Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismanei zaudējums ITF dubultspēļu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismanei zaudējums ITF dubultspēļu pusfinālā
Daniela Vismane. Foto: Sergio Llamera

Latvijas tenisiste Daniela Vismane kopā ar bulgārieti Gerganu Topalovu sestdien nespēja iekļūt Obidušas (Portugāle) ITF W25 sērijas dubultspēļu turnīra finālā.

Neizsētais Latvijas un Bulgārijas duets pusfināla mačā 55 minūtēs ar 3:6, 1:6 zaudēja ar trešo numuru izliktajai Gruzijas un Lielbritānijas komandai Sofija Šapatava/Emīlija Veblija-Smita. Viņas pēc 3:0 sākuma zaudēja deviņos geimos pēc kārtas un tikt atpakaļ mačā nespēja.

Vismane un Topalova pusfinālu sasniedza ar tikai vienu nospēlētu maču. Viņas 1. kārtu izlaida, jo no mača atteicās Spānijas un Rumānijas duets Olga Paresa Askoitija/Joana Loredana Roska. Savukārt 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā izdevās pārsteigt ar pirmo numuru izliktās Lielbritānijas tenisistes Keitiju Danu un Sāru Betu Greju – 6:4, 7:5.

Tiekot līdz pusfinālam, Vismane nopelnīja 18 WTA punktus, kas ļaus atgriezties WTA rangā. Viņas rekords ir 848. vieta, Daniela pēdējo reizi dubultspēļu rangā bija 2018. gada pēdējā nedēļā – līdz laikam, kad notika pāreja uz jauno punktu skaitīšanu sistēmu ar WTA un ITF punktiem.

Vismanei ir viens ITF dubultspēļu tituls, pagājušajā sezonā kopā ar Kanādas tenisisti Petru Januškovu uzvarot Budapeštas W15 turnīrā. Viņa toreiz saņēma 12 WTA punktus, kas gada beigās tika konvertēti 100 ITF punktos.