Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pārtrūkst "Lightning" desmit uzvaru sērija, Florida iemet astoņus vārtus pret "Maple Leafs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pārtrūkst "Lightning" desmit uzvaru sērija, Florida iemet astoņus vārtus pret "Maple Leafs"
Žonatans Iberdo un Džons Tavaress. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Tampabejas "Lightning" izbraukumā ar 1:3 atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu, piedzīvojot pirmo zaudējumu kopš 21. decembra. Tādējādi tika pielikts punkts desmit uzvaru sērijai.

"Devils" galvenais varonis bija vārtsargs Luijs Domings, kurš uzvaru kaldināja ar 26 atvairītiem metieniem. Interesanti, ka viņš sezonu sāka "Lightning" fārmkluba rindās, aizvadot četrus mačus, līdz 1. novembrī tika aizmainīts uz Ņūdžersiju. Domings Tampas rindās spēlēja arī pagājušajā sezonā, kad bija Andreja Vasiļevska dublieris un laukumā devās 26 spēlēs.

Tieši "Lightning" atklāja rezultātu, otrās trešdaļas pašā sākumā savus 150. vārtus karjerā iemetot Taileram Džonsonam, tomēr turpinājums izpalika. Izlīdzinājumu ar varenu šāvienu no distances panāca Endijs Grīns, "Devils" vadībā izvirzīja Treviss Zeidžaks, kurš veiksmīgi pielaboja Ņikitas Guseva metienu, bet punktu pielika Mailzs Vuds, pēdējā sekundē raidot ripu tukšos vārtos.

Jāatzīmē, ka "Devils" kopumā aizvada neveiksmīgu sezonu, tāpēc vakar tika pieņemts lēmums par ģenerālmenedžera Reja Šero atlaišanu no amata. Viņa vietā pagaidām stājies līdzšinējais asistents Toms Ficdžeralds.

Par ļoti rezultatīvu spēli parūpējās Floridas "Panthers" un Toronto "Maple Leafs", mājiniekiem ņemot virsroku ar 8:4. Ar vārtiem un piespēli izcēlās Žonatans Iberdo, kurš kļuvis par "Panthers" vēsturē rezultatīvāko spēlētāju. Viņš 512 mačos sakrājis 420 (143+277) punktus. Līdz šim rekords piederēja somam Olli Jokinenam.

13. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Jets – Predators0:1Wild – Canucks1:4
Red Wings – Sabres1:5Coyotes – Penguins3:4 PM
Panthers – Maple Leafs8:4Devils – Lightning3:1