Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Airēšanā ātrākie Lielbritānijas un ASV astoņnieki

Krišs Upenieks

Airēšanā ātrākie Lielbritānijas un ASV astoņnieki
Lielbritānijas astoņnieks iegūst zeltu
Foto: Xinhua/Sipa USA

Riodeženairo olimpiskajās spēlēs šodien airēšanā astoņniekiem zelta medaļas izcīnīja Lielbritānijas vīru un ASV dāmu komandas. Vīriešu vieniniekiem 2000 metros labākais bija Jaunzēlandes sportists Mahe Drisdeils.

2000 metru vīru vieniniekos Jaunzēlandes sportists Mahe Drisdeils pēc pirmajiem 1000 metriem ierindojās trešajā vietā, bet spēcīgi aizvadīja distances otro daļu, finišu sasniedzot pēc sešām minūtēm un 41.34 sekundēm. Pamatīgā finiša cīņā Drisdeils pieveica horvātu Damiru Martinu, bet trešo vietu ieguva čehs Ondrejs Sineks, kurš jau atpalika par gandrīz trim sekundēm. Finālā piedalījās seši ātrākie sportisti. Kopumā uz starta devās 32 airētāji.

Vīriešu konkurencē 2000 metru astoņnieku sacensībās pārliecinoši nostartēja Lielbritānijas komanda ar airētājiem Skotu Durentu, Tomu Rensliju, Endrjū Hodžu, Metru Gotrelu, Pītu Rīdu, Polu Benetu, Metu Lengridžu, Viljemu Seču un stūrmani Felenu Hilu - finišs sasniegts pēc piecām minūtēm un 29.63 sekundēm. Otrajā vietā Vācijas komanda, kas atpalika nedaudz vairāk nekā sekundi, bet bronza Nīderlandei.

Dāmām šajā distancē labākās bija ASV sportistes, kuras pēc kilometra vēl bija trešās - sešās minūtēs un 1.49 sekundēs finišēja Emīlija Regana, Kerija Simondsa, Amanda Polka, Lorēna Šmeterlinga, Tesa Gobo, Megana Musnicki, Eleonora Logana, Amanda Elmora un Ketelina Snidera. Sudrabs Lielbritānijai, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāps Rumānijas vienība.

Izmantotie resursi:
Rio 2016 Olympics - Olympic Tickets, Sports...