Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Sevastovai Romas turnīra sākums ar dažādiem uzdevumiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Sevastovai Romas turnīra sākums ar dažādiem uzdevumiem
Aļona Ostapenko pirms turnīra satika futbola kluba "Roma" leģendu Frančesko Toti

Šodien Romas "Premier 5" vienspēļu turnīru sāks abas Latvijas tenisistes. Anastasijai Sevastovai ap plkst. 15:00 tikšanās ar šīs sezonas pirmā piecinieka tenisisti Belindu Benčiču, bet Aļona Ostapenko aptuveni stundu vēlāk gada neveiksminieču mačā sacentīsies ar šogad jau vienreiz uzvarēto Mihaelu Buzarnesku.

Anastasija Sevastova (#13) – Belinda Benčiča (#15)

Sevastova ir augstāk 52 nedēļu rangā, bet tikai 2019. gada skatījumā Benčiča ir tālu priekšā. Šveices tenisiste ar 2229 punktiem ieņem 5. vietu, bet Sevastova ar 695 punktiem ir 25. vietā. Benčičas sakrātās 25 uzvaras ir otrais labākais rādītājs, piekāpjoties tikai Petrai Kvitovai (27).

Sevastovai šogad ir 13-11 bilance, kurā nav nevienas uzvaras pret pirmā divdesmitnieka tenisistēm (0-4). Proti, Sevastova šodien mēģinās gūt gada labāko uzvaru, pārspējot janvārī "Australian Open" 3. kārtā gūto 6:3, 6:3 rezultātu pret 21. numuru Cjanu Vanu.

Benčičai šogad ir 7-4 bilance pret Top 20 spēlētājām, ieskaitot iespaidīgu 5-1 pret ranga pirmā piecinieka tenisistēm. Vienīgais zaudējums piedzīvots līdz šim pēdējā mačā, kur viņa piektdien Madrides pusfinālā ar 2:6, 7:6(2), 0:6 piekāpās Simonai Halepai.

Romā notiek sezonas otrais "Premier 5" kategorijas turnīrs, Benčiča uzvarēja pirmajā turnīrā, februārī iegūstot Dubaijas kroni, turklāt tajā turnīrā pieveica četras Top 10 tenisistes – Arinu Sabaļenku (#9), Halepu (#2), Eļinu Svitoļinu (#6) un Kvitovu (#4), visas uzvarot trīs setu mačos. Zīmīgi, ka viņai turnīrs gandrīz beidzās 3. kārtā jeb astotdaļfinālā, kur izdevās iespaidīga izglābšanās pret Sabaļenku, kad Baltkrievijas tenisiste neizmantoja sešas mačbumbas. Benčiča Dubaijā izcīnīja karjeras otro "Premier 5" titulu, pirmais bija 2015. gada augstā Toronto.

Benčiča šosezon spēlē labāk nekā no 2015. un 2016. gadā, kad produktīva spēle ļāva iekļūt WTA ranga pirmajā desmitniekā, kur viņas rekords ir 7. vieta. Benčičai pēc tam bija savainojumu problēmas, bet tagad ir atgriešanās jaunā kvalitātē. Līdz šim pārsvarā spēlējot aizsardzības tenisu, viņa zaudējusi svaru un kļuvusi agresīvāka, tādai kombinācijai ļaujot aizvadīt lielisku sezonas pirmo pusi.

Lai arī Benčiča šodienas mačā dosies kā favorīte, Sevastovai būs viens būtisks pluss, kas ir segums. Benčičai māls nepatīk, jo spēlēšana uz tā viņai ir apgrūtinoša vairāku iemeslu dēļ. Piemēram, ir nekomfortabla kustēšanās, nepatīk "slaiss" un pārsteigumi ar neprognozējamu bumbiņas atlēciens.

Benčiča junioru laikā uz māla bija ļoti sekmīga tenisiste, 2013. gadā izcīnot "French Open" titulu, bet pieaugušo līmenī viņa WTA turnīros ne reizi nav spēlējusi finālā. Viņai ir tikai divi pusfināli, no kuriem otrais bija nupat Madridē. Benčiča Romā uzvarējusi tikai vienā mačā (1-3), šo uzvaru gūstot 2014. gadā pret Anastasiju Pavļučenkovu. Viņai šodien Romā būs pirmais mačs kopš 2015. gada.

Sevastova uz māla jūtas ļoti komfortabli un šajā turnīrā ir sakrājusi 3-2 bilanci. Divas no trim uzvarām gūtas pērn, kad viņa uzvarēja Kristinu Mladenoviču un Aleksandru Kruniču un tika līdz 3. kārtai, tur piekāpjoties Karolīnai Vozņacki. Sevastovai no pagājušā gada jāaizstāv 105 punkti.

Sevastovas un Benčičas tikšanās būs trešā konkrētajā kortā, kur vispirms no plkst. 12:00 jāizspēlē Vozņacki mačs ar Danielu Kolinsu, kā arī plānots 3. sets vakar nepabeigtajā Rišāra Gaskē un Žeremī Šardī duelī.

