Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Levertam nevajadzēs operāciju, varētu atgriezties laukumā jau šosezon

Andrejs Siliņš

Levertam nevajadzēs operāciju, varētu atgriezties laukumā jau šosezon
Kriss Leverts, Foto: AP / Scanpix

Rodiona Kuruca komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Bruklinas "Nets" Kriss Leverts komandas pēdējā spēlē guva vizuāli ārkārtīgi nepatīkamu savainojumu, tomēr medicīniskajās pārbaudēs konstatētais liecina, ka basketbolists varētu atgriezties laukumā jau šajā sezonā.

Leverts spēlē pret Minesotas "Timberwolves" pirmā puslaika izskaņā aizsardzībā centās traucēt pretinieka metienu, bet, pēc lēciena piezemējoties, basketbolista labās kājas pēda izmežģījās un palika perpendikulāri pārējai kājai. Pēc vairākām minūtēm Leverts tika novests no laukuma.

Lai gan vizuāli skats nebija patīkams, medicīniskajās pārbaudēs konstatēts, ka kāja nav lauzta. Kājai konstatēts spēcīga mežģījuma veids, pie kura parasti potīte arī lūzt, taču šoreiz lūzums izpalicis. Tāpat saitēm konstatēts mērens bojājums. Līdz ar to mediķi paredz, ka Leverts varētu atgriezties laukumā jau šīs sezonas laikā.

24 gadus vecais Leverts, kuru 2016. gadā draftēja ar 20. numuru, aizvada savu trešo sezonu NBA un tā ir pagaidām labākā spēlētāja karjerā - 14 mačos vidēji gūti 18,4 punkti, izcīnītas 4,3 atlēkušās bumbas, atdotas 3,7 rezultatīvas piespēles un pārtvertas 1,2 bumbas.

"Nets" šobrīd ar sešām uzvarām 14 mačos ieņem astoto pozīciju Austrumu konferencē. Nākamo spēli Ņujorkas vienībai jāaizvada naktī uz piektdienu, savā laukumā uzņemot Maiami "Heat" komandu.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 20:42, pirms 5 gadiem
Prieks ka sportiskā forma un elastība paglāba šo atlētu. Parastam cilvēkam tā potīte būtu lietojama vairs tikai ikdienā pastaigām

     [+] [-]

, 2018-11-13 21:13, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Prieks ka sportiskā forma un elastība paglāba šo atlētu. Parastam cilvēkam tā potīte būtu lietojama vairs tikai ikdienā pastaigām
Kādā ziņā? Pēc potītes lūzuma var gan skriet, gan padzenāt basīti. Cits stāts ir profiem, ja potīte lūzt, tur gan ir finišs ļoti iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 21:53, pirms 5 gadiem
Šis gan ir patīkams jaunums!

     [+] [-]

, 2018-11-13 22:34, pirms 5 gadiem
Jācer, ka tagad Rodionam dos savas 19 minūtes pa spēli, bet es nesaprotu viss tehnoloģijas attīstās utt, bet traumējās NBA vairāk nekā tas bija agrāk ! Vai viņiem ar botām kaut kas ir netā, ka palecoties iešķiepties kāja un tas notikt vai kas ! Žēl, protams ļoti rezultatīvi iesāka sezonu !

  +1 [+] [-]

, 2018-11-13 22:50, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Jācer, ka tagad Rodionam dos savas 19 minūtes pa spēli, bet es nesaprotu viss tehnoloģijas attīstās utt, bet traumējās NBA vairāk nekā tas bija agrāk ! Vai viņiem ar botām kaut kas ir netā, ka palecoties iešķiepties kāja un tas notikt vai kas ! Žēl, protams ļoti rezultatīvi iesāka sezonu !
Domāju, ka viens no faktoriem, kas tieši veicina dažādas kāju traumas mūsdienu basketbolā ir atlētisms. Nesaku, ka agrāk NBA un basketbolā nebija atlētisku spēlētāju, taču old-school basī tas nebija tik izteikti. Tagad liela daļa spēļu notiek, tā teikt, virs stīpas un domājams, ka šita trakā lēkāšana pamatīgi atsaucas uz kājām un dažādām ar tām saistītām traumām.