Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Eksperti prognozē ''Jelgavas'' uzvaru un pietuvošanos titulam

Krišs Upenieks

Eksperti prognozē ''Jelgavas'' uzvaru un pietuvošanos titulam
Ingus Šlampe un Karolis Laukžemis
Foto: synottipvirsliga.lv

Šo svētdien, 16.oktobrī, Zemgales Olimpiskā centra stadionā Jelgavā tiks aizvadīta SynotTip Virslīgas 25.kārtas centrālā spēle, kur mājiniece FK ''Jelgava uzņems'' līdervienību ''Spartaks Jūrmala''. Panākuma gadījumā jelgavnieki atgriezīs reālas izredzes cīņā par čempiona titulu, taču uzdevums noteikti nebūs viegls, jo sezonas pamata līdere ''Spartaks'' arīdzan darīs visu iespējamo, lai acu priekšā redzamo titulu no rokas tvēriena attāluma neizlaistu. Par gaidāmo cīņu viedokli un prognozi ''Futbola Virslīga'' lūgusi izteikt futbola žurnālistiem Iļjam Poļakovam (''Diena''), Rihardam Ļesinam (''Kurzemes Vārds'') un Igoram Ameļkam (''Seičas'').

Iļja Poļakovs, laikraksts ''Diena'':
''Jelgavnieki spēlēs mājās, turklāt bez papildus spiediena, jo trešā vieta ir jau tikpat kā kabatā, bet čempionu tituls paliks reāls tikai panākuma gadījumā pār jūrmalniekiem. Pēdējās spēlēs jelgavnieki būs guvuši papildus pārliecību, turpretim Jūrmalas komandai ir tieši pretēja situācija. Izlašu pauze būs nākusi par labu "Spartakam", kam bija robi sastāvā. Gļebs Kļuškins būs ieguvis papildus pārliecību izlases spēlēs, bet Jelgavas kluba pārējie izlašnieki būs pietaupījuši spēkus, ko diez vai var teikt par Jevgeņiju Kazačoku, kurš ar U-21 izlasi gan daudz ceļojis, gan spēlējis.''
Prognoze: ''Jelgavas'' uzvara 1:0

Rihards Ļesins, laikraksts ''Kurzemes Vārds'':
''Paskatoties turnīra tabulā, tā nav ilgi jāpēta, lai saprastu, ko šis mačs nozīmē abām komandām. "Jelgavai" zaudējuma gadījumā par zeltu būs jāaizmirst, turklāt pēdējo spēļu kalendārs nebūs salds. Jāspēlē vēl būs ne tikai pret "Ventspili", bet arī jāaizvada pārceltā spēle pret "Rīgu", un, skaitot šo maču, tas viss nedēļas laikā. Zemgaliešu panākuma gadījumā intriga gan varētu iekarst līdz baltkvēlei.

"Spartakam" zaudējums uz pēdējo maču fona, kad komanda četrās spēlēs spējusi gūt tikai 2 punktus, turklāt piekāpusies divos mačos pēc kārtas, varētu būt smags trieciens, kas, iespējams, maksās zaudētu vadību un titulu, bet panākums atgrieztu gan pārliecību, gan izredzes, zinot, ka ventspilniekiem vēl būs jātiekas ar jelgavniekiem.

Spriežot pēc "Spartaka" un Jelgavas" savstarpējo maču tendencēm, lielu rezultativitāti nav pamata gaidīt, ņemot vērā arī likmi. Kopš 2014. gada virslīgā tikai vienā spēlē ir gūti vairāk par diviem vārtiem, kas notika šās sezonas sākumā, kad mačs beidzās ar trim precīziem sitieniem un jūrmalnieku uzvaru ar 3:0.

Par labu "Jelgavai" gan runā ne tikai sava laukuma priekšrocība un labā forma, bet arī fakts, ka savu skatītāju priekšā tā nav zaudējusi pēdējos septiņos virslīgas mačos. Vēl ir arī panākums un divi neizšķirti Eiropas līgā. Tiesa, pēdējā neveiksme piedzīvota tieši pret "Spartaku" jūnijā.
Prognoze: FK Jelgava uzvara 1:0

Igors Ameļka, ''СейЧас'':
''Domāju, ka ar minimālu rezultātu uzvarēs “Jelgava” . Sezonas beigās jelgavnieki ir uzņēmušu pagriezienus un var cerēt ne tikai uz bronzas medaļām, bet ari uz kaut ko vērtīgāku. Bez tam “Jelgava” spēlē savā laukumā un, neskatoties uz diezgan vēsu laiku, viņai garantēts skatītāju atbalsts. Savukārt “Spartakam” sezonas beigās ir iestājusies krīze, par ko liecina zaudējums Virslīgas pastarītei “Daugavpilij”. Acīmredzot “Spartaks” nav izturējis spriedzi. Tagad uz Jūrmakas komandu izdara lielu spiedienu tik vien kā 2 punktu handikaps pert “Ventspili”. Tas spiedīs jūrmalniekus visiem spēkiem iet uzbrykumā, ko ļoti labi var izmantot jelgavnieki.''
Prognoze: ''Jelgavas'' uzvara 2:1

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 16:52, pirms 8 gadiem
Grūti teikt. Dzīvosīm - redzēsīm.

     [+] [-]

, 2016-10-14 17:40, pirms 8 gadiem
Gļebs klibojot pameta laukumu pēc LV spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-14 18:20, pirms 8 gadiem
1:1 Jelgava sitīs penedeli.

     [+] [-]

, 2016-10-14 18:21, pirms 8 gadiem
1:1 Pendele par labu Jelgavai
Slēpts komentārs: bondža

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 21:05, pirms 8 gadiem
Jelgavas uzvaras gadījumā,spriedze cīņā par titulu pieaugs līdz baltkvēlei.Redzēs ,kurai komandai šī pauze būs nākusi par labu.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-15 08:52, pirms 8 gadiem
soccerfans rakstīja: 1:1 Pendele par labu Jelgavai
Kā parasti, Treimanis nokārtos