Aļona Ostapenko (#27) – Mihaela Buzarnesku (#29)

Maču vēsture (2-1)

SezonaTurnīrsSegumsRezultāts
2018DohaHard1:6 3:6
2018ĪstbornaZālājs6:1 6:2
2019DohaHard6:1 4:6 6:2

Kad Buzarnesku pagājušā gada februārī uzvarēja abu pirmajā cīņā, viņa pret tolaik rangā 6. vietā bijušo Ostapenko guva karjeras lielāko uzvaru, pirmoreiz pieveicot Top 10 spēlētāju. Buzarnesku sezonas turpinājumā šo rezultātu pārspēja, divreiz uzvarot Svitoļinu, kura "French Open" apspēlēta ar 6:3, 7:5, kad rangā bija 4. vietā, bet dažas nedēļās vēlāk Birmingemā sagrauta ar 6:3, 6:2, kad Svitoļinai bija 5. vieta.

Ostapenko rumānietei pagājušā gada vasarā revanšējās Īstbornā, kur Buzarnesku spēlēja ar kreisā pleca savainojumu, esot gan bez konkurētspējīgas serves, gan spēcīgu uzbrukumu iespējām. Visbeidzot otrajā Dohas mačā Aļona guva tikai trešo uzvaru šogad, bet Buzarnesku tas bija 10. zaudējums pēc kārtas. Nelāgā sērija sākās pagājušā gada augustā Monreālā, kur viņa paslīdēja uz lietaina laukuma un potītes savainojuma dēļ izstājās mačā pret Svitoļinu.

Ostapenko kopš februārī gūtās uzvaras pret Buzarnesku uzvarējusi tikai četros mačos, bet Mihaelai ir pieci panākumi, tiesa, neviens nav pret Top 40 tenisistēm. Buzarnesku arī Dohas mača laikā rangā bija 29. vietā, Ostapenko tā ir joprojām ir sezonas lielākā uzvara. Tikmēr Buzarnesku gada lielākais sasniegums ir Ailas Tomļanovičas (#47) uzvarēšana Madridē.

Ostapenko Romā sakrājusi 5-3 bilanci un pirmajā mačā uzvarējusi visās trīs iepriekšējās reizēs. Viņa pirms gada izcēlās ar ceturtdaļfinālu, kur zaudēja Marijai Šarapovai. Pārējos divus zaudējumus Romā viņa piedzīvojusi pret Garbinji Mugurusu. Savukārt Buzarnesku Romā uzvaru nav (0-1), vienīgo maču nospēlējot pērn, kad viņa debijā piekāpās Šuajai Džanai.

Ostapenko pagājušajā gadā ar tikšanu līdz ceturtdaļfinālam nopelnīja 190 punktus, kas šogad kļuvuši par lielu problēmu. Tā kā Ostapenko kopš pagājušā gada augusta spēlē slikti, viņai šobrīd trūkst punktu, lai būtu izsēta drīzumā gaidāmajā "French Open" turnīrā. Lai nākamās nedēļas rangā, pēc kura notiks "French Open" izsēšana, būtu Top 32, Aļonai šonedēļ Romā jāgūst vismaz divas uzvaras. Uzdevums var sarežģīties, ja sekmīgi spēlēs konkurentes.

Arī Ostapenko būs trešais mačs no plkst. 12:00, tiesa, pirmie divi plānoti pilnā apjomā. Vispirms labāko noskaidros Pavļučenkova un Marija Sakari, bet pēc tam Roberto Bautistas Aguta duelis ar Karenu Hačanovu.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-14 11:14, pirms 5 gadiem
Vai Aļona uzdāvināja Toti savu sporta kreklu ar uzrakstu Frančesko?

     [+] [-]

, 2019-05-14 11:36, pirms 5 gadiem
Jeļena ir nelabojama, atkal galvenais izrādīties, plezīrs. . .
bet par šodienu prognozēju, kaut neesmu Penko fans, ka viņa bez īpašām grūtībām uzvarēs! vIss jau atkarīgs no viņas pašas, Buzarnesku ir zemāka līmeņa spēlētāja. Bet dažreiz jau Jeļena taisa vienu dubultkļudu pēc otras, zvetē tik pa autiem un tīklā. Pēdējās pāris spēlēs ar pavļučenkovu un Bertensu gan palika iespaids, ka viņa savu spēli ir nostabilizējusi un tāpēc 90%, ka uzvarēs.
Par mūsu labāko Sevu nav tādas pārliecības. Izredzes apmēram līdzīgas, varbūt pat Benčicai mazliet labākas!

     [+] [-]

, 2019-05-14 11:38, pirms 5 gadiem
Ko te visi Aļona, Aļona. . . visā pasaulē viņa ir Jeļena un arī pasē!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-14 11:43, pirms 5 gadiem
Izsēta , neizsēta FO tam nu maza nozīme, varbūt nedaudz pirmā kārtā. Mūsdienu tenisistes ar stabilitāti neizceļas un jebkura var zaudēt jebkurai. Nav jau vecie laiki, kad valdīja māsas Viljamsas, štefija un citas, kad katrs līderu zaudējums bija kaut kas ārkārtējs!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-14 12:37, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Vai Aļona uzdāvināja Toti savu sporta kreklu ar uzrakstu Frančesko?
Nesalīdzini penisu ar futbolu.

     [+] [-]

, 2019-05-14 13:51, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Vai Aļona uzdāvināja Toti savu sporta kreklu ar uzrakstu Frančesko?
Kam Toti kleita?

  +1 [+] [-]

, 2019-05-14 15:11, pirms 5 gadiem
kur ir Ronalds Šmits?!