Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Venusa Viljamsa sakauj Kontu, devītajā Vimbldonas finālā tiksies ar Mugurusu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Venusa Viljamsa sakauj Kontu, devītajā Vimbldonas finālā tiksies ar Mugurusu
Venusa Viljamsa
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien gaidāmo Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra finālu izspēlēs pieckārtējā čempione Venusa Viljamsa un otro reizi līdz finālam tikusī Garbinje Mugurusa. Amerikāniete ar 6:4, 6:2 pieveica Johannu Kontu, bet Spānijas tenisiste ar 6:1, 6:1 sagrāva Magdalēnu Ribarikovu.

Nesalaužamā Viljamsa sarūgtina britu pēdējo cerību Kontu

Mača pirmajos astoņos geimos dominēja servētājas, pretiniecei breikbumbas nedodot. Pēc tam katrai tenisistei bija viens problemātisks geims, un abos geimos uzvarēja Venusa Viljamsa. Viņa devītajā geimā uzvarēja no 15:40, pirmo breikbumbu atspēlējot ar diagonālo "backhand" pēc pirmās serves, bet otro novēršot ar "forehand" sitienu pa līniju garas izspēles noslēgumā. Johanna Konta pēc tam, servējot pie 4:5, nospēlēja paviršu geimu, bumbiņu četras reizes raidot pāri gala līnijai, tādā veidā notiekot vienīgajam breikam setā.

Konta 2. setā salūza daudz agrāk. Johanna ceturto geimu sāka ar "forehand" autu, pēc tam Viljamsai palīdzēja tīkls, kas mainīja bumbiņas lidojuma virzienu, pārsteidzot Kontu. Kad Lielbritānijas labākā tenisiste trešā punkta izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu, viņai atkārtojās 1. seta beigās piedzīvotais, proti, 0:40 deficīts jeb trīs breikbumbas pēc kārtas.

Konta pirmo atspēlēja pie tīkla, ar "volley" sitienu atbildot amerikānietes apvedošajam sitienam. Otrā breikbumba novērsta garā izspēlē, kas pabeigta ar diagonālo "forehand" uzbrukumu, bet trešo breikbumbu Konta atspēlēt nespēja. Viljamsa spēcīgi uzsita ar "backhand" pa līniju, un Konta bumbiņu raidīja tīklā, nespējot nospēlēt labāk. Venusai pēc tam viegls serves geims, esot vadībā ar setu un 4:1.

Konta vēlreiz tika nobreikota pie rezultāta 2:5. Viņa atspēlēja divas mačbumbas, bet pēc tam ar dubultkļūdu Venusai deva trešo iespēju, un Viljamsa to izmantoja, punktu mačam pieliekot ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju. Labā līmenī servējošā Viljamsa šodien netika nobreikota, abas breikbumbas atspēlējot 1. setā.

20. reizi spēlējot prestižajā turnīrā, Venusa devīto reizi (5-3) sasniedza Vimbldonas finālu, kur viņa pēdējo reizi bija 2009. gadā, toreiz zaudējot savai māsai Serēnai Viljamsai. Pēdējo no saviem pieciem Vimbldonas tituliem Venusa ieguva 2008. gadā, tajā finālā spējot uzveikt Serēnu. Pret savu māsu viņai bija jāspēlē arī savā līdz šim pēdējā "Grand Slam" finālā, kad Venusa janvārī "Australian Open" bija spiesta samierināties ar 2. vietu. Venusai sestdien būs 16. "Grand Slam" fināls (7-8).

37 gadus vecā Viljamsa šodien kļuva par vecāko "Grand Slam" finālisti kopš 1994. gada, kad Martina Navratilova tādā pašā vecumā Vimbldonas finālā zaudēja Končitai Martinesai.

Mugurusa pamatīgi sagrauj Ribarikovu

Turnīra pirmajos piecos mačos spēlējot brīnišķīgu tenisu, Magdalēna Ribarikova savam pirmajam "Grand Slam" pusfinālam nebija gatava. Slovākietei ļoti nervozs mača sākums, tiekot nobreikotai jau pirmajā servēšanas reizē, kad viņai breikbumbas izspēlē dubultkļūda. Ribarikova 1. setā vienīgo geimu ieguva pie rezultāta 0:5, bet 2. setā viņa nullīti izdzēsa nedaudz agrāk – pie 0:4.

