Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Andersons piektā seta 49. geimā beidzot salauž Isneru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Andersons piektā seta 49. geimā beidzot salauž Isneru
Kevins Andersons
Foto: EPA/Scanpix

Karjeras otro "Grand Slam" finālu Vimbldonā sasniedza DĀR tenisa pirmais numurs Kevins Andersons, kurš vairāk nekā 6,5 stundas ilgā cīņā (6:36) pieveica amerikāni Džonu Isneru – 7:6(6), 6:7(5), 6:7(9), 6:4, 26:24.

Pirmajos divos setos taibreiks tika sasniegts bez breikiem. Andersons 1. setā atspēlēja trīs breikbumbas, bet Isners vienu, kas pie rezultāta 4:5 bija setbumbas vērtībā. Iepriekšējā izspēlē pieļāvis dubultkļūdu, Isners atkal riskēja ar spēcīgu otro servi un šoreiz trāpīja. Savukārt taibreikā amerikānis nenosargāja minibreika pārsvaru.

2. setā bija tikai viena breikbumba, kuru atspēlēja Isners, devītajā geimā kritiskā brīdī precīzi nospēlējot ar "serve&volley" gājienu. Isners taibreiku sāka vareni, otrā un trešā punkta izspēlē uzbrūkot abām Andersona servēm un iegūstot divu minibreiku pārsvaru, kas drīz pārvērtās 5:0 vadībā. Andersons vienu minibreiku atspēlēja, bet otro Isners nosargāja, triumfējot setā.

3. seta astotajā geimā notika mača pirmais breiks. Isneram neklausīja "forehand", turklāt daudz jāspēlē ar otro servi, un Andersons izmantoja iespējas, breikbumbas izspēlē veiksmīgi atbloķējot bumbiņu pēc Isnera otrās serves. Andersonam izdevās neplānots apvedošais sitiens. Isners pirmoreiz šī turnīra laikā zaudēja savas serves geimā. Viņš ar servi bija uzvarējis 110 geimos pēc kārtas!

Izvirzījies priekšā ar 5:3, Andersons nespēja izservēt setu. Kevins pie rezultāta 30:15 "apmaldījās" pie tīkla, tiekot apspēlēts ar apvedošo sitienu, bet pēc tam nespēja atvairīt Isnera spēcīgu uzbrukumu savai otrajai servei. Džons tā dabūja breikbumbu, kuras izspēlē bumbiņu pēc Andersona pirmās serves atsita pretiniekam kājās un pēc tam viegli izspēli pabeidza ar izgājienu pie tīkla.

Andersonam vēlāk uzvaru setā bija iespēja nodrošināt taibreikā, taču arī tur viņš nespēja pielikt punktu. Andersonam bija divas setbumbas un pirmā ar savu servi pie rezultāta 8:7. Viņš izcēlās ar dubultkļūdu. Isners izmantoja savu trešo setbumbu, kad pie rezultāta 10:9 Andersona otrās serves izspēlē ļoti veiksmīgi trāpīja uz gala līnijas, un Andersons nespēja noreaģēt.

Andersons arī 4. setā nenosargāja breika pārsvaru, taču ieguva otro iespēju. Isners piektajā geimā servi pamanījās zaudēt no 40:15. Andersons breiku nenostiprināja, bet devītajā geimā ieguva vēl vienu. Isners no 30:30 divas reizes pēc kārtas neprecīzi nospēlēja pie tīkla, šajā spēles komponentā šodien pamatīgi "buksējot". Andersons tika vadībā ar 5:4 un šoreiz setu spēja izservēt. Tiesa, viņam vajadzēja četras setbumbas, lai pieliktu punktu pēc tam, kad Isners no 0:40 atspēlēja trīs setbumbas pēc kārtas. Andersons ceturtās setbumbas izspēlē atrada varenu pirmo servi.

