Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ainars Bagatskis: "Uzvara ir liels panākums Ukrainai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Bagatskis: "Uzvara ir liels panākums Ukrainai"
Ainars Bagatskis preses konferencē pēc iekļūšanas Eirokausa ceturtdaļfinālā
Foto: budivelnyk.ua

"Lūzuma brīdis notika trešajā ceturtdaļā, kad Sergejs Gorbenko guva septiņus punktus pēc kārtas un pirmo reizi nodrošināja mums vadību divu spēļu summā," pirmo reizi vēsturē nodrošinot Ukrainas klubam vietu ULEB rīkotā Eiropas kausa pusfinālā, teica Kijevas basketbola kluba "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

2005. gadā Kārļa Muižnieka un Ainara Zvirgzdiņa trenētais basketbola klubs “Ventspils” iekļuva ULEB kausa ceturtdaļfinālā, sezonu pabeidzot ar bilanci 11-3. Astoņus gadus vēlāk Ainars Bagatskis kļuvis par pirmo Latvijas treneri, kuram bijis pa spēkam iekļūt ULEB rīkota turnīra pusfinālā. Arī Ukrainas basketbola vēsturē tas noticis pirmo reizi, lai gan Mariupoles “Azovmash” un BC “Kyiv” savulaik sasnieguši FIBA kausa finālu.

Sanktpēterburgas “Spartak”, kas pērn Eiropas kausā finišēja ceturtajā vietā, pirms spēles Kijevā visās izbraukuma spēlēs guva 64 un vairāk punktus, taču Ukrainas galvaspilsētā nespēja iemest vairāk par 56 punktiem. Dņepras krastos “Spartak” ieradās ar bilanci 10-3, turklāt divas no trijām zaudētājām spēlēm tika fiksētas pret Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ” (izbraukuma cīņai Andalūzijā pret Seviļas “Cajasol” piemita tikai formāls raksturs).

Kijevas klubs šosezon uzvarējis sešās no septiņām Eiropas kausa mājas spēlēm – zaudēts vienīgi pret “Budučnost”, kuru no turnīra izslēdza “Lokomotiv-Kubaņ”. Sezonas svarīgākajā spēlē savā laukumā Bagatska vīri sasniedza rekordu aizsardzībā, savā grozā ielaižot tikai 56 punktus.

Pirmo reizi Bagatskis “Spartak” apspēlēja 2012. gada 30. septembrī, Sanktpēterburgā izcīnot pirmo vietu Vladimira Kondrašina un Aleksandra Belova turnīra finālā. Toreiz Jures Zdovca vīri tika pārspēti ar 76:75, bet Bagatskis tika atzīts par labāko treneri.

Ainars Bagatskis, “Budivelnik” galvenais treneris

“Apsveicu visus ar uzvaru, patīkami būt šī stāsta sastāvdaļai. Paldies mūsu līdzjutējiem par atbalstu, bez viņiem uzvaras nebūtu! Spēle izvērtās smaga. Brīžiem mums neveicās, kļūdījāmies, nevarējām iemest. Un, tomēr, parādījām raksturu, spējām atgūt savu spēli un mainīt cīņas gaitu. Labi cīnījāmies zem groziem, piespiedām pretiniekus daudz kļūdīties un pārkāpt noteikumus. Uzvara ir liels panākums klubam un valstij. Mani pārpilda emocijas, tās ir nesalīdzināmas sajūtas! Vēlreiz paldies visiem, kuri mūs atbalstīja!”

Sergejs Gorbenko, “Budivelnik” uzbrucējs

“Paldies visiem par atbalstu! Apsveicu mūsu līdzjutējus ar šo uzvaru! Sākām ne pārāk veiksmīgi, iespējams, izpaudās satraukums. Vēlāk pielāgojāmies un spējām izmainīt savu spēli, atradām spēka rezerves un beigām nospiedām pretinieku. Labi cīnījāmies par atlēkušajām bumbām un mazāk kļūdījāmies, lai gan par vienu reizi, tomēr mazāk. Centīsies labi nospēlēt pusfinālā.”

Jure Zdovcs, “Spartak” galvenais treneris

“Neizdevās izpildīt spēles plānu. Diemžēl, bijām sliktāki par “Budivelnik” – viņi ātrāk skrēja, precīzāk meta un retāk kļūdījās. Nezinu, kāpēc, taču zaudējām daudzās lietās. Trīs spēlētāji nenocīnījās līdz galam – tas ir pārāk daudz, lai pieveiktu tādu komandu kā “Budivelnik”. Kārters – mūsu labākais snaiperis, laukumā bija pazudis. Iespējams, atslābinājāmies pēc pārliecinošās uzvaras pirmajā spēlē, taču tas nav attaisnojums. “Budivelnik” mūs ne ar ko nepārsteidza, tikai nospēlēja labāk. Apsveicu pretiniekus ar uzvaru un iekļūšanu pusfinālā, viņi to pilnībā nopelnīja!”

Izmantotie resursi:
Баскетбольный клуб «Будивельник» - Главная

  +6 [+] [-]

, 2013-03-14 00:23, pirms 11 gadiem
Forši, ka mums pamazām arī ir izaudzis šāda līmeņa treneris. Sākot ar spēlējoša trenera lomu Baronā, neveiksmīgs pirmais mēģinājums vadīt kādu superklubu (Žalgiris), Valmiera, cauri Krievijai un pat Gruzijai par ko daudzi viņu kritizēja, jo vadot jauniešu komandu, viņš ir ticis līdz Eiropas kausa 1/2finālam. Visu cieņu. Acīmredzot, visi šie karjeras sākotnējie līkloči, par kuriem citi viņu kritizēja, bija tie pareizākie. Lai veicas izcīnīt kausu un turpmākajā trenera karjerā, kur viņš noteikti var sasniegt vēl daudz vairāk. Arī ar Latvijas izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja