Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

65. NBA "All-Star" spēle - Braientam pēdējā, Kanādai pirmā

65. NBA "All-Star" spēle - Braientam pēdējā, Kanādai pirmā
Kobe Braients pret Dveinu Veidu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šonakt, plkst. 3:00 pēc Latvijas laika, Kanādas pilsētā Toronto 24 līgas spožākie talanti dosies laukumā, lai aizvadītu 65. Visu zvaigžņu spēli. Lielajos basketbola svētkos dalībnieku vidū jau 18. un vienlaikus pēdējo reizi būs atrodama arī "Lakers" leģenda Kobe Braients.

65. NBA Visu zvaigžņu spēle šogad pirmo reizi risināsies ārpus ASV robežām, Toronto "Raptors" kluba mājvietā "Air Canada Centre" arēnā. Līgas labākie spēlētāji pirmo reizi savā starpā tikās jau tālajā 1951. gadā Bostonā, kad panākumu toreiz svinēji nosacītie mājinieki, Austrumu konferences pārstāvji. Arī kopējo uzvaru skaita ziņā nedaudz labāk veicies austrumniekiem, kuri pavisam uzvarējuši 37 Zvaigžņu spēlēs, bet Rietumu konferences pārstāvji veiksmīgāki izrādījušies 27 reizes. Atšķirībā no Uzlecošu zvaigžņu mača, kas savā vēl ne tik ilgajā pastāvēšanas vēsturē jau vairākkārt mainījis izspēles formātu, "lielo" "Zvaigžņu" cīņa allaž pieturējusies pie klasiskā "Austrumu pret Rietumiem" formāta, un nekas neliecina par izmaiņām arī turpmākajos gados.

Šovakar Toronto paredzēto līgas spīdekļu tikšanos vēl īpašāku padarīs fakts, ka tā būs jau 18. un pēdējā reize, kad laukumā šajās sacensībās redzēsim "Lakers" un visas NBA ikonu Kobe Braientu. Par 37 gadus veco aizsargu vairāk "All-Star" spēlēs piedalījusies tikai cita "Lakers" leģenda Karīms Abduls-Džabars (19), turklāt Braientam šī vakara cīņā būs iespēja kļūt par vienīgo pieckārtējo Visu zvaigžņu mača MVP - Kobes īpašumā šobrīd ir četras šāda veida atzinības, kas ir tikpat, cik Bobam Petītam. Pats basketbolists gan intervijās atzinis, ka būtu pilnībā apmierināts, ja Rietumu konferences komandas galvenais treneris Gregs Popovičs pieredzējušajam spēlētājam atvēlētu tikai desmit laukumā pavadītās minūtes, kas MVP balvas iegūšanu noteikti padarītu sarežģītu.

"Esmu ļoti pateicīgs par to, ka man šajā līgā ir izdevies aizvadīt tik daudzus gadus. 20 sezonas ir ļoti ilgs laiks, tāpēc varu būt ļoti apmierināts ar karjerā sasniegto." Braients, kurš jau pagājušā gada beigās paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc šīs sezonas, līdzjutēju balsojumā ieguva visvairāk balsu, nopelnot vietu Rietumu konferences starta pieciniekā līdzās "Warriors" līderim Stefenam Karija, "Spurs" uzbrucējam Kavai Lenardam, kā arī "Thunder" galvenajiem vilcējspēkiem Raselam Vestbrukam un Kevinam Durentam, 2013. gada līgas MVP arī atzina, ka Kobes cienījamais vecums noteikti neietekmēs "melnās mambas" sacensību garu: "Vēlamies viņam sniegt pienācīgas atvadas, un zinām, ka viņš laukumā izliks visus spēkus."