Garbinje Mugurusa ar jaudīgiem uzbrukumiem, it īpaši no "backhand" puses, ierobežoja Ribarikovas iespējas variēt ar spēli. Kad Magdai tas izdevās, Mugurusa bija gatava, tiekot klāt gandrīz visiem "dropšotiem" un tādās situācijās uzvarot lielākajā dāļā izspēļu.

Spānijas pirmā rakete ir perfekta "Grand Slam" pusfinālos (3-0), šajā posmā divreiz uzvarot Vimbldonā (2015, 2017) un vienreiz Parīzē (2016). Mugurusa savā pirmajā Vimbldonas finālā pirms diviem gadiem piekāpās Serēnai. Garbinjei sestdien būs pirmais WTA fināls kopš pagājušā gada "French Open", kur viņa apspēlēja Serēnu.

Pret otru māsu Venusu viņai ir negatīva 1-3 bilance. Vienīgā uzvara gūta abu pēdējā mačā, kas notika maijā Romā – 6:2, 3:6, 6:2. Tas mačs notika uz māla seguma, kas daudz ērtāks ir Mugurusai. Venusai ir perfekta 3-0 bilance uz "hard", bet uz zālāja abas vēl nav sacentušās.

  +3 [+] [-]

, 2017-07-13 18:41, pirms 7 gadiem
Konta bija britu cerība pirms spēles, pēc spēles viņa pārtapa par austrālijas zaudētāju. Tāpat kā Marejs, kad uzvar tad ir brits, kad zaudē tad skots

     [+] [-]

, 2017-07-13 18:41, pirms 7 gadiem
Izskatās ka būs sīvs fināls

  +1 [+] [-]

, 2017-07-13 18:59, pirms 7 gadiem
Ribarikovai nebija ieroču pret Muguruzu, Konta psiholoģiski pārdega, jo visa UK gaidīja no viņas tikai vienīgi uzvaru. Par Muguruzu finālā !

  +1 [+] [-]

, 2017-07-13 19:31, pirms 7 gadiem
Kāda iespēja, ka, notriecot cilvēku, ir gana mentālā spēka sasniegt GS finālu. No vienas puses tas ir apbrīnojami, no otras - varbūt viņai pilnīgi vienalga.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-13 19:37, pirms 7 gadiem
Cikos spēle bija ? Kapēc es neredzēju pa eurosport :R

  -2 [+] [-]

, 2017-07-13 19:43, pirms 7 gadiem
tas tiešām pierāda, ka pašreizējā jaunā paaudze līmeni zemāka par iepriekšējo .. nav forši

  +2 [+] [-]

, 2017-07-13 19:52, pirms 7 gadiem
Briti lielīgi runāja ka Wiljamsa esot izskolojusi visas jaunās taču tagad nez vai runas ka veco Kontu izskoloja vēl labāk nekā visas jaunās. Heh

     [+] [-]

, 2017-07-13 19:58, pirms 7 gadiem
Venusa ir labā formā. Perfekti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-13 21:00, pirms 7 gadiem
Garbīne vispār nekļūdījās. Magdai pat ar perfektu spēli nekas neizdotos. Pie tam šodien gan uztraukums, gan pusmiljons mārciņu riņķo gar acīm.
Garbīni kļūdīties piespiedīs Venusa.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-13 21:07, pirms 7 gadiem
Viljmsu klātbūtne piedod sieviešu tenisam ticamības devu. Ka tas nav padsmitnieču klubs, kas pāris sezonas pavicina raketītes, sapelna miljonus un beidz karjeru. Un tur pat nav svarīgi, vai viņa joprojām lieto dopingu vai tikai agrāk. Pat saucot viņas par brāļiem Viljamsiem, ir jādod viņām zināma cieņa.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-14 09:25, pirms 7 gadiem
kamēr Viljamsas būs tenisā, pārējās tik ir finālu rezervistes.