Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pastarīte "Huddersfield" šķiras no trenera, kurš klubu ieveda Premjerlīgā

Agris Suveizda

Pastarīte "Huddersfield" šķiras no trenera, kurš klubu ieveda Premjerlīgā
Dāvids Vāgners. Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Huddersfield" pēc abpusējas vienošanās šķiries no galvenā trenera Dāvida Vāgnera, kura vadībā klubs iepriekšējā sezonā sasniedza labāko rezultātu 47 gadu laikā.

"Kā jau esmu teicis iepriekš, man nebija nekāda nodoma šosezon atlaist Dāvidu, kluba mājaslapā citēts vadītājs Dīns Hoils. "Pēc tam Dāvids, būdams lielisks cilvēks, atnāca pie mums un darīja zināmu, ka viņam ir nepieciešams pārtraukums no profesionālā futbola nogurdinošās vides. Uzreiz apspriedām trenera maiņu, taču viņš arī piebilda, ka viņš līdz pat sezonas beigām atdotu visus spēkus, ja mēs tomēr izvēlētos treneri mainīt vasarā.

Pēc ilgām diskusijām visi jutām, ka Dāvida palikšana līdz sezonas beigām būtu labākais lēmums, taču sarunas atstājām atvērtas un tagad jūtam, ka ir īstais brīdis šķirties. Zinu, ka termins "abpusēja vienošanās" bieži vien ir tikai apzīmējums trenera atlaišanai, tomēr šajā gadījumā tas patiešām ir kopīgs lēmums. Dāvids pret klubu jūt īstu mīlestību, un gan viņa, gan manas lielākās bažas mūsu sarunā bija par to, kā panākt, lai vislabāk būtu klubam. Nevaru izteikt pietiekamu pateicību Dāvidam par paveikto. Kopā ar savu ģimeni viņš vienmēr būs mans un visa kluba draugs."

Bijušais Jirgena Klopa palīgs un Dortmundes "Borussia" otrās komandas galvenais treneris "Huddersfield" pārņēma 2015. gada novembrī. Pirmajā sezonā klubs noturējās Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā, taču nākamajā sezonā no 19. pozīcijas uzlidoja uz piekto un pārspēļu finālā pendelēs pieveica "Reading" (0:0, 4:3), izcīnot tiesības atgriezties Premjerlīgā. Arī Premjerlīgā Vāgneram klājās labi, palīdzot klubam saglabāt vietu augstākajā līgā – 37 punkti 38 mačos, kas deva 16. vietu.

Šosezon "Huddersfield" rezultāti gan ir krietni sliktāki. Komanda iepriekšējā mačā nosargāja bezvārtu neizšķirtu Kārdifā (0:0), pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju. Premjerlīgā "Huddersfield" ar 11 punktiem 22 spēlēs ir pēdējā vietā, par astoņiem punktiem atpaliekot no 17. pozīcijas.

47 gadus vecais Vāgners ir dzimis un gandrīz visu karjeru pavadījis Vācijā, taču pieaugušo līmenī viņš pārstāvēja ASV izlasi, jo viņa tēvs ir amerikānis.

Izmantotie resursi:
https://www.htafc.com/news/2019/jan...