Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kilornam četri punkti uzvarā pār "Penguins", Luongo panāk Džozefu

Rolands Eliņš

Kilornam četri punkti uzvarā pār "Penguins", Luongo panāk Džozefu
Alekss Kilorns spēlē pret "Penguins"
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Tampanejas „Lightning” šonakt NHL mačā ar 5:4 pieveica „Penguins”, ar četrām rezultatīvām piespēlēm izceļoties Aleksam Kilornam un sezonas pirmos vārtus gūstot Stīvenam Stemkosam. Savukārt „Blackhawks” savā laukumā cieta sakāvi pret „Wild” (2:5).

„Lightning” sastāvā mača ievadā savus pirmos NHL vārtus guva aizsargs Sleiters Koekoeks, kurš pēc tam otrajā periodā izcēlās vēlreiz, un tie beigās izrādījās uzvaru nesošie vārti. Tampas sastāvā arī īpaši jāatzīmē Stīvena Stemkosa sezonas pirmais vārtu guvums – Stemkosa iepriekšējie vārti NHL bija pagājušā gada 15. novembrī, kam sekoja smaga trauma.

Pitsburgas sastāvā bez punktiem palika komandas līderi Sidnijs Krosbijs un Jevgeņijs Malkins, un pašreizējai NHL čempionei neizdevās atspēlēties trešajā periodā, kad tā uzbruka krietni vairāk, bet atguva tikai vienus vārtus, zaudējot 4:5. Kopumā „Penguins” izdarīja 40 metienus pa vārtiem, bet Tampas vārtsargs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 36 pretinieku metieniem, kamēr viņa komandas biedrs Alekss Kilorns aizvadīja lielisku spēli, izdarot veselas četras rezultatīvas piespēles.

„Panthers” tikmēr pēc ātras nonākšanas iedzinējos pret „Blues” ļoti ātri pārņēma vadību. Vispirms vairākumu Sentluisa realizēja Pols Štjasnijs, bet 12 sekundes vēlāk Florida jau bija panākusi neizšķirtu, bet mača 165. sekundē Vinsents Tročeks jau izvirzīja to vadībā, turklāt paveica to mazākumā.

Pēc vētrainā sākuma „Panthers” panāca arī 3:1, kam sekoja ilgāks pārtraukums vārtu gūšanas ziņā. Taču trešajā periodā Florida ar Ārona Ekblada un Nika Bjugstada vārtu guvumiem nokārtoja savu uzvaru (5:2). Šajā panākumā ar 37 atvairītiem metieniem izcēlās „Panthers” veterāns Roberto Luongo, kurš svinēja savas karjeras 454. NHL uzvaru un šajā rādītājā līdz ar to panācis Kērtisu Džozefu. Šobrīd abi dala ceturto vietu NHL uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā.

Sentluisai šis bija pirmais zaudējums šosezon, kamēr pirmo uzvaru guva „Wild”, viesos ar 5:2 apspēlējot „Blackhawks”. Šajā rezultatīvajā mačā vēl 40. minūtē rezultāts bija 0:0, un vēl 49. minūtē Minesota bija vadībā tikai 1:0. Bet pēdējās 12 minūtēs sekoja vārtu lietus, kurā divreiz precīzs bija „Wild” uzbrucējs Kriss Stjuarts. Šī uzvara gan prasīja daudz no „Wild” komandas – ar savainojumiem maču atstāja Nino Nīderraiters, Markuss Folinjo un Čārlijs Koils.

NHL spēļu rezultāti, 13. oktobris

KomandasRez.
Lightning-Penguins5:4
Panthers-Blues5:2
Predators-Stars4:1
Blackhawks-Flames2:5
Canucks-Jets2:4
Coyotes – Red Wings2:4
Sharks-Sabres

NHL uzvarām bagātākie vārtsargi

V.VārtsargsUzvaras
1.Martēns Brodērs691
2.Patriks Ruā551
3.Eds Belfūrs484
4.Kērtiss Džozefs454
4.Roberto Luongo454

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +3 [+] [-]

, 2017-10-13 11:36, pirms 6 gadiem
Rezultātu tabulā Blackhawks zaudēja Wild nevis Flames.