Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Rajeckis atzīst, ka Norvēģijā komandu līmenis ir krietni atšķirīgs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckis atzīst, ka Norvēģijā komandu līmenis ir krietni atšķirīgs
Jānis Rajeckis (#19)
Foto: Floorball.lv

Pēc vienas sezonas pārtraukuma Elvi florbola līgā Cēsu “Lekrings” komandas sastāvā atgriezies Jānis Rajeckis un jau pirmajā spēlē atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli, sekmējot komandas uzvaru pār “Rubeni”. Pēc cīņas Jānis sniedza viedokli par cīņu.

“Spēlē pret “Rubeni”, kuru uzvarējām ar rezultātu 8:4, ne līdz galam nospēlējām savas epizodes aizsardzībā. Pozīciju maiņas laukumā noveda pie vārtu zaudējumiem. Iespējams, pārāk bijām fokusējušies tieši darbam uzbrukumā, kā rezultātā spēli aizsardzībā atstājām otrajā plānā,” par četriem ielaistajiem vārtiem mača pirmajā trešdaļā pret Kocēnu komandu atzina aizsargs.

Ņemot vērā, ka florbolists uz vienu sezonu bija devies savas prasmes izmēģināt ārpus valsts robežām, pērn spēlējot “Harstad IBK” komandas sastāvā Norvēģijas virslīgā, sekmējot komandas pirmo iekļūšanu čempionāta pusfinālā, bija interesanti pajautāt par līmeņu atšķirībām starp šiem diviem turnīriem: “Norvēģijas čempionātā komandu meistarības līmeņu atšķirības ir ļoti iespaidīgas. Sevišķi ja salīdzina vadošās komandas ar tabulas apakšgala vienībām. Mačos, kuros spēlējām pret spēcīgākajām komandām var vairāk izjust atšķirību tajā, ka tur ir vairāki pieredzējuši un gados vecāki spēlētāji. Arī tiesneši atļauj vairāk spēka spēli. Varētu teikt, ka Norvēģijas vadošās komandas spēlē nosvērtāku florbolu ar ne tik lielu skriešanos. Taču tas ir tikai spēlēs starp TOP četri komandām. Pārējās tomēr ir izteikti vājākas komandas ar vien pāris labiem spēlētājiem komandā. Jāsaka, ka bija sajūta, ka arī “Rubenei” spēlē pret mums pietrūkst kādi divi-trīs spēlētāji ar lielāku pieredzi.”

Sezonas atklāšanas spēlē Cēsu “Lekrings” apspēlēja “Rubeni” ar rezultātu 8:4, Jānim Rajeckim tiekot pie trim vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Čempionāta turpinājumā cēsniekiem paredzēta spēle 17. septembrī, kad izbraukumā būs jātiekas ar Bauskas florbolistiem.