaidro cīņu par atlēkušajām bumbām un iesmej par Kūzmas piespēlēm
Spensers Dinvidijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas (NBA) Austrumu konferences līderpozīcijā atrodas Vašingtonas "Wizards". Pēc uzvaras pār Orlando savos komentāros dalījās komandas rezultatīvākais spēlētājs Spensers Dinvidijs.

Aizvadītajā naktī, spēlējot bez Bredlija Bīla un Dāvja Bertāna, ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vašingtonas "Wizards", kuru līdz uzvarai Orlando palīdzēja aizvest Spensers Dinvidijs, kurš izcēlās ar 23 punktiem, 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc spēles Dinvidijs komentēja savus statistikas rādītājus: "Esmu gandarīts par to, ka varu palīdzēt komandai dažādos veidos un darīt to, kas nepieciešams. Dažreiz tās ir piespēles, dažreiz cīņa par atlēkušajām bumbām. Reizēm varu doties groza tuvumā vai arī uzbrukt no pustālās distances. Ja vajag, veikšu izrāvienus. Ir vērtīgi būt daudzpusīgam, ja instrumentu kastīte to atļauj."

Jautāts par karjeras labākajiem rādītājiem atlēkušo bumbu kategorijā, Dinvidijs uzsvēra: "Tā ir apņemšanās attiecīgajā laukuma galā, zinot kāds ir mūsu sastāva modelis. Iepriekšējos gados spēlēju ar lieliskiem atlēkušo bumbu vācējiem. Savā pirmgadnieka sezonā spēlēju ar Andrē Dramondu, kurš ir viens no visu laiku labākajiem bumbu vācējiem. "Nets" sastāvā spēlēju ar Deandrē Džordanu, kurš arī ir viens no visu labākajiem, un Džeretu Alenu, kurš arī nebūt nav slikts. Jāsaprot komandas uzbūve. Pēdējās spēlēs par bumbām ļāvis cīnīties arī konkrētais pretspēlētāja duelis. Ja Kaldvels-Pops vai Āronds Holidejs sedz saspēles vadītāju, tad, piemēram, mans sedzamais Džeilens Sagss stāv stūrī. Tas ļauj man pēc pretinieku metieniem doties pēc atlēkušajām bubmām."

Pēc tam, kad Dinvidijs paslavēja 17 punktus guvušo Kailu Kuzmu, aizsargs arī nedaudz iesmēja par ārpus laukuma ekstravaganto spēlētāju: "Dažreiz Kūzs izdara piespēles nevis neskatoties, bet gan skatoties uz adresātu. Viņš izdara piespēli, čalis notver, bet tad Kuzma pagriež galvu. Tas nav tas kā piespēles neskatoties strādā, brāl! Viņš vēl mācās."