Arī citas līgas zvaigznes atzīmēja šīs spēles īpašo nozīmi - 12-kārtējais "All-Star" Lebrons Džeimss atzīmēja, ka šie būs svētki basketbola līdzjutējiem visā pasaulē: "Šis vakars būs īpašs, ne tikai man, bet arī visiem NBA un Braienta faniem." Tikmēr Karijs žurnālistiem atgādināja par Kobes slaveno 81 punkta spēli (tieši uzvarā par "Raptors"): "Pašam ir bijusi "karsta" roka un esmu realizējis vienu metienu pēc otra, taču, lai gūtu 81 punktu, ir jāsakrīt tik daudzām lietām, jābūt pareizajā vietā un laikā, un jāpiemīt īpašam talanta līmenim, kāds bija tieši Braientam. Skatoties to spēli, joprojām nesaprotu, kā viņam tas izdevās."

Kamēr Kobem šī būs jau 18. un pēdējā Zvaigžņu spēle, četri citi basketbolisti piedzīvos debiju šāda mēroga sacensībās. Austrumu konferences komandā līgas spožāko talantu vidū redzēsim šīs sezonas ražīgāko atlēkušo bumbu krājēju Andrē Dramondu ("Pistons") un "All-Star" maču visu laiku īsāko (175 centimetri) dalībnieku Aizeju Tomasu ("Celtics"). Rietumos tikai pirmo reizi pie šādas atzinības ticis 2014. gada NBA finālsērijas MVP un 2015. gada labākais aizsardzības spēlētājs Lenards ("Spurs"), kā arī šosezon visvairāk triple-double sakrājušais Dreimonds Grīns ("Warriors"). Mājinieku "Raptors" klubu pārstāvēs uzreiz divi spēlētāji - aizsargu duets Kails Laurijs un Demārs Derouzans, tikmēr par vienīgo eiropieti šī gada spožāko spīdekļu pasākumā kļuva 35 gadus vecais "Bulls" spēlētājs Pau Gazols, kurš šo atzinību nopelnīja tikai "pateicoties" cita Čikāgas kluba līdera Džimija Batlera savainojumam.

Rietumu konferencē trīs spēlētāji pārstāvēs līgas vadošo komandu "Warriors” - Karijs, Grīns un Klejs Tompsons. Bez lieliem pārsteigumiem arī pārējās izvēlēs – Kriss Pols ("Clippers"), Džeimss Hārdens ("Rockets"), Entonijs Deiviss ("Pelicans"), Demarkuss Kazinss ("Kings") un Lamarkuss Oldridžs ("Spurs"). Ārpus Rietumu konferences sastāva palikuši tādi spēlētāji kā Deimiens Lilards, Tims Dankans un Dirks Novickis, līdz ar to veselas trīs Rietumu komandas, kas atrodas izslēgšanas spēļu zonā, proti, "Grizzlies", "Mavericks" un "Trail Blazers", palikušas bez sava pārstāvja Zvaigžņu spēlē.

Reta situācija radusies austrumu komandā - konferences līdervienību pārstāvēs tikai viens spēlētājs, proti, Džeimss, bet aiz strīpas palicis gan Kairijs Ērvings, gan arī Kevins Lavs. Taisnības labad gan jāatzīst, ka Ērvings sezonas ievadu izlaida savainojuma dēļ, bet Lavs nule kā atkal iedzīvojies pleca traumā. Bez minētā Baltera veselības problēmas "All-Star" spēlē piedalīties liegs arī "Heat" uzbrucējam Krisam Bošam. Viņa vietu komandā ieņems "Hawks" centrs Els Horfords, tādējādi Atlantas vienību pārstāvēs uzreiz divi spēlētāji (izvēlēts tika arī Pols Milseps). "Wizards" līderis Džons Vols un "Knicks" rezultatīvākais vīrs Karmelo Entonijs būs vienīgie basketbolisti, kuri Austrumu konferences komandā pārstāvēs ārpus "play-off" zonas esošus klubus ("Pistons" tikai pēdējā spēlē pirms Zvaigžņu spēles pārtraukuma atkrituši uz devīto pozīciju). Tikmēr pēc 2014. gada vasarā piedzīvotā smagā kājas savainojuma ierindā veiksmīgi atgriezies Pols Džordžs no "Pacers", kurš līdzjutēju balsojumā nopelnīja vietu starta pieciniekā.

