Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons un Bļugers priecīgi par vārtu guvumiem un izceļ komandas darbu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Girgensons un Bļugers priecīgi par vārtu guvumiem un izceļ komandas darbu
Teodors Bļugers saņem komandas biedru apsveikumus. Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī produktīvu sniegumu NHL savu komandu sastāvos demonstrēja Latvijas izlases uzbrucēji Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers - Girgensons mazākumā guva ''Sabres'' trešos vārtus uzvarā pār ''Red Wings'' (5:1), bet Teodors Bļugers realizēja uzvaru nesošo ''Penguins'' pēcspēles metienu pret ''Coyotes'' (4:3).

''Spēlējām vienkāršu hokeju. Centāmies dabūt ripu laukuma dziļumā, spēlēt ātri un fiziski. Otrajā periodā nedaudz nosēdāmies, bet trešajā atkal atguvāmies,'' pēc spēles sarunā ar žurnālistiem atzina Zemgus Girgensons. Uzbrucējs guva vārtus otrajā spēlē pēc kārtas, un šosezon ''Sabres'' rindās 46 spēlēs sakrājis 12 (8+4) punktus.

Girgensonam iespēja izrauties vienatnē pret vārtsargu pavērās brīdī, kad, spēlējot vairākumā, uz zilās līnijas nokrita un ripu pazaudēja pretinieku aizsargs. Zemgus savāca ripu un vēlāk izrēķinājās arī ar vārtsargu Džimiju Hovardu. Uzbrucējs ar smaidu komentēja savu domu gājienu: ''Manā arsenālā ir šādas tādas prasmes - viena no tādām arī sanāca. Uzņēmu ātrumu, lai atrautos no aizsargiem, beigās piebremzēju un izlēmu nevis mest, bet izdarīt māņkustību.''

Otrajā trešdaļā iniciatīva pārgāja ''Red Wings'' pusē, tomēr līgas pastarīte savas iespējas līdz galam neizmantoja, atgūstot tikai vienus vārtus (1:3), kas arī izrādījās vienīgie Detroitai šajā spēlē. ''Sapratām, ka atkal jāspēlē tāpat kā pirmajā trešdaļā,'' atzina Girgensons, ''domāju, ka visi kopā pārgrupējās un trešajā periodā varējām nokārtot spēli. ''Red Wings'' otrajā periodā kļuva krietni agresīvāki, bet mēs uzbrukumā nespējām neko izveidot.''

Bufalo ''Sabres'' galvenais treneris Ralfs Krīgers uzticēja latvietim vietu pirmajā uzbrucēju trijniekā kopā ar komandas līderiem Semu Reinhārtu un kapteini Džeku Aikelu, ar ko kopā Girgensons spēlēja arī rezultatīvā amerikāņa NHL karjeras pašā sākumā. Zemgus atzina, ka izbauda spēlēšanu kopā ar Aikelu: ''Viņš ir neticams spēlētājs - viens no labākajiem līgā. Radošs un ļoti ātrs. Atceros, ka pirms pāris gadiem jau uzspēlējām kopā. Domāju, ka jebkurš spēlētājs, kurš šajā maiņā tiek ielikts [kopā ar Aikelu un Reinhārtu], ir ļoti labā vietā.''

Arvien lielāku treneru uzticību nopelnījis arī Pitsburgas ''Penguins'' uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš realizēja uzvaru nesošo pēcspēles metienu mačā pret Arizonas ''Coyotes''. Bļugers, kurš šosezon sakrājis 16 (6+10) punktus 45 spēlēs, atklāja, ka bullīti spēlē nebija metis sen. ''Šķiet, ka pagājušogad Vilksbērā [fārmklubā AHL] metu kādas divas reizes, bet vispār tā man nav pierasta lieta.'' Pretinieku vārtsargu Edinu Hilu latvietis pārspēja ar asu plaukstas metienu, ripai vēl atsitoties pret vārtu stabu.

''Manuprāt, uz ledus ļoti daudz strādājam. Katrā nomaiņā cīnāmies līdz galam, lai pirmie tiktu pie brīvajām ripām un pēc iespējas ilgāk ripu paturētu pie sevis. Strādājam kā komanda, un tā ir panākumu atslēga. Tad arī iekrīt kāds vārtu guvums un tiek uzvarētas spēles,'' atzina Bļugers. ''Penguins'' līdz ar spēli Arizonā noslēgusi trīs maču izbraukuma sēriju, no kura mājās pārrodas ar trim uzvarām.

''Gūt vārtus ir patīkami vienmēr, bet tādos brīžos, kā Brendona Taneva vārtu guvums [trīs minūtes pirms pamatlaika beigām ''Penguins'' uzbrucējs panāca 3:3] un izšķirošais bullītis tas ir īpaši patīkami,'' noteica Bļugers, kurš izpelnījās arī spēles pirmās zvaigznes godu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/video/ze...
https://www.nhl.com/penguins/video/...

  +3 [+] [-]

, 2020-01-13 17:36, pirms 4 gadiem
Rīgas Dinamo atbilde: Protams, gūt vārtus ir patīkami, bet hokejisti nevar domāt tikai par patīkamo. Kādam vārtus ir arī jāielaiž!

     [+] [-]

, 2020-01-13 17:37, pirms 4 gadiem
Kā Malkins sniedz interviju psc. visu laiku Like a , LIke , like..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-01-13 22:27, pirms 4 gadiem
M rakstīja: Rīgas Dinamo atbilde: Protams, gūt vārtus ir patīkami, bet hokejisti nevar domāt tikai par patīkamo. Kādam vārtus ir arī jāielaiž!
dinamo tik vārtsargi gūst punktus

     [+] [-]

, 2020-01-13 23:37, pirms 4 gadiem
Nopietni?! Viņi šoreiz ir priecīgi?!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja