Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko gada pirmajā finālā tikšanās ar jauno amerikānieti Gofu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko gada pirmajā finālā tikšanās ar jauno amerikānieti Gofu
Aļona Ostapenko. Foto: Zuma Press/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 72.) šodien plkst. 15:00 Lincas "International" sērijas turnīrā savā septītajā WTA finālā tiksies ar 15 gadus veco amerikānieti Koko Gofu (WTA 110.), kura kļuvusi par jaunāko galvenās tūres finālisti 15 gadu laikā.

Ceļš uz finālu

KārtaOstapenko pretinieceRezultātsKārtaGofas pretinieceRezultāts
Q1Ludmila Samsonova (#157)6:7(10) 6:2 6:2
Q2Tamāra Korpača (#130)4:6 2:6
1.Tamāra Korpača (#130)6:1 6:31.Stefānija Fēgele (#132)6:3 7:6(3)
2.Alizē Kornē (#57)7:5 4:12.Katerina Kozlova (#83)4:6 6:4 2:0
QFJeļena Ribakina (#43)7:5 6:1QFKiki Bertensa (#8)7:6(1) 6:4
SFJekaterina Aleksandrova (#35)1:6 7:6(5) 7:5SFAndrea Petkoviča (#75)6:4 6:4

Kad Ostapenko 23. septembrī vēdera problēmu dēļ izstājās Taškentas turnīra pirmajā posmā, ar 3:6, 4:5 zaudējot Ukrainas tenisistei Katarinai Zavackai (#142.), nebija zināms, vai viņa šosezon vēl spēlēs. Aļona zemā reitinga dēļ tobrīd netika klāt nevienam citam atlikušās sezonas turnīram (izņemot Luksemburgu, kur nereģistrējās), tomēr drūmā sezona Taškentā vēl nebeidzās, jo Ostapenko radās vēl trīs turnīru iespējas – viņa dabūja "wild card" Pekinā, kur pārvarēja vienu kārtu un pēc vairāku spēlētāju izstāšanās iekļuva Lincas turnīrā, kura laikā akceptēja Luksemburgas turnīra "wild card".

Ostapenko Austrijā ar padomiem palīdz bijusī Vimbldonas čempione un pirmā desmitnieka spēlētāja Mariona Bartoli, kura uz pārbaudes laiku nolīgta treneres amatā. Francūzietes vadībā Ostapenko sasniegusi savu labāko rezultātu vairāk nekā gada laikā. Viņai pirms ierašanās Lincā šogad nevienā turnīrā nebija izdevies gūt vairāk par divām uzvarām. Pēdējais pusfināls bija pērn jūlijā Vimbldonā, bet fināls vēl senāk – pagājušā gada martā Maiami. Ostapenko Lincā grūtības bijušas tikai vienā mačā, vakar pusfinālā pret pagājušā gada finālisti Jekaterinu Aleksandrovu, kad izdevās iespaidīgi aizbēgt no zaudējuma, atspēlējot trīs mačbumbas.

Kamēr Ostapenko bija ļoti tuvu zaudējumam pusfinālā, Gofai Lincas turnīrs jau vienreiz beidzās, kad viņa kvalifikācijas finālā zaudēja vācietei Tamārai Korpačai, kura pēc tam pamatturnīra 1. kārtā zaudēja Ostapenko. Gofa pēc grieķietes Marijas Sakari izstāšanās plaukstas locītavas savainojuma dēļ saņēma laimīgas zaudētājas iespēju un ar tās izmantošanu tikusi pie vairākiem pirmajiem sasniegumiem – pirmais ceturtdaļfināls, ar kuru tika nodrošināta iekļūšana ranga Top 100, pirmais pusfināls un arī pirmais fināls. Ceturtdaļfinālā gūtā uzvara pār Kiki Bertensu viņai ir pirmā uzvara pār Top 10 spēlētāju.

Gofa globāli tika pamanīta šovasar Vimbldonā, kur amerikāņu skolniece sensacionāli no kvalifikācijas sasniedza 4. kārtu jeb astotdaļfinālu, gūstot sešas uzvaras. Viņa ar 6:4, 6:4 apspēlēja pieckārtējo čempioni Venusu Viljamsu un ar 6:3, 6:3 pieveica bijušo pusfinālisti Magdalēnu Ribārikovu, bet mačā par ceturtdaļfinālu ar 3:6, 3:6 bez variantiem zaudēja Simonai Halepai. Ar zaudējumu pirmā desmitnieka tenisistei viņai beidzās arī "US Open", kur 3. kārtā bezspēcība pret Naomi Osaku – 3:6, 0:6.

