Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kovaļovs: "Nepaliktu "Skonto", pat ja tur nebūtu finanšu problēmu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kovaļovs: "Nepaliktu "Skonto", pat ja tur nebūtu finanšu problēmu"
Andrejs Kovaļovs 2016.gada Virslīgas pirmajā spēlē
Foto: Raitis Supe

"Jelgavas" jaunpienācējs Andrejs Kovaļovs pēc Synottip Virslīgas 1.kārtas ar 4:0 uzvarētās spēles pār "Rīgas Futbola skolu" ekspresintervijā ar Sportacentrs.com veltīja vislabākos vārdus savam jaunajam klubam, kā arī veltīja kritiku "Skonto".

Vispirms pastāsti, kā nokļuvi Jelgavā!
Piezvanīja viens aģents un sacīja, ka "Jelgava" par mani interesējas. Moldovas "Dacia" [šim klubam joprojām pieder īpašumtiesības uz Kovaļovu - aut.] man bija norunāts, ka šosezon turp neatgriezīšos, un tika panākta vienošanās, ka spēlēšu "Jelgavā" uz īres tiesībām.

Ja "Skonto" būtu normāla situācija, vai tur paliktu?
[Gandrīz vai pārtraucot] Nē, nepaliktu! Nekādā gadījumā!

Kāpēc?
Mani daudz kas tur neapmierināja.

Algas jautājums vai vēl kaut kas?
Vēl bija arī citas problēmas, par tām nevēlētos runāt.

Daudzi tavi bijušie komandas biedri "Skonto" pārgāja uz jūsu šodienas pretinieci RFS. Tev tādas domas ne brīdi nebija?
Nē. RFS pēdējā brīdī tika iekļauti Virslīgā, bet man jau tobrīd bija parakstīts līgums ar "Jelgavu". Bez variantiem - pat teorētiski šādas iespējas nebija.

Par šodienas spēli - kā skaidro lielo rezultātu?
Mēs ļoti labi spēlējam - tāpēc! Mums viss sanāca. Jā, pirmais puslaiks bija visai haotisks, varēja manīt, ka visi ir satraukušies, kas saistīts ar turnīra sākšanos. Visi grib sevi pierādīt, ir daudz emociju. Vēlāk jau spēli sākām kontrolēt un, godīgi sakot, rezultāts varēja būt arī lielāks mūsu labā.

"Jelgavai" būtiski mainījies sastāvs. Jau esat paguvuši saspēlēties?
Jā, domāju, nepieciešamais savstarpējās sapratnes līmenis ir sasniegts, jo mums bija pilnvērtīgs pirmssezonas gatavošanās posms. Vispirms aizvadījām Ziemas kausu, pēc tam aizlidojām uz Kipru - tātad bija pietiekami daudz laika, lai noslīpētu saspēli. Arī šodien laukumā varēja redzēt, ka futbolisti viens otru jūt un labi saprot.

Jums ir ļoti dziļš sastāvs, daudz līdzvērtīgu spēlētāju. Lai gan tā ir trenera kompetence, kā domā, vai pamatsastāvs būs stabils, vai tomēr notiks jūtama rotācija?
Lūk, šis ir sarežģīts jautājums man kā spēlētājam. Katrā ziņā sezona ir gara, būs daudz kartīšu, spēļu būs daudz, arī kausa mači - uzskatu, ka visiem viennozīmīgi radīsies iespēja sevi pierādīt.

Kā pats jūties "Jelgavā"? Šeit domāju ne tikai komandu, bet organizāciju kā tādu.
Lieliski jūtos! Tā ir labākā komanda manā dzīvē! Kāpēc? Jo mani šeit pilnībā viss apmierina. Profesionalitāte, attieksme, nosacījumi, pilnīgi viss.

Pats dzīvo Rīgā vai Jelgavā?
Dzīvoju Jelgavā labos apstākļos.

Kas, tavuprāt, pagaidām pietrūkt RFS, kurā ir tik daudz "Skonto" bijušo spēlētāju, kuri pērn kļuva par vicečempioniem?
Laikam jau viņu problēma bija tā, ka mēs spēlējām kompakti un pareizi. Pirmkārt, tas bija mūsu nopelns, ka viņiem nekas nesanāca. Otrkārt, laikam jau viņi vēl nav pietiekami labi saspēlējušies - viņi tikai nesen ir novākušies, viņiem kā komandai ir vajadzīgs laiks. Neviena spēlētāju grupa nesāks uzreiz labi spēlēt tieši kā komanda.

Kāds ir jūsu uzdevums šosezon - zelts vai trijnieks?
Kluba vadība preses konferencē kā uzdevumu nosauca medaļas, taču sezonas gaitā, ja mums labi klāsies, tas, protams, mainīsies...

  +2 [+] [-]

, 2016-03-13 11:09, pirms 8 gadiem
Viedi vārdi!!!

