Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertānam un "Bilbao Basket" šovakar nozīmīgs mačs Eirokausā

Rolands Eliņš

Bertānam un "Bilbao Basket" šovakar nozīmīgs mačs Eirokausā
Dairis Bertāns
Foto: acb.com

Šovakar 21:30 pēc Latvijas laika tiks uzsākta dienas vienīgā spēle ULEB Eirokausā, kurā Daira Bertāna pārstāvētais „Bilbao Basket” uzņems grieķu „Panionios”. Pirmajā kārtā abas komandas piedzīvoja zaudējumu, bet šodien par uzvaru cīnīsies kanāla "Eurosport 2" tiešraidē.

Spānijas basketbola klubs „Bilbao Basket”, kurš šobrīd ieņem 12. vietu ACB čempionātā, pirmā Eirokausa „Last 32” fāzē piedzīvoja zaudējumu Belgradas „Crvena Zvezda” ar 87:105. Izbraukumā aizvadītajā spēlē spāņu klubam neveiksmīga izrādījās trešā ceturtdaļa, pēc kuras tika nokļūts 16 punktu iedzinējos.

Latviešu aizsargs Dairis Bertāns 21 nospēlētās minūtes laikā kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju (14 punkti), turklāt izprovocēja veselus septiņus noteikumu pārkāpumus. Spānijas čempionātā Bertāns šosezon izcēlies ar vidēji mačā gūtiem 11 punktiem, turklāt 13 spēļu laikā trāpījis 19 tālmetienus ar 38% precizitāti.

Zaudējumu pirms nedēļas cieta arī Atēnu „Panionios”, ar kuru Bertānam būs jāspēkojas šovakar. Toreiz ar 31 gūtu punktu izcēlās amerikāņu aizsargs Erriks Makolums, kurš iepriekšējā Eirokausa fāzē izcēlās ar vidēji mačā gūtiem 20,5 punktiem un noteikti būs smags pārbaudījums „Bilbao Basket” un Bertēna aizsardzībai arī šodien.

„Panionios” no savas Eirokausa grupas izkļuva ar sešām uzvarām, bet Grieķijas čempionātā izcīnījusi 10 uzvaras 13 spēlēs un ieņem trešo vietu, atpaliekot vien no grieķu smagsvariem „Olympiakos” un „Panathinaikos”. Tikai divas dienas iepriekš „Panionios” arī izcīnīja ļoti smagu cīņu ar „Olympiakos” (66:77), ko novērtē arī komandas treneris Joannis Sfairopouloss, sakot, ka šodienas spēli var ietekmēr nogurums.

Savukārt Bertāna komandas treneris Rafaels Mena norāda, ka šī spēle ir ļoti svarīga, jo pirms tās piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas: „Mums jāuzlabo savs sniegums spēļu sākumos, tāpat arī jāaptur pretinieku leģionāri – Makolums ir labākais punktu guvējs Grieķijas čempionātā, un Marks Kārters, kuram ir prasmes gūt punktus ļoti ātri.”

„Last 32” fāzē komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām un izspēlēs divu apļu turnīru, pēc kura astotdaļfinālā iekļūs divas labākās komandas. Ja „Bilbao Basket” šodien piedzīvos zaudējumu, tad komandas cerības iekļūt labāko divniekā ļoti būtiski saruks, tiesa, to pašu var teikt arī par grieķu klubu. Spēles sākums 21:30, un to varēs vērot „Eurosport 2” kanālā.

Rītdien norisināsies 15 pārējās otrās kārtas spēles, kurās piedalīsies arī Ronalda Freimaņa, Jāņa Strēlnieka un Kristapa Valtera pārstāvētie klubi.

Eirokauss, L grupa

V.KomandaValstsU-ZPPA
1.Crvena ZvezdaSerbija1-02105:87
2.Nizhny NovgorodKrievija1-0289:75
3.PanioniosGrieķija0-1175:89
4.Bilbao BasketSpānija0-1187:105

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

  +1 [+] [-]

, 2014-01-14 12:01, pirms 10 gadiem
es domaju ka vinees