Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Ungārija četru minūšu laikā nokārto EČ finālturnīru, Skotija pārsteidz serbus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ungārija četru minūšu laikā nokārto EČ finālturnīru, Skotija pārsteidz serbus
Skotijas izlases futbolisti līksmo par ilgi gaidīto iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Foto: Darko Vojinovic/AP/Scanpix

UEFA "Euro 2020" pārspēlēs dramatisku uzvaru izcīnījusi Ungārijas izlase, kas pamatlaika izskaņā atspēlēja minimālu deficītu un kompensācijas laikā Budapeštā izrāva panākumu ar 2:1 pār Islandi. Negaiidīti pie ceļazīmes uz "Euro 2020" finālturnīru tikusi Skotijas valstsvienība, kas pamatlaika izskaņā izlaida minimālu pārsvaru, taču beigās pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izbraukumā salauza Serbiju.

Spēles rezultātu islandieši atklāja 11. minūtē, kad pēc Liverpūles "Everton" ilggadējā futbolista Gilfi Sigurdsona izpildītā tiešā brīvsitiena neveiksmīgi nospēlēja Ungārijas vārtsargs Peters Gulāči, kurš bumbu izlaida no rokām, tai pārlidojot pāri vārtu līnijai.

Cīņas turpinājumā iespējas izcelties bija abām komandām, taču līdz izlīdzinājuma panākšanai ungāriem bija jāgaida pašas pamatlaika beigas, kad haosu Islandes soda laukumā izmantoja Liks Nego, kurš no tuvas distances panāca 1:1. Zīmīgi, ka tikai minūti iepriekš lielisku izdevību dubultot viesu pārsvaru izšķērdēja islandietis Alberts Gudmunsons, kurš no labas pozīcijas bumbu raidīja garām vārtiem. Ungārija, tikusi pie neizšķirta, devās pēc uzvaras, teicamu solo gājienu kompensācijas laika otrajā minūtē veicot Dominikam Šobošlai, kurš aptuveni no 20 metru attāluma izvēlējās sist, trāpot labajā apakšējā stūrī - 2:1 Ungārijas labā.

Ungāriem šis būs otrais Eiropas čempionāta finālturnīrs pēc kārtas. Tajā ungāri spēlēs nāves grupā ar pasaules čempioni Franciju, Eiropas čempionvienību Portugāli, kā arī 2014. gada FIFA Pasaules kausa uzvarētāju un pašreizējo FIFA Konfederāciju kausa īpašnieci Vāciju.

Paralēlajā mačā ar uzbrūkošu taktiku spēlējošā Serbijas izlase iedzinējos nonāca 52. minūtē, kad ļoti precīzu sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī skotu sastāvā veica Raiens Kristijs. Serbi izglābās pamatlaika pēdējās sekundēs, pēc stūra sitiena izspēles bumbai ar galvu rezltatīvi pieslēdzoties Lukam Jovičam - 1:1. Papildlaikā mājiniece Serbija uzbruka vairāk, taču rezultāts nemainījās. Savukārt pendeļu sērijā galīgo atrisinājumu bija jāgaida līdz piektajai sitienu kārtai, kurā skots Kenijs Maklīns viesus izvirzīja priekšgalā ar 5:4, bet Aleksandars Mitrovičs savu iespēju neizmantoja.

Skotija Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalīsies pirmoreiz kopš tālā 1996. gada. Tajā skotiem D apakšgrupā paredzēts principiāls duelis pret Angliju, kā arī cīņas pret pasaules vicečempioni Horvātiju un Čehiju.

Visbeidzot savā otrajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas spēlēs Slovākija, kas izbraukumā ar 2:1 papildlaikā pieveica Ziemeļīriju. 17. minūtē slovāku ātro pretuzbrukumu realizēja Jurajs Kucka, bet līdzsvaru (1:1) uz rezultāta tablo ziemeļīri atguva 88. minūtē, kad slovāku vadošais aizsargs Milans Škrinjars neveiksmīgi pārvirzīja bumbu savas komandas cietoksnī. Papildlaikā par Slovākijas varoni kļuva Mihals Djurišs, kurš ar spēcīgu raidījumu cauršāva ziemeļīru vārtsargu Beiliju Pīkoku-Farelu - 2:1.

Slovākija "Euro 2020" E grupā cīnīsies pret ziemeļu kaimiņiem poļiem, kā arī Zviedriju un vienu no favorītēm Spāniju.

''Euro 2020'' pārspēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Gruzija - Ziemeļmaķedonija0:1 (0:0)Pandevs 59'
Serbija - Skotija1:2 11m s.s. (0:0; 1:1)Jovičs 90' - Kristijs 52'
Ziemeļīrija - Slovākija1:2 P (0:1; 1:1)Škrinjars (s.v.) 88' - Kucka 17' Djurišs 110'
Ungārija - Islande2:1 (0:1)Nego 88' Šobošlai 90'+2 - Sigurdsons 11'

     [+] [-]

, 2020-11-13 01:04, pirms 3 gadiem
Skotijai pēdējā laikā pozitīvas lietas futbolā - protams, šī ilgi gaidītā iekļūšana f-turnīrā, kā arī Rangers atgriešanās Skotijas Premjerlīgā un veiksmīgais sniegums Eirokausos, kas ir rezultējies, ka jau nākošsezon Skotijai pēc ilgāka pārtraukuma atkal būs 2 klubi ČL (jā, kvalifikācijā, bet tomēr). Gandrīz aizmirsu par U-21 izlasi, kura arī EČ f-turnīrā iepriekšējo reizi spēlēja 1996. g. (līdzība ar pieaugušo izlasi), bet tagad savā kvalifikācijas grupā ieņem 1.vietu un iekļūs f-turnīrā, ja otrdien uzvarēs Grieķiju izbraukumā.

     [+] [-]

, 2020-11-13 07:48, pirms 3 gadiem
No četrām spēlēm prieks tikai par skotu uzvaru.Sen Skotija nebija tikusi uz finālturnīru.

     [+] [-]

, 2020-11-13 12:33, pirms 3 gadiem
Islande liekas , ka būs atkosta. Valstvienības līderiem ar apmēram jau 30 gadi