Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čempione "Bruins" sāk ar 1:0 papildlaikā

Čempione "Bruins" sāk ar 1:0 papildlaikā
Kriss Kellijs atzīmē gūtos uzvaras vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa glabātāja Bostonas "Bruins" titula aizstāvēšanu sākusi ar grūtu uzvaru savā laukumā – 1:0 pagarinājumā pret Vašingtonas "Capitals". "Bruins" vārtos sausā Tims Tomass.

Vašingtonas "Capitals" vārtsargs Breidens Holtbijs Stenlija kausā debitēja ar 29 atvairītiem metieniem pamatlaikā, taču ar kausa glabātājas Bostonas "Bruins" uzbrucēja Krisa Kellija raidījumu pagarinājumā galā netika – 1:0.

Rezultatīvs bija spēcīgs metiens tālajā stūrī ātrā pretuzbrukumā jau pagarinājuma 2. minūtē. Tie bija Kellija pirmie vārti Stenlija kausa pagarinājumā.

TIms Tomass "Bruins" vārtos tika galā ar visiem 17 sāncenšu metieniem, tostarp bīstamu raidījumu dažas sekundes pirms Kellija vārtiem. Viņam sestā sausā "play-off" spēle. "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins izdarīja tikai vienu metienu.

Citā spēlē Martins Havlats guva pirmos un pēdējos vārtus, palīdzot Sanhosē "Sharks" viesos ar 3:2 otrajā pagarinājumā uzvarēt Sentluisas "Blues". Mājiniekiem abus vārtus iemeta Patriks Berglunds, kurš iepriekš Stenlija kausa cīņās nebija izcēlies.

"Sharks" izlīdzinājumu panāca piecas minūtes pirms beigām. Pārliecinošs "Sharks" vārtos bija soms Anti Niemi – 40 atvairīti metieni.

Vēl vienā mačā Fīniksas "Coyotes" savā laukumā pagarinājumā ar 3:2 pieveica Čikāgas "Blackhawks". Pirmo trešdaļu ar minimālu pārsvaru noslēdza čikāgieši, bet otro periodu sekmīgāk aizvadīja "Coyotes", gūstot divus vārtus un izvirzoties vadībā ar 2:1. Neskatoties uz to, ka 14 sekundes līdz pamatlaika beigām "Blackhawks" izlīdzināja rezultātu, pie panākuma viesiem tomēr neizdevās tikt - pagarinājuma desmitajā minūtē uzvaras vārtus "koijotiem" guva Martins Hanzals.

Jāpiebilst, ka ierindā pēc smadzeņu satricinājuma dēļ izlaistām 22 spēlēm atgriezās "Blackhawks" kapteinis Džonatans Teivzs, kurš jau savā otrajā maiņā piektajā minūtē vadībā izvirzīja viesus. Teivzs asistēja arī otro vārtu guvumā, tiekot atzīts par spēles otro zvaigzni. Pirmās zvaigznes tituls "Coyotes" vārtsargam Maikam Smitam, kurš atvairīja 43 no 45 pretinieku metieniem.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2012-04-13 08:28, pirms 12 gadiem
Ovečkins varēs doties uz Zviedriju palīgā Krievijas izlasei...
, 2012-04-13 09:30, pirms 12 gadiem
murziks rakstīja: Ovečkins varēs doties uz Zviedriju palīgā Krievijas izlasei...
Nu ļoti loģiski, spriest pēc 1. spēles.
, 2012-04-13 09:39, pirms 12 gadiem
Ja godīgi, gribētu redzēt PČ Ovečkinu pret Latvijas izlasi.
, 2012-04-13 10:13, pirms 12 gadiem
Nu ko, Rietumos pagaidām iet interesantāk nekā Austrumos. Prieks redzēt tik pilnas tribīnes Fīniksā - laikam tomēr viņiem šī komanda nav vienaldzīga.
žēl, ka Sentluisa zaudēja, bet neteiktu, ka baigi žēl, jo nekas nav arī pret Sanhosē. Man jau patīk, ja ir intriga un ideāli būtu, ja visās sērijās būtu 7 spēles.
Floridas - Ņūdžersijas pāris vienīgais vēl nav spēlējis, gribās redzēt, kā viņiem ies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 10:58, pirms 12 gadiem
Par Ovečkinu izlases treneriem vēl ir jāpadomā - vai vispār saukt. Cik ta punktus viņš pērn PČ savāca? Pareizi - nevienu. Pie tam NHL pērn viņš nokapāja labāk.
Nē, nu varbūt viņā ir niknums un PČ atspēlēsies par neveiksmīgo sezonu aiz okeāna, bet es kaut kā šaubos... Kaut kas ir salūzis šai vārtu gūšanas mašīnā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 12:25, pirms 12 gadiem
Nu Hanteram ir jāsaprot, ka Ovečkinam 1. spēlē vispār neļāva elpot un, ka viņam ir vajadzīgs augstas klases palīgs blakus - Bekstroms, jo ja CAPS grib izmantot viņu šajā kārtā, tad labākais kā to darīt pēc labām piespēlēm un ātra metiena, jo Bruins Ovečkinam neļauj ripu ilgāk par 2 sekundēm pieturēt, bija gadījumi, kad uzbrucējs backcheko un abi gan Čara, gan Saidenbergs jau metas virsū ar spēka paņēmienu... Tāpēc jāliek Bekstroms atpakaļ pie Ovečkina 1. maiņā... Un ko Hanters domāja ar Knūbla nosēdināšanu rezervē tā arī nesapratu, jo pret Bostonu Knūbls vārtu priekšā tīri labi noderētu!
, 2012-04-13 13:18, pirms 12 gadiem
tik un tā capitals vinnēs sērijā
, 2012-04-13 13:42, pirms 12 gadiem
No 7 aizvadītajām spēlēm piecās ir vienu vārtu starpība, un sešās uzvarētājs noskaidrojies tikai pašās spēles beigās.Tas liecina par to, ka priekšā mūs sagaida daudz interesantu lietu, - un galvenais, - spēļu.
Vienīgi NYR-Otavas spēlē iztika bez pārlieku lielas spriedzes.

Nevajag domāt, ka Bostonu sagaida viegla pastaiga.Baranovs vēl saņemsies... eh, Holtbijs beigās drusku pazaudēja vārtus..
, 2012-04-13 13:56, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Baranovs vēl saņemsies...
Atdos vienu rezultatīvu piespēli un aizbrauks uz čempi, pirms tam medijiem pasakot "I don't know"?
, 2012-04-13 14:04, pirms 12 gadiem
modriitis rakstīja: Atdos vienu rezultatīvu piespēli un aizbrauks uz čempi, pirms tam medijiem pasakot "I don't know"?


tad jau redzēsim...
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.