Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mordatenko: "Karašausks un Rakels pārvarēja problēmas, arī es to varu"

Agris Suveizda

Mordatenko: "Karašausks un Rakels pārvarēja problēmas, arī es to varu"
Anastasijs Mordatenko (nr. 17)
Foto: Einārs Freimanis, fsmetta.lv

"Daugavpils" jauno "SynotTip" futbola virslīgas sezonu sāka ar zaudējumu potenciālajai galvenajai konkurentei cīņā par palikšanu augstākajā līgā – 1:2 pret "Mettu"/LU. Pēc spēles Latgales kluba jaunieguvums Anastasijs Mordatenko sarunā ar Sportacentrs.com dalījās iespaidos gan par spēli, gan nokļūšanu jaunajā komandā.

"Labi sākām un guvām ātrus vārtus, taču, iespējams, ka pēc tam vajadzēja nospēlēt gudrāk – vairāk domāt par rezultātu, nedaudz nosēsties, sagaidīt tuvāk savai laukuma pusei un spēlēt kompaktāk," ielaistos vārtus komentēja Anastasijs Mordatenko.

"Zinājām, ka Gatis Kalniņš ir ļoti spēcīgs otrajā stāvā, bet netikām ar viņu galā. "Metta"/LU centās iegūt iniciatīvu un labi kontrolēja bumbu, bet arī mēs otrajā puslaikā varējām labāk izmantot savas iespējas," Mordatenko turpināja. "Mūsu uzdevums ir katrā spēlē cīnīties par uzvaru, un domāju, ka esam spējīgi spēlēt daudz labāk, nekā to izdarījām šodien. Bēdīgi sākt ar zaudējumu, taču sezona vēl tikai sākas."

Starpsezonas sākumā 19 gadus vecais pussargs piedzīvoja galvu reibinošu kritumu – no pārbaudes Bulgārijā līdz Persona non grata Ventspilī un sekojošajai īrei Daugavpilī. Mordatenko piekrita, ka šis bijis viņa grūtākais periods karjerā: "Jau iepriekš esmu atvainojies par savu kļūdu un ļoti nožēloju izdarīto. Pieļāvu milzīgu kļūdu, un tagad galvenais ir to aizmirst."

"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts un vairāki spēlētāji iepriekš atzina, ka ar Mordatenko kopš Periscope incidenta nav tikušies. "Ventspilī ilgu laiku netrenējos, jo man bija savainojums. Esmu izlaidis praktiski visu ziemas sagatavošanās periodu un arī tagad vēl neesmu gatavs par 100%. Tagad mans mērķis ir atkal regulāri spēlēt, sevi pierādīt laukumā un atgriezties arī Latvijas U21 izlasē." Mordatenko gan atzina, ka ar U21 galveno treneri Daini Kazakeviču vēl nav runājis.

"Kluba vadība man pagāja pretī un, kad parādījās "Daugavpils" variants, piekrita mani atdot īrē," teica Mordatenko. "Būšu šeit līdz vasarai, bet pēc tam jau redzēs. Daugavpilī ar treneri runājām, ka, ja tādi talantīgi spēlētāji kā Deniss Rakels un Artūrs Karašausks spēja pārvarēt problēmas un grūtus brīžus un tagad izsisties tik tālu, tad arī es to varu izdarīt. Vairs par pagātni nedomāju, lūkojos tikai nākotnē."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-03-14 11:54, pirms 8 gadiem
Dzer tik un filmē video!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Maikl30

  +2 [+] [-]

, 2016-03-14 12:03, pirms 8 gadiem
Vari, *ļa!
Slēpts komentārs: Maikl30

  -1 [+] [-]

, 2016-03-14 12:13, pirms 8 gadiem
PNX Mordatenko.

  +2 [+] [-]

, 2016-03-14 12:46, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: PSG tas dzeks, aizmirsu vina vardu, izdarija to pasu!
Un? Kur viņš tagad ir? Spēlē? Kādam tādu vajag? Būs spoža turpmākā karjera? Pelnīs lielo piķi? Kāds viņu cienīs, respektēs? Pēc Tevis teiktā izskatās, ka ar to būtu jālepojas Tādēļ cilvēkam ir dotas smadzenes, lai domātu, ko dara, bet šādi gadijumi liecina, ka šādi cilvēki (tai skaitā arī Tu, jo kā saki esi arī tā darijis), nav apguvuši smadzeņu lietošanas instrukcijas.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-14 13:11, pirms 8 gadiem
Atstāsim vienu nelielu varbūtības spraudziņu, ka cilvēks centīsies, lai saglābtu savu futbolista karjeru. Grūti, protams, būs, jo prestižs sabojāts nevis vienkārši ar iedzeršanu, bet ar demonstrēto attieksmi (un paša prāta līmeni). Vēl vakar nodomāju, ka, ja nu tomēr Mordatenko atgrieztos futbolā, tad vieglāk to izdarīt viņam būtu kādā kaimiņvalstī (piem., Lietuvā), kur nevilktos līdz šīs atmiņas. Bet -- kurš treneris gribēs riskēt?

  -4 [+] [-]

, 2016-03-14 13:46, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Un? Kur viņš tagad ir? Spēlē? Kādam tādu vajag? Būs spoža turpmākā karjera? Pelnīs lielo piķi? Kāds viņu cienīs, respektēs? Pēc Tevis teiktā izskatās, ka ar to būtu jālepojas Tādēļ cilvēkam ir dotas smadzenes, lai domātu, ko dara, bet šādi gadijumi liecina, ka šādi cilvēki (tai skaitā arī Tu, jo kā saki esi arī tā darijis), nav apguvuši smadzeņu lietošanas instrukcijas.
klausies pajoli, palasi savu tekstu, tad padoma kuram nav smadzenu seit! cikveki medz kludities, tad nav nekas traks, un PSG dzeks visnoteikti pelnis lielu pikji jaa, nekur vins nepazudis! man vienk smiekligi, ka tadi ka Tu te telo baigi godigos!

  +2 [+] [-]

, 2016-03-14 14:09, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: klausies pajoli, palasi savu tekstu, tad padoma kuram nav smadzenu seit! cikveki medz kludities, tad nav nekas traks, un PSG dzeks visnoteikti pelnis lielu pikji jaa, nekur vins nepazudis! man vienk smiekligi, ka tadi ka Tu te telo baigi godigos!
Neiet jau runa par to, ka var kļūdīties, bet gan par to kā kļūdies un šādas kļūdas ir bez attaisnojumiem un nav piedodamas. Nevari pats savākties, kontrolēt sevi un savu muti, nu tad pats vainīgs... Profesionālajā sportā šādā veidā ir visvienkāršāk sačakarēt savu karjeru un reputāciju. Tā kā sēdi ratos un atslābsti!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-14 14:52, pirms 8 gadiem
Katram cilvekam ir jadod otra iespeja, tagad Mordatenko jacensas divtik un viss bus!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-14 20:05, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Atstāsim vienu nelielu varbūtības spraudziņu, ka cilvēks centīsies, lai saglābtu savu futbolista karjeru. Grūti, protams, būs, jo prestižs sabojāts nevis vienkārši ar iedzeršanu, bet ar demonstrēto attieksmi (un paša prāta līmeni). Vēl vakar nodomāju, ka, ja nu tomēr Mordatenko atgrieztos futbolā, tad vieglāk to izdarīt viņam būtu kādā kaimiņvalstī (piem., Lietuvā), kur nevilktos līdz šīs atmiņas. Bet -- kurš treneris gribēs riskēt?
Latvijā prestižu nevar sabojāt pat spēlējot toto