Signāli par to, ka no Gofas var gaidīt lielas lietas, bija jau pirms dažiem gadiem, kad viņa spīdēja junioru tenisā, tiesa, pāreja uz pieaugušo tenisu notikusi ļoti strauji. Gofa aizpagājušajā septembrī 13 gadu vecumā spēlēja "US Open" finālā, kur ar 0:6, 2:6 zaudēja 16 gadus vecajai Amandai Aņisimovai (šobrīd 28. vieta WTA rangā). Gofa nākamajā sezonā 14 gadu un divu mēnešu vecumā uzvarēja "French Open", amerikāņu finālā ar 1:6, 6:3, 7:6(1) uzvarot savu draudzeni un dubultspēļu pārinieci Keitiju Maknalliju, kura ir divarpus gadus vecāka. Gofa jūlijā kļuva par junioru ranga pirmo numuru.

Gofai šonedēļ Lincā ir pēdējais no reglamentā atļautajiem 10 profesionālajiem turnīriem, kurus viņa drīkst spēlēt laikā starp 15. un 16. dzimšanas dienu, kas būs nākamā gada 15. martā. Tiesa, ar tādiem rezultātiem kā Vimbldonā viņa nopelnījusi papildus četrus turnīrus, no kuriem pirmais būs nākamajā nedēļā Luksemburgā, kur viņa jau spēja iekļūt ar reitingu. Sekmīgais starts Lincā Koko ļāva arī kvalificēties "Australian Open" – Gofa ar Lincas fināla sasniegšanu garantējusi 30 pozīciju kāpumu uz 80. vietu, bet titula iegūšanas gadījumā paceltos uz 71. vietu.

Tik jaunu tenisistu spēlēšana finālos agrāk bija normāla parādība, bet pēc noteikumu izmaiņām, kas ierobežo profesionālo turnīru skaitu, rūpējoties par jauno spēlētāju veselību, 15 gadus vecas tenisistes tikšana līdz WTA finālam ir sen neredzēts notikums. Pēdējoreiz tas notika 2004. gadā, kad čehiete Nikola Vaidišova 15 gadu vecumā uzvarēja divos turnīros. Gofa šodien arī var kļūt par tikai otro laimīgo zaudētāju, kura uzvarējusi WTA turnīrā. Pirmais gadījums tika fiksēts pagājušā gada vasarā "International" turnīrā Maskavā, kur izcēlās 17 gadus vecā serbiete Olga Daniloviča.

22 gadus vecā Ostapenko uz Gofas fona izskatās kā veterāne, kura jau sakrājusi sešus finālus (2-4). Viņa abus tituls izcīnīja karjeras labākajā sezonā 2017. gadā, kad uzvarēja "French Open" un "International" turnīrā Seulā. Viņa līdz šim pēdējā finālā zaudēja ASV spēlētājai, kad pagājušā gada martā prestižajā Maiami "Premier Mandatory" sērijas finālā ar 6:7(5), 1:6 piekāpās Slounai Stīvensai.

Ostapenko vakar bija grūtāks pusfināls nekā Gofai, turklāt viņa spēlēja otrā, taču arēnu pameta agrāk, jo Gofai vēlāk bija dubultspēļu pusfināls kopā ar Maknalliju. Koko tādējādi darbadiena beidzās nepilnas divas stundas vēlāk par Ostapenko, turklāt Koko Lincā kopumā nospēlējusi daudz vairāk tenisa. Kamēr Ostapenko tikai četras vienspēles, Gofai sešas vienspēles (ieskaitot kvalifikāciju) un trīs dubultspēles.

Gofa šobrīd vēl nevar spēka spēlē sacensties ar ļoti jaudīgi sitošām tenisistēm kā Ostapenko. Tas spilgti bija redzams viņai bezcerīgajā "US Open" mačā pret Osaku, toties Koko jau tik agrā vecumā ir ļoti atlētiska, spējot teicami spēlēt aizsardzībā, bet uzbrukumā ir liela dažādība, regulāri izmantojot saīsinātos sitienus, Aļonai nepatīkamo "slaisu" un arī spēli pie tīkla. Šodienas fināla galvenais jautājums ir par to, vai Gofas aizsardzība un dažādība spēs apturēt Ostapenko agresīvo uzrukumu?

Ostapenko ar Gofu pirmoreiz tiksies vienspēļu turnīrā, bet viņu šogad jau ir uzvarējusi dubultspēlē. Tas notika Vimbldonas jaukto dubultspēļu turnīra 1. kārtā, kur Aļona kopā ar zviedru Robertu Lindstedu ar 6:1, 6:4 pieveica Gofas un britu tenisista Džeja Klārka duetu.

1 2 3 4 113 komentāri

     [+] [-]

, 2019-10-13 09:46, pirms 5 gadiem
Ja nedos dāvanas tad Gofai nepietiks spēka pret Aļonu un vēl pirmais fināls bet tas nevarētu būt uz ko cerēt. Iziet kortā pret Venusu un izvarēt: amerikānietei ir nervi. Vienalga ceru ka Aļona ierādīs sīcei viņas vietu

     [+] [-]

, 2019-10-13 10:15, pirms 5 gadiem
Redzēs, kā ies Aļonai pēc tik smagas uzvaras. Sevastova French Open bija bezspēcīga nākamajā mačā pēc 5 mačbumbu atspēlēšanas

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 10:17, pirms 5 gadiem
Ir vairāki argumenti, kāpēc vinnēt vajadzētu Aļonai.
Tomēr naudu es liktu uz Gofu - pēdējos divos mačos viņa nodemonstrēja apskaužamu stabilitāti. Ne velti Eurosport vairākkārt atkārtojumā rādīja tieši Gofas - Petkovičas pusfinālu - tas bija labas kvalitātes teniss!

Cita lieta, vai spēlēšana pirmajā pieaugušo finālā Gofai neuzkraus papildus mandrāžu, kas līdzšinējā stabilitātē var ieviest korekcijas.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 10:19, pirms 5 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Redzēs, kā ies Aļonai pēc tik smagas uzvaras. Sevastova French Open bija bezspēcīga nākamajā mačā pēc 5 mačbumbu atspēlēšanas
Var būt abējādi - tai skaitā var iedot papildus atbrīvotību, kas Aļonas spēlē ir galvenā atslēga.

Cita lieta, ka iespēja zaudēt 15 gadus vecai maloļetkai var šo atbrīvotību amputēt ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-10-13 10:48, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Aļona šodien aizstāvēs ne tikai Latvijas, bet arī Baltās Rases godu!
Smagas pohas pēc ginamo zāģa?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 11:05, pirms 5 gadiem
Bukmeikeri visā turnīrā liek uz Aļonas zaudējumu. Arī šodien. Tātad Aļona vinnēs

  -2 [+] [-]

, 2019-10-13 11:14, pirms 5 gadiem
Iespéjams, ka Jełena uzvar, bet es par Koko!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 11:17, pirms 5 gadiem
Vakar jau Ostapenkai laiméjãs, krievuśka viñu izlaida, bet jãatzîst, ka raksturs ir, cînås kviektdama lïdz pêdéjai izspêlei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 11:24, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Iespéjams, ka Jełena uzvar, bet es par Koko!
Tad nu gan atradi, ar ko lielīties! Būtu labāk vienreiz paklusējis. Kas zina, varbūt iepatiktos.

     [+] [-]

, 2019-10-13 11:24, pirms 5 gadiem
Šodien varēs salīdzināt kā kustas laukumā Ļena un Koko. Melnā izvazāja Kiki bez īpašiem argumentiem, man liekas, ka tieši vakar sliktāk nospēlēja.
Mūsējās trumpis ir tīnes pirmais WTA fināls uzreiz no LL statusa. Ar Jeļenu ir labāk, bet tīri spēles ziņā labāk izskatās Koko.

     [+] [-]

, 2019-10-13 11:29, pirms 5 gadiem
Faktiski Jełenai śajã turnîrã tik viena pãrliecinośa uzvara pret Korpaću, pret Korné pêc izmocîta 1.seta francûziete nolúza, treśã kārtã pret Kazahstanas krievuśku 1. setå Ostapenka bija tuvu zaudéjumam, 2.setã såkumå lïdzîga spéle, tad pretniece divas reizes nenotur AR savåm kłûdãm 40:0 un 40:15 pãrsvaru un salûzt.
Bet var jau teikt, ka stpråkam laiméjas.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-13 11:39, pirms 5 gadiem
zanessa rakstīja: Tad nu gan atradi, ar ko lielīties! Būtu labāk vienreiz paklusējis. Kas zina, varbūt iepatiktos.
Man morïte labãk patîk, normåli uzvedas, smuki spélé.
Kaut ko jau Ostapenko prot, bet kaut vai viña vél 5 GS vinnétu, nebûśu viñas fans. Viñas manieres IR vienkārśi atbaidośas. Ja vél kãdreiz bútu atvainojusies, pateikusi, ka labosies, bet no sî uzpûtïgå püśła to laikam nesagaidît!

  +5 [+] [-]

, 2019-10-13 12:12, pirms 5 gadiem
>>>Jānis Derums
Man arī Seva patīk vairāk un kaitina Ostapenko izdarības,bet...visu cieņu vakardienas mačā Aļona paveica neiespējamo,jo nokļuva tādās situācijās,no kurienes viņa nekad nav izkūlusies.Vai nu jaunās treneres pirksts,vai nu sieviešu neprognozētība.Būsim veco zēn objektīvi,vismaz es tāds cenšos būt.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 12:14, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Man morïte labãk patîk, normåli uzvedas, smuki spélé.
Kaut ko jau Ostapenko prot, bet kaut vai viña vél 5 GS vinnétu, nebûśu viñas fans. Viñas manieres IR vienkārśi atbaidośas. Ja vél kãdreiz bútu atvainojusies, pateikusi, ka labosies, bet no sî uzpûtïgå püśła to laikam nesagaidît!
Kā gan Aļona to pārdzīvos,ka kaut kāds Derums nav viņas fans.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 12:20, pirms 5 gadiem
Patîk Eirosport krievu komentétāji, seviśķi Metreveli,kurś pats gan bija łoti kaprîzs tenisists UN Dmitrijeva. Viñi ar atzina, ka Ostapenko vispirms galva jãsakãrto, arî ka AR viñu ir grûti spélét, jo Jełenai labi sitieni mijãs AR kłúdu sérijãm UN grûti nokert spéles ritmu.
Bet angłu komentêtåji visu spéles laiku vakar smëjās!?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 12:24, pirms 5 gadiem
55ab rakstīja: Kā gan Aļona to pārdzīvos,ka kaut kāds Derums nav viņas fans.
Bet daudzi latvieśu sporta cienîtãji nav viñas fani! Tos , kas krît un cełas par viñu te uz pirkstiem var saskaitît!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 13:01, pirms 5 gadiem
Tikmēr Gulbis Stokholmas kvalifikācijā zaudē 1.setu pret 1500. raketi... un izkrīt no TOP 200

  +2 [+] [-]

, 2019-10-13 13:30, pirms 5 gadiem
Viņa nu gan neizskatās pēc skolnieces 15gadīgās...
Ja tā tomēr ir, tad aug jauna Wiljamsa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-10-13 13:44, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Visas no dabas atpalikušas būtnes, ieskaitot dinozaurus, pērtiķus, čečēnus, afroneandertāļus, fiziski un fizioloģiski attīstas ātrāk nekā ar Dievišķo Harmoniju apveltītie Dievu izredzētie Baltie Cilvēki!
kad tu saki kko šādu, ir grūti nesmieties, īpaši zinot, ar kādu nopietnību tu to saki

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:06, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Visas no dabas atpalikušas būtnes, ieskaitot dinozaurus, pērtiķus, čečēnus, afroneandertāļus, fiziski un fizioloģiski attīstas ātrāk nekā ar Dievišķo Harmoniju apveltītie Dievu izredzētie Baltie Cilvēki!
Tā vien liekas, ka tu vai plīsti no Dievišķās Harmonijas daudzuma tevī ...

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 14:08, pirms 5 gadiem
Šodien Jełena diemźél uzvarés. Bûśu patîkami pãrsteigts, ja uzvarês Koko.
Viña jau blakus masîvai Ostapenkai kå bérns un ir faktiski vél tikai pusaudze un grûti bûs izturét Jełenas bliezienus. Turklåt, kaut daźi jau Ostapenku ceł vai debesîs, viñai visãs spélés gãjis kã pa celmiem. Ja iepriekśéjos turnîros viña spéléja slikti, tad śoreiz jau viduvêji un beidzot finãlã péc laimîgas izglãbśanãs, sañêmusi morãlu dopingu var nospélét kaut cik labi!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 14:09, pirms 5 gadiem
Cerams,ka Ałona šodien uzvarēs to puišeli ))

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 14:15, pirms 5 gadiem
Bet sezonas beigãs lideres ir izpumpéjuśãs, daudzas śkîbas un greizas traumêtas un atsaka vienu turnîru péc otra. Sezonas vidû tãda Ostapenka, ne arï Koko lîdz finãlam nebútu tikuśas.
Tå kå nav ko pārvêrtét śî turnîra nozïmi, tas nav rādîtãjs tenisa elitei.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 14:17, pirms 5 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Šodien Jełena diemźél uzvarés. Bûśu patîkami pãrsteigts, ja uzvarês Koko.
Viña jau blakus masîvai Ostapenkai kå bérns un ir faktiski vél tikai pusaudze un grûti bûs izturét Jełenas bliezienus. Turklåt, kaut daźi jau Ostapenku ceł vai debesîs, viñai visãs spélés gãjis kã pa celmiem. Ja iepriekśéjos turnîros viña spéléja slikti, tad śoreiz jau viduvêji un beidzot finãlã péc laimîgas izglãbśanãs, sañêmusi morãlu dopingu var nospélét kaut cik labi!
Aļona bliež gan, bet nereti ar pieri sienā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:19, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: kad tu saki kko šādu, ir grūti nesmieties, īpaši zinot, ar kādu nopietnību tu to saki
Tjoma vismaz neslēpjas un visi zin ko šis lieto. Tādi derumi nez ko lieto, kad smird.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-13 14:20, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Visas no dabas atpalikušas būtnes, ieskaitot dinozaurus, pērtiķus, čečēnus, afroneandertāļus, fiziski un fizioloģiski attīstas ātrāk nekā ar Dievišķo Harmoniju apveltītie Dievu izredzētie Baltie Cilvēki!
Pasméjos, bet vai melnie cilvêkédåji tomêr nav cilvéki?

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:23, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Smieties ir viens, bet vai esi spējīga detalizēti kaut ko argumentēt PRET? Tavi smiekli nozīmē tikai apstiprinājumu manai versijai par tavu un tavas ģimenes liberastisko mentalitāti Onkuls džeza un jenķu mīļotājs, māsa pērtiķfīle, nebrīnīšos ja liek ragus mīļotajam Franku kompaņjonam (par vīru šādu te hļupikainu parazītu grūti nosaukt ), mutere Ināra ar spieķi baksta saldos jeņku kartupeļus, kurus neviens normāls Lettiņš nabaudīs īsto kartupeļu vietā, plus vēl vecmeita Laura, kura solidarizējoties ar tiem pašiem jenķiem, R burtu lāgā izrunāt negrib/nespēj
tu tomēr esi piders

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:24, pirms 5 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Smieties ir viens, bet vai esi spējīga detalizēti kaut ko argumentēt PRET? Tavi smiekli nozīmē tikai apstiprinājumu manai versijai par tavu un tavas ģimenes liberastisko mentalitāti Onkuls džeza un jenķu mīļotājs, māsa pērtiķfīle, nebrīnīšos ja liek ragus mīļotajam Franku kompaņjonam (par vīru šādu te hļupikainu parazītu grūti nosaukt ), mutere Ināra ar spieķi baksta saldos jeņku kartupeļus, kurus neviens normāls Lettiņš nabaudīs īsto kartupeļu vietā, plus vēl vecmeita Laura, kura solidarizējoties ar tiem pašiem jenķiem, R burtu lāgā izrunāt negrib/nespēj
ARGUMENTĒT. Loooool. Netīšām vārdu tādu atradi vārdnīcā? Ļoti kādam gribas tērēt laiku un argumentēt ar personu(?), kuras iq ir gandrīz tikpat augsts kā viņa nīstajiem dzīvniekiem. Gandrīz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 113 komentāri