Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Fans savaino Japānas beisbola leģendas roku

Juris Miņins
Juris Miņins

Fans savaino Japānas beisbola leģendas roku
Daisuke Matsuzaka
Foto: AP/Scanpix

Japānas beisbola leģenda, metējs Daisuke Matsuzaka, gatavojoties savai kārtējai Japānas čempionāta sezonai, kādā faniem veltītā pasākumā ir guvis diezgan nopietnu rokas savainojumu.

Nu jau 38 gadus vecais Daisuke Matsuzaka, kurš pārstāv Japānas profesionālās beisbola līgas (NPB) Nagojas pilsētā bāzēto "Chunichi Dragons" komandu, kādā pirmssezonas faniem veltītā pasākumā ir guvis diezgan nopietnu rokas savainojumu. Tas notika pēc tam kā kāds viņa atbalstītājs pārāk enerģiski vēlējās savam elkam paspiest roku un strauji to pavilka uz sevi.

Komandas ārsti vēlāk konstatēja, ka plecs ir uzpampis un tāpēc kādu laiku metējam būs jāatturas no savu pienākumu pildīšanas.

Jāpiebilst, ka karjeras laikā, gan Japānā, gan arī ASV, Matsuzakam ne vienu vien reizi jau ir bijušas problēmas ar rokām – vēl pavisam nesen tikko traumētais plecs tika operēts, bet spēlējot Augstākajās līgās (MLB), japānis pārcieta tā saukto Tomija Džona operāciju (elkonim).

Savas karjeras laikā Daisuke Matsuzaka ir pārstāvējis gan NPB, gan MLB komandas, laika posmā no 2007. līdz 2014. gadam spēlējot Bostonas "Red Sox" un Ņujorkas "Mets" rindās. Lai arī Ziemeļamerikas profesionālajā beisbolā pie spilgtiem individuālajiem panākumiem viņam nebija izdevies tikt (2007. gadā Bostonas komandas sastāvā gan uzvarēja Pasaules sērijā), Japānas čempionātā viņš izcīnīja teju visas svarīgākās balvas, ko metējs var izcīnīt, divas reizes arī kļūstot par čempionu. Izlases formā Matsuzaka arī bija pamanāms – 2004. gadā viņš bija Japānas olimpisko spēļu komandas sastāvā, izcīnot bronzas medaļu, bet 2006. un 2009. gados viņš ne tikai palīdzēja Japānas izlasei triumfēt Pasaules beisbola klasikā (prestižākais beisbola turnīrs pasaulē, analogs futbola Pasaules kausam), bet arī abas reizes kļuva par turnīra MVP, jeb vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2019-02-13 20:42, pirms 5 gadiem
interesanti uzzināt, ka šis vēl met.

man atmiņā, ka MLB bija "izloze", kur uzvarēja Bostona samaksājot 50 miljonus tikai par iespēju izteikt savu piedāvājumu.

un tad vēl ap 60 miljoni algā džekam uz 5 gadiem ..

     [+] [-]

, 2019-02-13 21:45, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: interesanti uzzināt, ka šis vēl met.

man atmiņā, ka MLB bija "izloze", kur uzvarēja Bostona samaksājot 50 miljonus tikai par iespēju izteikt savu piedāvājumu.

un tad vēl ap 60 miljoni algā džekam uz 5 gadiem ..
Nu - vai tie 50+ miljoni bija viņa īstā cena, ja pārējās komandas pat 40 nedeva, jo runāja jau, ka Bostona to darīja, lai ieriebtu "Yankees".

Tagad tas, protams, arī izskatās diezgan traki 51.11 ar astīti miljoni + 52 miljonu līgums, taču par Ju Dārvišu bija samaksāti 51.7 ar astīti miljoni + 60 miljonu līgums. Masahiro Tanaka iekš "Yankees" ar nebija lētais - 20 miljoni par līguma piedāvājumu un 155 miljoni līgumā (bet te jau 7 gadi, ne seši kā diviem iepriekšējiem).

     [+] [-]

, 2019-02-14 18:06, pirms 5 gadiem
Tas ir japāņu stilā - aiz cieņas savainot elku.