Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekavai" iespēja ielauzties vadošo astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavai" iespēja ielauzties vadošo astotniekā
"Ķekava" pēdējā laikā demonstrē pārliecinošu sniegumu
Foto: PPB Media

Divas spēles šodien tiks izspēlētas Elvi vīriešu florbola virslīgā, "Ķekavai" savā laukumā uzņemot Cēsu "Lekrings", kamēr pie Stalbes "Pārgaujas" viesosies Bauskas vienība.

"Ķekava" – "Lekrings" (pulksten 20:00 Ķekavā)

"Ķekavas" vienība uzvarējusi pēdējās divās spēlēs, vispirms viesos ar 6:5 apspēlējot "FBK Valmiera", bet pagājušajā nedēļā savā laukumā nerezultatīvā spēlē ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā tika pieveikti arī pašreizējie valsts čempioni "Lielvārde/FatPipe". Vājais sezonas starts un konkurentu aktivitāte punktu vākšanā Ķekavas florbolistiem joprojām neļauj atrasties labāko astotniekā, komandai ar 13 punktiem ieņemot desmito vietu, no labāko astotnieka atpaliekot divus punktus. Uzvara trešajā spēlē pēc kārtas ļaus vismaz uz brīdi tikt tik ļoti kārotajā pozīcijā. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 12 (5+7) punktiem ir Kristaps Laugalis, bet punkts mazāk Artūra Naroga (8+3) kontā.

Cēsu vienība bija uzvarējusi piecās spēlēs pēc kārtas, taču pagājušajā nedēļas nogalē komanda pēdējā periodā nenosargāja iekrāto divu vārtu pārsvaru, pēc ilgstošas pēcspēles metienu sērijas ar 3:4 piekāpjoties Stalbes "Pārgaujai". Līdz ar to komanda bija spiesta atdot līderpozīcijas turnīra tabulā, ar 24 punktiem 11 spēlēs ieņemot otro vietu. Līderiem "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" ir par četriem punktiem un vienu nospēlētu maču vairāk. Tikmēr no muguras glūn "Pārgauja", kas atpaliek pa diviem punktiem, turklāt viņiem ir viena spēle rezervē. Cēsu komandas rezultatīvākais florbolists ar 18 (5+13) punktiem ir Jānis Rajeckis, bet Jorens Malkavs sakrājis 17 (9+8) punktus. Viņš kopā ar Andri Rajecki un Emīlu Dzalbu dala vienības labākā vārtu guvēja godu.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē, kas bija čempionāta pirmajā kārtā, "Lekrings" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0). Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Andris Rajeckis, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja vārtsargs Markuss Plūdums, tiekot galā ar 22 no 23 pretinieku metieniem. Viesu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vienīgo vārtu guvējs Artūrs Narogs.

"Pārgauja" – "Bauska" (pulksten 20:00 Stalbē)

Stalbes "Pārgauja" uzvarējusi pēdējās trīs spēles, taču divās no tām uzvara izcīnīta jau pēc pamatlaika beigām, kā rezultātā deviņu punktu vietā nopelnīti septiņi. Tabulā ar 22 punktiem tas viņiem ļauj atrasties trešajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no "Lekringa", kas nospēlējis par vienu maču vairāk. Aiz Stalbes komandas ir "Kurši/Ekovalis", kuri atpaliek par vienu punktu, taču nospēlējuši par vienu spēli vairāk. Uzvarētajā spēlē pret cēnsiekiem izlīdzinājuma vārtus "Pārgaujai" guva Lauris Ābols, kurš ar 24 (14+10) punktiem ir komandas rezultatīvākais spelētājs. Viņam ar 20 (12+8) punktiem seko Artūrs Jurševskis un Olafs Zvīnis (11+9).

Bauskas vienībai joprojām nav izdevies tikt pie neviena punkta turnīrā. Pirms pāris nedēļām neizdevās nosargāt solīdo pārsvaru Ogrē, bet pirms nedēļas Ulbrokā viss tika zaudēts jau pirmajā periodā, beigās ciešot sagrāvi ar rezultātu 5:16. Šajā spēlē ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Artūrs Dulbe, kurš ar 10 (6+4) punktiem tagad ir gan komandas rezultatīvākais florbolists, gan labākais vārtu guvējs.

Sezonas ievadā, kad abas komandas tikās Bauskā, Lotārs Melderis otrajā minūtē vadībā izvirzīja mājiniekus, kuri vadību nosargāja piecas minūtes. Pēc pirmā perioda baušķenieki gan bija nonākuši iedzinējos ar 1:5, visā spēlē kapitulējot ar 2:12. Par labāko mājinieku komandā atzina vārtsargu Jāni Gožu, kurš stājās vārtos spēles vidū, tiekot galā ar 23 no 28 pretinieku metieniem. Uzvarētājiem ar fantastisku atgriešanos laukumā pēc vienas sezonas izlaišanas atzīmējās Lauris Ābols, tiekot pie pieciem vārtu guvumiem un pelnītas balvas kā mača labākais spēlētājs.