Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls pirms Eiropas līgas "Final 4": "Āboliņš man radījis patīkamas problēmas"

Jānis Celmiņš

Kēls pirms Eiropas līgas "Final 4": "Āboliņš man radījis patīkamas problēmas"
Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau piektdien aizvadīs pusfināla cīņu Eiropas Sudraba līgā, kur mūsējo pretiniece būs Baltkrievijas valstsvienība. Īsi pirms došanās uz “Final 4” turnīra norises vietu Maķedonijā portāls Sportacentrs.com uz sarunu aicināja mūsu izlases galveno treneru Avo Kēlu.

Sešās apakšgrupu cīņās Latvijas izlase tika pie sešiem panākumiem, izcīnot pirmo vietu četru komandu konkurencē. Bez Latvijas “Final 4” startēs jau pieminētā Baltkrievija, kā arī Horvātija un turnīra saimniece Maķedonija. Treneris Kēls atzīst, ka ar izlozi īsti apmierināts nav, jo labāk būtu gribēji spēlēt ar Horvātiju, taču neslēpj, ka turnīrā izteiktu favorītu nav, un mūsējiem ir visas iespējas no Skopjes atvest spožākās no medaļām.

“Apakšgrupas spēles aizvadījām labi. Komanda mani pat nedaudz pārsteidza. Spēles pret Kosovas izlasi nebija mūsu varējuma rādītājs, bet esmu apmierināts gan ar parādīto sniegumu pret Austriju, gan Maķedoniju. Labs pārbaudījums puišiem bija pēdējā spēle pret Austriju, kurā es katrā no setiem laukumā laidu citu sastāvu, bet visi izturēja. Ļoti gribēju pārbaudīt Armandu Āboliņu, un paliku apmierināts. Spēlē Jelgavā viņš un Edvīns Skrūders bija labākie. Armands man ir radījis patīkamas problēmas, man būs ļoti jāpadomā, ko sūtīt laukumā sākumsastāvā Maķedonijā. Pusfinālā labprātāk būtu spēlējis ar Horvātiju, taču arī baltkrievi ir uzvarami,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina Avo Kēls.

Līdzīgi kā citās komandās arī, baltkrieviem lielu lomu spēlē diagonāles pozīcijas spēlētājs. Latvijā dzimušais, augumā raženais diagonāles spēlētājs Artūrs Ūdris (211cm) ir viens no Baltkrievijas izlases līderiem. “Viņam ir nelielas problēmas ar stabilitāti, ko parāda arī apakšgrupu turnīra spēles, taču viņš būs viens no lielākajiem biediem mūsu spēlētājiem. Baltkrievi labi spēlē aizsardzībā, taču vājākā viņu vieta varētu būt servju uzņemšana. Ja mēs spēsim uzservēt, tad viņiem būs problēmas. Serve gan ir tas, kas mani satrauc visvairāk. Epizodiski servējam labi, taču pietrūkst stabilitātes. Strādāsim, lai to uzlabotu,” apņēmīgs ir Latvijas izlase treneris. Viņš neslēpj, ka nelielas problēmas ar muguru joprojām ir Aleksandram Kudrjašovam, taču visi pārējie ir gatavi par visiem simts procentiem.

“Final 4” turnīra uzvarētāji iegūs tiesības startēt Eiropas Zelta līgā. Kēls uzskata, ka Latvijas izlasei tas būs tikai ieguvums, taču sākumā ir jāuzvar. “Domāju, ka noteikti varam spēlēt arī Zelta līgā. Tur vāju komandu nav, būtu priecīgs, ja mēs nopelnītu šo iespēju. Tas ļautu vēl vairāk pacelt līmeni gan spēlētājiem individuāli, gan visam Latvijas volejbolam. Šajā nedēļas nogalē mēs varam sarūpēt vēl interesantāku nākamo vasaru,” uzskata Kēls.

Vaicāts par komandas sākumsastāvu spēlē ar baltkrieviem, Kēls vēl nevarēja sniegt pilnvērtīgu atbildi, taču treniņā redzētais zināmu skaidrību šo rindu autoram ievieš. Diagonāles, visticamāk, būs Edvarts Buivids un Deniss Petrovs, pirmie tempi Toms Švāns un Andrejs Zavorotnijs, libero Ingars Ivanovs, viens otrais temps, visticamāk, būs Romāns Saušs, bet atlikusī “pusīte” tiks izvēlēta starp jau pieminētajiem Āboliņu un Kudrjašovu, kā arī Tomu Vanagu.

Latvijas un Baltkrievijas izlases cīņu piektdien uzsāks plkst. 18.00 pēc Latvijas laika, un spēle būs skatāma tiešraidē gan portālā Sportacentrs.com, gan Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas volejbola izlases sastāvs:

Vārds UzvārdsDz.d.PozīcijaKlubsLīga
Deniss Petrovs31.08.1986.CēlājsDinamo-ĻOKrievijas superlīga
Edvīns Skrūders13.11.1997.CēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins11.03.19822. tempsAltay Volleyball ClubKazahstānas nacionālā līga
Romāns Saušs27.06.1989.2. tempsSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Vanags11.02.1988.2. tempsSK Volejbal Usti nad LabemČehijas ekstralīga
Aleksandrs Kudrjašovs20.09.1988.2. tempsAssoc. Jovens Fonte BastardoPortugāles augstākā līga
Armands Āboliņš04.04.1992.2. tempsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Atvars Ozoliņš17.12.1998.2. tempsOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Edvarts Buivids04.12.1993.DiagonāleSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Švans31.07.1993.1. tempsParnu VCBaltijas līga
Andrejs Zavorotnijs23.07.1985.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Andis Cimoška10.07.1991.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Ingars Ivanovs02.04.1987.LiberoKarelian HurmosSomijas 1. līga
Reinis Pekmans1993DiagonāleMartiguesFrancijas 3. līga

"Final 4" turnīra spēles

DienaLaiksSpēles
Piektdiena18:00Latvija - Baltkrievija
Piektdiena21:00Maķedonija - Horvātija
Sestdiena17:00Spēle par 3. vietu
Sestdiena20:00Spēle par 1. vietu