     [+] [-]

, 2016-03-13 11:38, pirms 8 gadiem
"viņi tikai nesen ir novākušies"!!!!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs: Maikl30

  +9 [+] [-]

, 2016-03-13 12:42, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: oj oj baiga zvaigzne ierunajas, da Tu mums(Skonto) ari nebutu vajadzigs! neko neparadija ,sadomajies nez ko,pat Moldova nostiprinaties nevareja
Nesaprotu, kas tevi tajā skonto velk? Tas, ka pagājušajā gadsimtā uzspēlējāt pret Barsu un Chelsea? Klubam nav dvēseles, viss notiek kabinetos...fuj b*a
Slēpts komentārs: Maikl30

  +5 [+] [-]

, 2016-03-13 13:30, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: nezinu, kad biju siks, pirmais klubs ko iepazinu bija Skonto,vot nu nevar tik viegli izmest no galvas ara, stadiona redzet pret Barcu,tas bija kautkas,neesmu tas fans, kurs skrien pie komandam,kura ir stipraka tani sezona
Ok, respect. Tik nesaprotu kāpēc daudzi komandas fani skrien pakaļ vadībai un saka, ka viss ir ok. Paskaties uz AC Milan tagad, San Siro pustukšs, fani nav novērsušies, vienkārši izrāda nepatiku pret klubā notiekošo. Kāpēc Skonto fani publiski neizrāda nepatiku pret to, ka netiek maksātas algas, tiek mahinēts ar nodokļiem utt. Radusies sajūta, ka Skonto fani uzskata, ka klubs bija jāpielaiž virslīgai neskatoties uz parādiem, Jums bija jākaunina klubs par šīm greizajām darbībām nevis jāsit Villerušiem, Koļesņičenko uz pleca un jāizsaka līdzjūtības.
Slēpts komentārs: Lido

  -1 [+] [-]

, 2016-03-13 14:03, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: 1. Skonto ir viens no retajiem klubiem, kurš maksā tos nodokļus un tāpēc arī ir tāds parāds VID!
2. Paskaties un to pašu Liepāju, kur tādi spēlētāji kā Doroševs, Toress, Afanasjevs un Grebis ir "amatieri" aka citiem vārdiem saņem minimālo algu oficiāli, bet pārējo aploksnē, lai nevajadzētu nodokļus maksāt!!
1. Kā var klubam būt parāds VID, ja tas maksā nodokļus??? Ja kāds maksā nodokļus, tad parāda VIDam nav... jo nodokļi ir samaksāti
2. Viņiem vismaz mēnešiem ilgi nav jādzīvo no kluba solījumiem.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-13 14:17, pirms 8 gadiem
Tas tikai apstiprina ka Skonto klubs agri vai velu bùti izgàzies. Problèmas ir ne tikai algu nemaksàšanà. Klubs ir diemźel sapùvis no iekšpuses.

  +1 [+] [-]

, 2016-03-13 15:10, pirms 8 gadiem
march_2k rakstīja: 1. Kā var klubam būt parāds VID, ja tas maksā nodokļus??? Ja kāds maksā nodokļus, tad parāda VIDam nav... jo nodokļi ir samaksāti
2. Viņiem vismaz mēnešiem ilgi nav jādzīvo no kluba solījumiem.
Neuztraucies, pat ar visiem parādiem, Skonto nodokļos ir vairāk nomaksājuši kā tu un visi Latvijas futbola klubi kopā ņemot (neskaitot Ventspili un Jelgavu), tāpēc turpini vien sist saujas kopā par nodokļu "optimizētajiem" no vēju pilsētas! Nav jau brīnums, ka viņiem ir pieteicies tāds ģenerālsponsors kā Mogo, kurš jau ar šādu pašu nodokļu "optimizāciju" arī nodarbojas hokejā, kur visi ir "amatieri" un savas pakaļas plēš tikai sava prieka labad, jo jāpārņem pieredze!! Neba velti Butriks pirmssezonas presenē žēlojās, kamēr šamie maksā visus nodokļus un viņiem budžets ir viens, bet citi ar divreiz vai pat trīsreiz mazāku budžetu ir spējīgi novākt līdzvērtīgu sastāvu, jo puses komandas sastāv no "amatieriem", kuri sava prieka pēc spēlē!!

     [+] [-]

, 2016-03-13 15:18, pirms 8 gadiem
"Ok, respect. Tik nesaprotu kāpēc daudzi komandas fani skrien pakaļ vadībai un saka, ka viss ir ok. Paskaties uz AC Milan tagad, San Siro pustukšs, fani nav novērsušies, vienkārši izrāda nepatiku pret klubā notiekošo. Kāpēc Skonto fani publiski neizrāda nepatiku pret to, ka netiek maksātas algas, tiek mahinēts ar nodokļiem utt. Radusies sajūta, ka Skonto fani uzskata, ka klubs bija jāpielaiž virslīgai neskatoties uz parādiem, Jums bija jākaunina klubs par šīm greizajām darbībām nevis jāsit Villerušiem, Koļesņičenko uz pleca un jāizsaka līdzjūtības."

Smieklīgi! Uz spēli nāk 50 cilvēki no kuriem 25 nesaprot uz kurieni atnākuši un Tu vēl iesaki atstāt pustukšas tribīnes? Tur no tiem, kas atnāk, knapi aizpildās 5 rindas sektorā.