Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stīns lielisks "Blues" uzvarā pār "Lightning"

Stīns lielisks "Blues" uzvarā pār "Lightning"
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uz ledus izgāja 18 komandas, aizvadot deviņas spēles. Vienā no tām Tampabejas “Lightning” ar rezultātu 3:6 piekāpās Sentluisas “Blues”. Uzvarētāju rindās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Stīns (1+2)

Spēli labāk iesāka Sentluisa, pavisam ātri izvirzoties vadībā, kad otrajā minūtē “Blues” pārtvēra ripu, Aleksandrs Stīns atrada vārtu priekšā nepiesegto Tīdžeju Ošī, kurš atklāja spēles rezultātu (1:0). Turpinājumā Tampabeja ar grūtībām spēja tikt ārā no savas zonas un piektajā minūtē nonāca mazākumā, paverot durvis viesiem gūt otros vārtus. Tā arī notika un Sentluisai bija nepieciešamas nieka 15 sekundes, lai palielinātu rezultāta starpību. Stīns atkal ar lielisku piespēli no savas laukuma puses izvirzīja Dmitriju Jaskinu vienatnē pret Benu Bišopu, kurš raidīja ripu starp amerikāņa kājsargiem (2:0). Devītajā minūtē “Blues” vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr materializēt to vārtu guvumā neizdevās. Vairākas reizes glāba Bišops un vienreiz vārtu stabs. Turpinājumā rezultāts nemainījās, un viesi pārtraukumā devās pie komfortablā divu vārtu pārsvara.

Otro trešdaļu aktīvi iesāka mājniece un pirmajās minūtēs bija ļoti tuvu rezultāta starpības samazināšanai, kad Stīvens Stamkos trāpīja pa Braiena Eliota sargāto vārtu konstrukciju, bet mača 29.minūtē, spēlējot vairākumā, Tailers Džonsons panāca 1:2. Likās, ka “Lightning” atgriezusi intrigu šajā spēlē, tomēr pēc aptuveni četrām minūtēm saņēma smagu triecienu. Vispirms Stamkos, ievadot uzbrukumu, pazaudēja ripu savā vārtu priekšā, kas ļāva Stīnam, kurš šonakt divas reizes rezultatīvi piespēlēja, atzīmēties arī ar gūtiem vārtiem (3:1). Viesiem bija vajadzīgas mazāk kā divas minūtes, lai vēlreiz sodītu “Lightning”, panākot 4:1, bet minūti un 12 sekundes vēlāk pie atlēkušās ripas pirmais bija Pauls Štasnijs, kurš, atrodoties četru pretspēlētāju ielenkumā, bez liekām grūtībām padarīja rezultātu pavisam nepieklājīgu (5:1). Sentluisas “Blues” trīs minūšu un astoņu sekunžu laikā bija guvusi trīs bezatbildes vārdus, šokējot “Lightning”. Tomēr mājniece nepadevās un trešdaļas izskaņā pēc “Blues” hokejista pieļautās kļūdas Brets Konolijs vienus vārtus atguva (2:5).

Mača pēdējā trešdaļā Tampabeja centās glābt visu, kas iespējams, un jau septītajā minūtē samazināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem, kad Stīvens Stamkos, mazliet mainot ripas lidojuma virzienu, vēlreiz lika kapitulēt Eliotam (3:5), bet jau pāris sekundes vēlāk “Lightning” tika dota iespēja spēlēt vairākumā, taču vārtu guvumā tas nepārvērtās. Sešas minūte pirms pamatlaika beigām Ņikita Kučerovs norībināja vārtu konstrukciju un ar to Tamapbejas cerības par atspēlēšanos tika izdzēstas, bet jau mača izskaņā Vladimirs Tarasenko raidīja sesto ripu jau “Lightning” tukšajos vārtos (6:3). Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Aleksandrs Stīns, kurš šonakt pamanījās tikt pie trīs punktiem (1+2).

Rezulatīva spēle norisinājās Otavā, kur “Senators” spēkojās ar Pitsburgas “Penguins”. Viesi jau otrajā minūtē atklāja spēles rezultātu un līdz trešās trešdaļas sestajai minūtei atradās vadībā ar rezultātu 3:0, tomēr pēdējās divdesmit minūtēs “Senators” guva četrus vārtus, izcīnot vismaz punktu un aizsūtot spēli līdz papildlaikam, tomēr tajā vārti vairs netika gūti, un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles soda metienos. Vienīgais precīzais raidījums Deivda Perona kontā, kurš ar rezultātu 5:4 palīdzēja “Penguins” izcīnīt smagu uzvaru pār “Senators”. Rezultatīvā spēlē uzvaru pār Kolorādo "Avalanche" izcīnija Ņujorkas "Rangers" (6:3). "Rangers" rindās vārtus guva seši dažādi hokejisti, bet Kevins Heizs savam vārtu guvumam pievienoja arī divas rezultatīvas piespēles (1+2).

Citā spēlē Ņujorkas “Islanders” pārspēja neveiksmju mocīto Toronto “Maple Leafs” vienību (3:2). Ar diviem precīziem raidījumiem uzvarētāju rindās izcēlās Andersa Lī, bet Jaroslavs Halāks atvairīja 32 pretinieku metienus, izcīnot 30.uzvaru šajā sezonā. Arī Nešvilas “Predators” vartu vīrs ar rezultātu 3;1 kaldināja komandas uzvaru pār Vinipegas “Jets”, tiekot galā ar 33 metieniem un kļūstot par spēles pirmo zvaigzni, bet uzvaras vārtus guva Filips Fošberjs. Savukārt bijušajam Bufalo “Sabres” hokejistam Taileram Maiersam debija “Jets” rindās noslēdzās priekšlaicīgi - trešajā trešdaļā ripa trāpīja viņam pa kāju, un Maierss bija spiests doties uz ģērbtuvēm. Bet Minesotas “Wild” Devans Dubniks atvairīja 27 metienus, ar minimālu pārsvaru palīdzot pārspēt Floridas “Panthers” (2:1). Jau mača sākumā Džeisons Pominvills izvirzīja “Wild” vadībā, bet turpinājumā Zaks Parizē palielināja rezutāta starpību. Īsi pēc tam Niks Bjugstads vienus vārtus atguva, tomēr ar to bija par maz un rezultāts vairs nemainījās.

Šīs nakts spēles bija zīmīgas ar vairāku vārtsargu lielisko spēli, izņēmums nav arī Anaheimas “Ducks” vārtu vīrs Džons Gibss, kurš tikai otrdien tika izsaukts no AHL kluba Norfolkas ‘’Admirals’' un šodien kapitulēja tikai vienu reizi, atvairot 36 Karolīnas “Hurricanes” metienus. Uzvaras vārtus otrās trešdaļas izskaņā guva Mets Beleskijs, kurš šonakt izcēlās ar diviem punktiem (1+1).

NHL spēļu rezultāti, 13.februāris

KomandasRez.
Hurricanes-Ducks1:2
Islanders-Maple Leafs3:2
Canadiens-Oilers3:4 P
Senators-Penguins4:5 PM
Lightning-Blues3:6
Wild-Panthers2:1
Predators-Jets3:1
Avalanche-Rangers3:6
Kings-Flames5:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2015-02-13 07:15, pirms 9 gadiem
Prieks par Pens panākumu.
Shitaini ka vinnēja gan Isles gan Rangers

     [+] [-]

, 2015-02-13 08:36, pirms 9 gadiem
Kapec nav rakstits , ka Bishopu noamainija Vasilevskis ?

  +1 [+] [-]

, 2015-02-13 08:39, pirms 9 gadiem
Varbut reiz vajadzetu pieaugt un saprast ka vartu stabs neko neglabs preciza metiena gadijuma.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-13 09:54, pirms 9 gadiem
Ja Nash taa turpinaas, tad sezonas labakais snaiperis vinjsh garanteets..

  +1 [+] [-]

, 2015-02-13 11:41, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka Toffoli hettriks un četri punkti nemaz te nav pat pieminēti.