Lai arī Isners turnīrā bija nospēlējis par divām stundām mazāk nekā Andersons un iepriekšējā kārtā uzvarēja vieglākā cīņā (četri seti pret Milošu Raoniču, bet Andersonam piektajā setā 13:11 uzvara pār Rodžeru Federeru), tieši amerikānis bija vairāk noguris un pēdējā setā uzņemšanā bija ļoti vājš, Andersonu nespējot apdraudēt. Andersons servēja otrais, visu laiku atspēlējoties, taču no otras puses – Andersons vienmēr servēja pēc atpūtas. Isneram pēdējā setā breikbumbu nebija, bet Andersons breiku ieguva ar sesto mēģinājumu.

Pirmā breikbumba bija jāgaida līdz 15. geimam. Isners trāpīja eisu. Otrā breikbumba bija 21. geimā, un šoreiz Andersonam laba iespēja, taču viņš kļūdījās ar apvedošo sitienu. Isners 35. geimā no 15:40 trāpīja divus eisus pēc kārtas, atspēlējot vēl divas breikbumbas un drīz esot vadībā ar 18:17. Rezultātam esot 20:20, tika šķērsota sešu stundu atzīme. Isners pārguris bija jau vienu stundu agrāk, taču arvien spītīgi turējās uz kājām.

Isners 43., 45., un 47. geimā servi nosargāja no 0:30. Divus geimus vēlāk viņš beidzot bija spiests atzīt sakāvi. 49. geims sākās ar Andersona precīzu "volley". Isners pēc tam pieļāva kritisku kļūdu. Andersons paslīdēja, bet Isners uzsita pārāk vāji, un Andersons, paspējis piecelties, bumbiņu atsita ar kreiso (neērto) roku un vēlāk uzvarēja izspēlē, kas beidzās ar Isnera autu. Isneram ceturtajā serves geimā pēc kārtas 0:30. Tūlīt bija arī 0:40. Džons atspēlēja tikai pirmo breikbumbu. Andersons otrās breikbumbas izspēlē spēja atsist pretinieka pirmo servi, un Isners atbildēja ar pārgurušu diagonālo "backhand", bumbiņu raidot tīklā. Andersons beidzot ieguva breiku, izvirzoties vadībā ar 25:24. Kevins 50. geimā viegli izservēja maču.

Andersons pārtrauca piecu zaudējumu sēriju pret Isneru, kuru nebija uzvarējis kopš 2012. gada. Isneram visos mačos arvien liels pārsvars (8-4).

Isneram pēc šodienas neveiksmes ir 9-18 bilance piecu setu mačos, kamēr Andersonam pozitīvs rādītājs ar 12-10.

Andersons šodien svinēja jubilejas 300. uzvaru ATP līmeņa mačos. Pateicoties Vimbldonas fināla sasniegšanai, Kevins nodrošinājis Top 5 debiju ATP rangā. Viņa pašreizējais rekords ir 7. vieta.

6:36 stundu ilgā cīņa bija otrais ilgākais mačs Vimbldonas vēsturē. Arī pirmajā piedalījās Isners, kad pirms astoņiem gadiem trīs dienas cīnījās ar Nikolā Maū, 11:05 stundas ilgā mačā uzvarot ar rezultātu 6:4, 3:6, 6:7(7), 7:6(3), 70:68.

Andersons otro reizi sasniedza "Grand Slam" finālu, pirmais viņam bija pērn "US Open", kur Kevins zaudēja Rafaelam Nadalam. Spānis var būt viņa pretinieks arī šoreiz – ja uzvarēs Novaku Džokoviču. Otrais pusfināls šodien diez vai tiks pabeigts, jo Vimbldonā noteikumi neatļauj spēlēt ilgāk par 23:00 (mums 1 naktī).

  -1 [+] [-]

, 2018-07-13 22:03, pirms 6 gadiem
Kas pa spēli, bet nu piekrītu Andersonam, ka formāts jāmaina Grand Slam piektos setos.

  -3 [+] [-]

, 2018-07-13 22:07, pirms 6 gadiem
Man patīk tradīcijas, patīk kārtīga cīņa. Bet šis 5ais sets - primitīvs angļu stulbums. Apkaunojums Vimbledonai. Finālā Andersons būs maza bezspēcīga ēna no sevis. Kam tas vajadzīgs? Nevaru pat iedomāties kā viņš centīsies atjaunoties..

  +6 [+] [-]

, 2018-07-13 22:09, pirms 6 gadiem
Episki. Liels prieks par Kevinu!!

  +4 [+] [-]

, 2018-07-13 22:10, pirms 6 gadiem
All-In-One* rakstīja: Kas pa spēli, bet nu piekrītu Andersonam, ka formāts jāmaina Grand Slam piektos setos.
Kas tur bija tāds? Pa lielam nekā skatāma, ja patīk ka izspēli katru reizi noslēdz ar max 4-5 sitiniem tad jā, Tu izbaudīji, es personīgi mocījos, prieks par Andersonu, ļoti žēl Isnera, bet tās bija mocības!

Un kas būs palicis pāri no Andersona finālā pēc šādiem 2iem maratona mačiem?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 22:10, pirms 6 gadiem
Visu cieņu vīriem, arī tiesnešiem, komentētājiem un līdzjutējiem , bet šis formāts ir jāmaina. 5. setu bez taibreika var atstāt finālam. Visticamāk, otrs pusfināls šodien nebeigsies, tas vēl var līdzsvarot finālistu izredzes.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 22:11, pirms 6 gadiem
Es gan uzskatu ka riteni no jauna neizdomās

  +2 [+] [-]

, 2018-07-13 22:20, pirms 6 gadiem
januseks88 rakstīja: Es gan uzskatu ka riteni no jauna neizdomās
Nav nekas no jauna jāizdomā, vnk jāuzlabo izdomātais. Tu tak ar nebrauc ar tādu riteni, kādu izdomāja 19 gadsimta sākumā?

     [+] [-]

, 2018-07-13 22:32, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nav nekas no jauna jāizdomā, vnk jāuzlabo izdomātais. Tu tak ar nebrauc ar tādu riteni, kādu izdomāja 19 gadsimta sākumā?
Stipri šaubos, ka angļi grib mainīt tradīcijas, kas ievērotas daudzu gadu garumā.
Turklāt, ja Andersons būtu labāks uzņemšanā, tad diez vai viņam šodien vajadzētu tā mocīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-13 22:40, pirms 6 gadiem
Manhunt rakstīja: Tu runā tā it kā angļi būtu vienīgie, kuri ir iespītējušies un negrib mainīt tradīciju - bet tā nav. 5.setā taibreiks tiek spēlēts tikai US Open. Gan Roland Garros, gan arī Australian Open ir tieši tāpat kā Vimbldonā - 5.setā taibreika nav.
Kāpēc klusē cilvēktiesību aizstāvības organizācijas? Tā mocīt cilvēkus nav cilvēcīgi.

     [+] [-]

, 2018-07-13 22:53, pirms 6 gadiem
Abi tenisisti īsti dzelzs vīri! Nebūtu nekas pretī par Andersona uzvaru, bet pēc šādas cīņas būs grūti atgūties par visiem 100 procentiem.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-13 22:53, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc klusē cilvēktiesību aizstāvības organizācijas? Tā mocīt cilvēkus nav cilvēcīgi.
Kkāds vidusceļš būtu vislabākais, teiksim, piektajā setā spēlējam līdz 12-12 (kas būtu divreiz vairāk, kā parastā setā) un tad taibreiks. Agrāk vai vēlāk jau pie kkādas pārmaiņas nonāks, kādreiz tādi taibreiki vispār nebija un katru setu varēja spēlēt kā šodien džeki piekto, bet tagad visi spēlē taibreikus un nevienam nekādu pretenziju pret šīm pārmaiņām nav.

P. S. Sportisti, protams, mocas, bet tāda viņiem dzīve un viņi par to arī labu ciparu saņem, bet mocas jau ari visi pārējie, plus, kā jau daudzi minēja, visvairāk no šī zaudēs finālmačs, līdz ar to viss turnīrs kopumā.

     [+] [-]

, 2018-07-13 23:12, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: P. S. Sportisti, protams, mocas, bet tāda viņiem dzīve un viņi par to arī labu ciparu saņem, bet mocas jau ari visi pārējie, plus, kā jau daudzi minēja, visvairāk no šī zaudēs finālmačs, līdz ar to viss turnīrs kopumā.
Šķiet, Andersons arī labā formā zaudētu gan Rafam, gan Džoko. Kur nu vēl tagad, pēc 2 piecu setu mačiem, no kuriem pēdējais bija īsts maratons.

     [+] [-]

, 2018-07-13 23:18, pirms 6 gadiem
vajadzētu šādu formātu (5++) ieviest arī dāmām, ja reiz vēlas līdztiesību un līdzvērtīgu balvu fondu.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-13 23:20, pirms 6 gadiem
Viss ir pareizi. NY formāts ir mīkstais.
Mēs katru dienu 8 stundas strādājam.
Drīz pieprasīs geimu pabeigt pie vairāk, 3.seta vietā līdz 10 punktiem. Vēl junioriem "let" netiek pārspēlēts, bet uzreiz turpinās spēle. To arī GS ieviest.

P.S. Andersons bija pelnījis uzvaru tāpēc vien, ka pieveica Federeru.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 23:22, pirms 6 gadiem
70-68-tas tomēr ir kaut kas ko pārspēt laikam ir tuvu fantastikai.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-13 23:26, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-07-13 23:50, pirms 6 gadiem
Otrs pāris arī nekur nesteidzas, pa setiem 1:1.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-14 01:07, pirms 6 gadiem
Feils atkal. Varēja pārtraukt pie 3:3. Briti ir stulbi.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-14 01:10, pirms 6 gadiem
huters rakstīja: vajadzētu šādu formātu (5++) ieviest arī dāmām, ja reiz vēlas līdztiesību un līdzvērtīgu balvu fondu.
Atradis ar ko salīdzināt, varbūt tu ej adīt sievas vietā un sieva tava vietā ies taxi vadīt?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-14 01:12, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Feils atkal. Varēja pārtraukt pie 3:3. Briti ir stulbi.
Kas tur stulbs? Noteikumus visi zina,zināja ka 23:00 viss beigsies, tenisistiem protams ka gribējās pabeigt, bet neviens arī neko neiebilda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-14 11:07, pirms 6 gadiem
Pareizi! Par tiem nieka 2.5M nevar tā mocīt spēlētājus kas neprot ātrāk uzvarēt. Īsos no-ad setus līdz 4 un taibreiku katrā setā. Un pie 10-10, mest monētu.

Un maratonu arī saīsināt līdz 800 metriem lai nemocās tā, tur balvu fonds vēl niecīgāks.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-14 15:47, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Pipec, vo loģika dažiem ļautiņiem, tipa, ja reiz nomočīja sešarpus stundas, pie tam vēl ne tik noslogotā tempā, značit uzreiz bezierunīgi izpumpējies priekš fināla, kurš būs tikai pēc divām dienām Hoķī galvenajās līgās plovos močī ar bez buļļiem, Tenisu ar Hokeju intensivitātēs ziņā ar salīdzināt nevar Vēl jo vairāk, tie kas dara ikdienā smagu fizisku darbu pa astoņām stundām, nākamajā dienā ir svaigi kā gurķi, kāpēc Tenisistiem, kuri "pārpilda normu", būtu jābūt savādāk?
Jā, kāpēc gan nesalīdzināt komandu sporta veidu ar individuālo, starpības starp viņiem tak praktiski nekādas par strādniekiem, kas astoņas stundas strādā fizisku darbu un nākamā dienā ir svaigi kā gurķīši, vispār paklusēšu.

Izteikšu minējumu, ka nekad neesi bijis uz tenisa korta ar raketi rokā un mēģinājis paspēlēt?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-14 17:27, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Nevar vēl zināt, kuram būs vairāk jāatjaunojas, Andersonam vai otrā pusfināla pāra uzvarētājam Otrā spēle, pateicoties pirmās anomālijai, vēl nav beigusies
Jā, otrā spēle arī jau ir stipri pāri 5 stundu atzīmei, bet tas tomēr nav tas pats, ja sadala pa 2 dienām.