Zvaigžņu spēlē Austrumu komandu vadīs "Cavaliers” treneru kolektīvs ar Taironu Lū priekšgalā, bet Rietumu izlasi cīņā sūtīs "Spurs” stūrmanis Gregs Popovičs ar saviem palīgiem.

Zvaigžņu spēles izlases

Poz.VārdsKlubsAll-StarPoz.VārdsKlubsAll-Star
AustrumiRietumi
SGDveins VeidsHeat12SGKobe BraientsLakers18
PGKails LaurijsRaptors2PGRasels VestbruksThunder5
SFPols DžordžsPacers3SFKevins DurentsThunder7
SFKarmelo EntonijsKnicks9PGStefens KarijsWarriors3
SFLebrons DžeimssCavaliers12SFKavai LenardsSpurs1
CAndrē DramondsPistons1PFLamarkuss OldridžsSpurs5
PGAizeja TomassCeltics1CDemarkuss KazinssKings2
SGDemārs DerouzansRaptors2SGDžeimss HārdensRockets4
PFPols MilsepsHawks3PGKriss PolsClippers9
PGDžons VolsWizards3SGKlejs TompsonsWarriors2
SGPau GazolsBulls5PFDreimonds GrīnsWarriors1
PFEls HorfordsHawks4PFEntonijs DeivissPelicans3

Pēdējo gadu rezultāti

GadsRezultātsMVPVieta
2015.Rietumi 163:158 AustrumiR. VestbruksŅujorka
2014.Austrumi 163:155 RietumiK. ErvingsŅūorleāna
2013.Rietumi 143:138 AustrumiK. PolsHjūstona
2012.Rietumi 152:149 AustrumiK. DurentsOrlando
2011.Rietumi 148:143 AustrumiK. BraientsLosandželosa
2010.Austrumi 141:139 RietumiD.VeidsDalasa
2009.Rietumi 146:119 AustrumiK. Braients; Š.O'NīlsFīniksa
2008.Austrumi 134:128 RietumiL. DžeimssŅūorleāna

Izmantotie resursi:
NBA.com
NBA & ABA All-Star Game Stats and History |...

1 2 62 komentāri
Slēpts komentārs: cobham
Slēpts komentārs: Daugava86
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-02-14 17:11, pirms 8 gadiem
Daugava86 rakstīja: Katrā ziņā viens ir skaidrs.... šis pasākums nobāl LBL zvaigžņu spēles priekšā!
Jā, uz nākamo gadu jāņem piemērs no LBL, ka starp ceturtdaļām jāliek 30-40min gari deju priekšnesumi. Iespējams, vajadzētu arī ielikt kādu viena cēliena opereti 45min garumā ar bbola elementiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:27, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Gan jau speciāli nesegs Kobi, lai šo var godam pavadīt pensijā. Protams, ja individ RW neatņems bumbas un pats nemetīs grozā visu laiku. Starpcitu KP jau varēja palaist uz spēli, jo Pao tika Butlera vietā un Bosh vietā Horfordu vakar ielika.
Duraks...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:29, pirms 8 gadiem
Tikmēr aizkulisēs runā ka Antonijs varētu tik aizmainīts uz Cavs pie LJ, pretī Mozgovs un prom Lovs + Knicks drafta izlozes klāt. Cerams ka tikai spekulācijas, bet nu interesanti, interesanti!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:34, pirms 8 gadiem
Danjka laikam atkal iekrampejis.
Nu gan jau bez aizsardzibas buus allstar, kaa parasti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:35, pirms 8 gadiem
Huljibans ar tvaikaa?

  +2 [+] [-]

, 2016-02-14 17:37, pirms 8 gadiem
vienroci kur tu tas aizkulises izroc? ka tik tas nav bijis kada neeksperta twitter posts

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:37, pirms 8 gadiem
Ceru uz Rietumu uzvaru un Kobes MVP
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-14 17:41, pirms 8 gadiem
EsMesijaunEksperts rakstīja: Es Eksperts ar lielo E, Birojaa dzeru kafiju ar shokolaades siirupu!!! Ko tu???
Iztulkojot sanāk miskastē esi atradis izmestu Narvesen kafijas trauku un dzer

  -1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:41, pirms 8 gadiem
Es ingvera teju ar medus kuuku.
Kadas prognozes speeleei?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:43, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Gan jau speciāli nesegs Kobi, lai šo var godam pavadīt pensijā. Protams, ja individ RW neatņems bumbas un pats nemetīs grozā visu laiku. Starpcitu KP jau varēja palaist uz spēli, jo Pao tika Butlera vietā un Bosh vietā Horfordu vakar ielika.
Zvaigžņu spēlēs no segšanas ir tikai imitācīja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-14 17:47, pirms 8 gadiem
| vienrocis rakstīja: Tikmēr aizkulisēs runā ka Antonijs varētu tik aizmainīts uz Cavs pie LJ, pretī Mozgovs un prom Lovs + Knicks drafta izlozes klāt. Cerams ka tikai spekulācijas, bet nu interesanti, interesanti!
Par to marazmu jau runa nedelas garuma,un Carmelo ir entas reizes teicis,ka vins nekur netaisas iet..Tie saucas rumors.
Un ja butu lasijis kartigi tad pierakstitu,ka tas ir domats 3 komandu treids kura rezultata Loves butu Bostona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:49, pirms 8 gadiem
Daņka Fox rakstīja: austrijaa biju
Ta tgd sauc atskurbtuvi ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 17:57, pirms 8 gadiem
Skatos eksperts palaidis garaam ka KP netika uz lielo allstar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:10, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Skatos eksperts palaidis garaam ka KP netika uz lielo allstar.
Viņš domāja Kriss Pols

  -1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:11, pirms 8 gadiem
Kas jauns kojaas aka birojaa? Peec prognozeem knicks veiks kaadu ieveeriibas cieniigu mainju?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:11, pirms 8 gadiem
Pols ir CP
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:20, pirms 8 gadiem
Daņka Fox rakstīja: ..ni ja tur ganjau nižcag kvalitate
pedāli, kas ir nižcag?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-02-14 18:29, pirms 8 gadiem
Konkrēti ZB jau tas pārspīlētais overhaips ap Kobi. Viņam jau 3 sezonas atpakaļ bija jāaiziet, nevis jātaisa tāds egoistisks cirks. Nez, kad Dankans aizies, arī būs tāda ņemšanās sezonas garumā, vēstuļu rakstīšanas basketbolam utt?
Un pat ja būs - Dankans negremdē savu komandu, saņem piecreiz mazāku algu un nespēlē tik nejēdzīgi.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:44, pirms 8 gadiem
| vienrocis rakstīja: Tikmēr aizkulisēs runā ka Antonijs varētu tik aizmainīts uz Cavs pie LJ, pretī Mozgovs un prom Lovs + Knicks drafta izlozes klāt. Cerams ka tikai spekulācijas, bet nu interesanti, interesanti!
Nereāli. CAVS tak nav vajadzīgi 2 SF superstāri. Tas nebūtu loģiski.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 18:48, pirms 8 gadiem
Progres2015 rakstīja: Nereāli. CAVS tak nav vajadzīgi 2 SF superstāri. Tas nebūtu loģiski.
Pec butibas Melo nav problemu spelet pa 4 numuru.Vins vnk sogad to nedara,jo komanda ir Kristaps.
1 2 62 komentāri