Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

Vēl vienu neveiksmi valmierieši nevar atļauties

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vēl vienu neveiksmi valmierieši nevar atļauties
Matīss Salmiņš vakar nopelnīja jau devīto piespēli turnīrā, foto: Sparta Team Automaiilm

Latvijas-Igaunijas florbola līgā šodien tiks aizvadīta viena spēle, kad igauņu komanda “Jogeva SK Tahe/Olivia” savās mājās uzņems “FBK Valmiera/Betsafe”, kuriem nepieciešams panākums, lai saglabātu cerības uz Final Four.

“Jogeva SK Tahe/Olivia” – “FBK Valmiera/Betsafe” (pulksten 15:00 Jogevā un LFS Youtube kanālā)

Jogevas klubs, kas grauj vienu pretinieku pēc otra Latvijas florbola čempionāta 1.līgā, izrādījies gana ciets rieksts arī mūsu vadošās līgas komandām, divas reizes tiekot galā ar Cēsu “Lekringu”, bet pēdējā spēlē 30. decembrī piedzīvojot dramatisku 9:10 zaudējumu Kocēnos vietējai “Rubenei”, kad pietrūka vien dažas sekundes, lai tiktu pie trīs punktu uzvaras. Ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs jogevieši pašlaik ieņem piekto vietu, par punktu apsteidzot savus šodienas pretiniekus, bet no kārotās ceturtās vietas atpaliekot par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 23 (16+7) punktiem ir Artūrs Okružko, kamēr kapteinis Matiass Einamans ticis pie 10 (6+4) punktiem. Pārējie spēlētāji nav iekrājuši desmit punktus, Rasmum Randojam savācot 8 (3+5) punktus.

Tikmēr valmierieši vakar piedzīvoja kārtējo neveiksmi, Tallinā ar 2:7 zaudējot “Sparta Team Automaailm”. Trešā perioda ievadā Arvis Kārkliņš vēl panāca 2:3, taču tad igauņi realizēja skaitlisko vairākumu. Atlikušajā laikā valmierieši regulāri mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču bumbiņa vēl trīs reizes pabija vidzemnieku tukšajos vārtos. Neviens valmierietis neguva vairāk par vienu punktu, bet komandas rezultatīvākais florbolists Matīss Salmiņš nopelnīja kārtējo punktu par piespēli. Tagad viņam septiņās spēlēs ir 9 (0+9) punkti. Tikmēr Gvido Lauga, kuram piecos mačos 7 (7+0) punkti, kurš gan Tallinā nebija kopā ar komandu. Trešais rezultatīvākais ar 5 (3+2) punktiem ir Arvis Kārkliņš, kuram vakar viens vārtu guvums.

Decembra sākumā abas komandas aizvadīja savstarpējo spēli Valmieras Olimpiskajā centrā, mājiniekiem tiekot pie pārliecinošas 9:3 uzvaras. Lauga tajā spēlē guva trīs vārtus, bet maz ticams, ka šodien viņš pievienosies komandai. Tikmēr igauņiem Okružko un Einamans katrs guva pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei.

Šodien spēle Jogevā pulksten 15:00 un mača video tiešraide būs vērojama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.