Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nabokovs lielisks "Lightning" uzvarā, "Predators" grauj

Rolands Eliņš

Nabokovs lielisks "Lightning" uzvarā, "Predators" grauj
Jevgeņijs Nabokovs un Antons Stralmans
Foto: AP/Scanpix

Divu Nacionālās hokeja līgas favorītu duelī Čikāgas "Blackhawks" pārspējusi Bostonas "Bruins", svinot astoto uzvaru pēc kārtas (2:1), savukārt pie panākumiem šonakt tikušas arī Nešvilas "Predators" un Tampabejas "Lightning" komandas.

"Lightning", kuras sistēmā spēlē latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, šonakt vārtos sūtīja veterānu Jevgeņiju Nabokovu, kurš uz sevi liktās cerības attaisnoja pilnībā. 39 gadus vecais vārtsargs atvairīja 29 no 30 "Hurricanes" metieniem un tika atzīts par spēles galveno varoni. Šī bija viņa septītā spēle sezonā, un kopumā gan statistika nav pārāk iespaidīga - vidēji ielaisti 2,81 vārti un atvairīti 89.7%.

"Lightning" spēlē vēl līdz trešā perioda sākumam bija bezvārtu neizšķirts, taču, kamēr vārtos veiksmīgi darbojās Nabokovs, uzbrukumā izcēlās 21 gadu vecais krievu hokejists Ņikita Kučerovs, kurš guva divus vārtus un palīdzēja komandai uzvarēt 2:1. Viņam savā otrajā NHL sezonā jau 25 punkti (11+14) 30 spēlēs.

"Bruins" piedzīvojusi piekto zaudējumu pēdējās desmit spēlēs, šonakt savā laukumā piekāpjoties Čikāgas "Blackhawks" (2:3), turklāt mača gaitā nokļuva iedzinējos 0:3. Čikāgas komandā spēli traumas dēļ nepabeidza Džonatans Teivzs, tiesa, tiek norādīts, ka savainojums nav pārāk nopietns. Čikāgai šī bija astotā uzvara pēc kārtas un tā saglabājusi pirmo vietu Centrālajā divīzijā.

Uz papēžiem gan min Nešvilas "Predators", kura jauno sezonu uzsākusi visai iespaidīgi priekš komandas, kura pagājušajā sezonā palika ārpus "play-off". Arī šonakt Nešvila spēlēja lieliski un ar 5:1 sagrāva "Coyotes". Punktu ziņā neatpaliek arī Sentluisas "Blues", kura sameta sešas ripas "Islanders" vārtos (6:3). Divus vārtus guva kanādiešu zviedrs Aleksanders Stēns, kuram arī rezultatīva piespēle.

NHL spēļu rezultāti, 12. decembris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Blackhawks2:3Sabres-Flames4:3
Flyers-Devils4:1Capitals-Blue Jackets2:3 P
Senators-Kings3:5Lightning-Hurricanes2:1
Blues-Islanders6:3Avalanche-Jets4:3 PM
Coyotes-Predators1:5Sharks-Wild2:1

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2014-12-12 09:24, pirms 9 gadiem
Kuicerovs - luk ir zvaigzne, videji spelejot zem 15 min , 25 pts 30 spelees!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-12 12:50, pirms 9 gadiem
Kucerovs>Girgensons