Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Popovičs pēdējā sekundē izvelk "Žalgirim" uzvaru Bambergā

Andrejs Siliņš

Popovičs pēdējā sekundē izvelk "Žalgirim" uzvaru Bambergā
Marko Popovičs
Foto: Vaidotas Grigas, zalgiris.lt

Ceturtdienas vakarā risinājās daļa ULEB Eirolīgas Top16 turnīra pirmā apļa pēdējās kārtas spēles. Maskavas CSKA pirmo apli noslēdza ar panākumu, mājās ar 86:69 apspēlējot Atēnu "Panathinaikos". E grupā notika vadības maiņa - līderu duelī "Anadolu Efes" mājās sagādāja pirmo zaudējumu Top16 turnīrā Madrides "Real" (74:72), izvirzoties grupas līderpozīcijās.

CSKA (5-2) 86, Panathinaikos (4-3) 69

CSKA nācās aizvadīt pirmo spēli šosezon Eirolīgā bez viena no saviem svarīgākajiem spēkiem Viktora Hrjapas, kurš guvis savainojumu. Tas bija jūtams - pirmajā puslaikā CSKA ļāva "Panathinaikos" tikt pie otrajām uzbrukumu iespējām. Cita lieta, ka zaļie nekādi nevarēja trāpīt, sevišķi no tālās distances (2/11), un pēc 20 minūtēm vadībā atradās mājinieki - 35:31.

Otrā puslaika ieskaņā viesi pietuvojās līdz minimumam, taču CSKA veiksmīgā darbība aizsardzībā iedvesmoja maskaviešus arī uzbrukumam, ceturtdaļas vidū pirmo reizi panākt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (54:43). Etores Mesinas vīriem iegūstot komfortablu vadību divciparu skaitļa lielumā, spēle atkal izlīdzinājās. Tiesa, pēdējā ceturksnī "armijnieki" atkal palielināja apgriezienus, maču noslēdzot ar pārliecinošu uzvaru - 86:69.

Rezultatīvākais CSKA rindās bija Milošs Teodosičs, kurš guva 20 punktus, tāpat serbu saspēles vadītāja kontā septiņas rezultatīvas piespēles. 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas pievienoja Sonijs Vīmss, bet Sašam Kaunam simt procentu precizitāte no spēles un soda metienos, gūstot 13 punktus un izcīnot astoņas bumbas zem groziem. "Pao" labā lietuviešu uzbrucējs Jons Mačulis guva 15 punktus un izcīnīja sešas bumbas, bet amerikānim Džeimsam Gistam 13 punkti un desmit bumbas.

CSKA izcīnīja piekto uzvaru septiņās spēlēs un, ja "Anadolu Efes" vēlākā šī vakara cīņā piekāpsies līderei Madrides "Real", maskavieši pirmo apli noslēgs otrajā pozīcijā E grupā. "Panathinaikos" ar četriem panākumiem saglabās ceturto vietu, neraugoties uz to, kā beigsies citas pirmā apļa pēdējās spēles.

Berlīnes Alba (1-6) 65, Malagas Unicaja (3-4) 67

Vācijas galvaspilsētā šovakar Malagas "Unicaja" apspēlēja vietējo "Alba" vienību, lai gan mājinieki lielu daļu pirmā puslaika atradās drošā vadībā. Dīons Tompsons nepilnas divas minūtes pirms mača beigām ar soda metienu panāca 65:63 par labu vāciešiem, taču par spēles varoni kļuva "Unicaja" aizsargs Markuss Viljamss, pēdējā sekundē ar tālmetienu izraujot uzvaru Malagai - 67:65.

Krunoslavs Simons uzvarētāju labā guva 12 punktus, par vienu mazāk iespēja Frans Vaskezs, bet pa desmit sameta Ērls Kalovejs un galvenais varonis Markuss Viljamss. "Alba" rindās pa 16 punktiem Dīona Tompsona un Nihada Djedoviča kontos, Tompsonam arī deviņas atlēkušās bumbas.

Telavivas Maccabi (2-5) , Regal Barcelona (6-1)

Izraēlas superklubs un pieckārtējā Eiropas čempione Telavivas "Maccabi" arvien attālinās no iespējas šosezon spēlēt izslēgšanas mačos. Šovakar mājās pēc līdzīga pirmā puslaika trešajā ceturtdaļā nācās atzīt "Barcelona" pārākumu. Pēdējās minūt;ēs gan Telavivas komanda atkal pietuvojās, Rikija Hikmena metiens 15 sekundes pirms beigām ļāva panākt viena metiena starpību (77:80), tomēr atlikušajā laikā sodu taktika rezultātu nespēja dot, un "Barsa" svinēja sesto uzvaru septiņās Top16 spēlēs - 82:77.

Uzvarētājiem 18 punktus guva un sešas atlēkušā sbumbas izcīnīja Antte Tomičs, bet pa 14 punktiem Huana Karlosa Navaro un Šarūna Jasikēviča rēķinos. Mājinieku labā Rikijs Hikmens guva 19 punktus, Šons Džeimss pievienoja 16, bet Deivida Blata vadītie vīri piedzīvoja jau piekto neveiksmi septiņās spēlēs.

Stambulas Anadolu Efes (6-1) 74, Madrides Real (6-1) 72

Ļoti līdzīga izvērtās cīņa Stambulā, kur vietējā "Anadolu Efes" uzņēma līdz šim vēl nezaudējušo Madrides "Real". Pirmajā puslaikā gatavāka izskatījās "Efes", to apliecinot arī rezultātā (46:36). Otrajā puslaikā viesi no Spānijas mēģināja lauzt spēli, un zināmā mērā tas trešajā ceturksnī izdevās, taču pēdējā ceturtdaļā atkal veiksme uzmaidīja mmājiniekiem. Lukass, Baračs un Tunčeri panāca sešu punktu pārsvaru (66:60) piecas ar pusi minūtes pirms beigām.

Nikolā Mirotičs 14 sekundes pirms beigām panāca mīnus viens viesiem (72:73), Madridieši pārkāpa noteikumus, lai tiktu pie pēdējā uzbrukuma iespējas. Duško Savanovičs realizēja tikai vienu no diviem metieniem, un "Real" bija iespēja ar pēdējo uzbrukumu pat uzraut uzvaru. Tomēr Džeisī Kerola raidītais trejacis nebija sekmīgs, un "Efes" sagādāja Madridei pirmo neveiksmi Top16 turnīrā - 74:72.

Džemonds Alfreds Lukass uzvarētāju labā guva 16 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, Duško Savanovičs pievienoja 13 punktus un astoņas bumbas zem groziem. Madridei nelīdzēja ne 14 punkti un sešas piespēles no Rūdija Fernandesa, ne 11 punkti no Felipes Reijesa un Džeisī Kerola.

Līdz ar šo panākumu "Efes" izvirzījās vadībā E grupā pēc pirmā apļa.

Bambergas Brose Baskets (0-7) 87, Kauņas Žalgiris (3-4) 88

Finansiālajās grūtībās nonākušajai Kauņas "Žalgira" vienībai bija nepieciešams pagarinājums, lai izbraukumā tiktu galā ar absolūto E grupas pastarīti "Brose Baskets" no Bambergas. Minūti līdz pamatlaika beigām "Žalgirim" bija četru punktu pārsvars (76:72), bet Darjušs Lavrinovičs saņēma personisko un arī tehnisko piezīmi, ļaujot mājiniekiem no soda metienu līnijas panākt izlīdzinājumu (76:76).

Pagarinājumu labāk sāka viesi no Kauņas, bet ar Forda un Gravela precīzajiem uzbrukumiem Bambergai izdevās atkal mainīt vadību (85:83). Pusminūti līdz beigām Darjuša kļūdu no soda metienu līnijas centās labot brālis Kšištofs, iemetot abus soda metienus. Pēdējā sekundē pret Marko Popoviču trīspunktu metiena izdarīšanas brīdī noteikumus pārkāpa Antons Gravels... Horvātu snaiperis meta nekļūdīgi visos trijos piegājienos, izraujot uzvaru Kauņai - 88:87.

Mājiniekiem septītais zaudējums septiņos Top16 mačos un nepalīdzēja arī slovāku aizsarga Antona Gravela 25 gūtie punkti un Šeroda Forda 20 punkti. "Žalgira" labā uzvaras varonis Marko Popovičs sameta 21 punktu, Kšištofs Lavrinovičs pievienoja 16 punktus, bet Rimantam Kaukēnam 14 punkti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-14 23:00, pirms 11 gadiem
Šarūns labs!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-15 00:08, pirms 11 gadiem
Nu Žalgiris saglabā izredzes. neskatoties uz situāciju klubā, spēles kvalitāte pagaidām nav krasi kritusies. Nav gluži sezonas sākumā uzņemtais temps, tomēr vēl izskatās ļoti cienīgi. Pēc spēles nepateiksi, kas notiek kluba iekšienē.
Slēpts komentārs: senscore

  +2 [+] [-]

, 2013-02-15 00:19, pirms 11 gadiem
Zalgirim jacinas par top8 ar sa gada sastavu klubs to var sasniegt,un jacer,kad zalgirim izdosies pierakstit Donie Mcgrath

     [+] [-]

, 2013-02-15 00:31, pirms 11 gadiem
senscore rakstīja: Tiesneši izvilka Žalgiri aiz ausīm
SLIMS VAI SPĒLI NESKATĪJIES??? PAMATLAIKĀ NEPARKO NOŅEM LAVRINOVIČU IEDOD 4 METIENUS UN BUMBU! PAGARINĀJUMA PĒDĒJĀ VĀCIEŠU UZBRUKUMĀ NEPARKO IEDOD SODU OTRAM LAVRINOVIČAM (ATKĀRTOJUMĀ SKAIDRI REDZAMS, KA NAV SODA!!!) UN VĀCIEŠIEM +2. SODS PRET POPOVIC BIJA!!! SKAIDRI ARĪ ATKĀRTOJUMĀ BIJA REDZAMS! VISPĀR SUPER SŪDĪGA TIESĀŠANA! 4 CETURDAĻĀ, KAD ŽALGIRIM +10, ŽALGIRIM IEDOD 3!!!!!! UZBRUKUMA PIEZĪMES!!! KO ĻERKSTI, JA NO BAŠA NEKO NESAPROTI???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja