Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Drukers: "Frāze "cienījams zaudējums" nav Izraēlas vārdnīcā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Drukers: "Frāze "cienījams zaudējums" nav Izraēlas vārdnīcā"
Šārons Drukers 2021. gada 11. novembrī. Foto: FIBA

"Man patika spēlētāju atdeve un ziedošanās – viņas ieguldīja daudz pūļu," pēc zaudējuma "Women`s EuroBasket 2023" kvalifikācijas spēlē pret Latviju teica Izraēlas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Šārons Drukers.

“Ja pastāv tāda lieta kā cienījams zaudējums, tad Šārona Drukera debiju sieviešu valstsvienības trenera amatā noteikti var dēvēt par tādu,” Lāčplēša dienas vakarā rakstīja Izraēlas lielākais laikraksts “Haaretz”. “Izraēla piekāpās Latvijai ar 56:62, taču komanda piedzīvoja zaudējumus arī septiņās iepriekšējās spēlēs, tostarp trijās no iepriekšējām četrām kvalifikācijas spēlēm.”

Galvenais treneris cīņas iznākumu vērtēja citādi. “Nezināju, ko gaidīt. Mēs turpinājām runāt par iespēju uzvarēt, nevis cienījamu zaudējumu – mūsu vārdnīcā nav tāda vārda. Mums nebija daudz laika gatavoties, taču tāpat ir visām komandām.”

“Man patika spēlētāju pašatdeve un ziedošanās,” turpināja Drukers. “Pateicos viņām ģērbtuvē pēc spēles un turpinu to teikt tagad. Tas bija tikai pirmais solis no tā, ko vēlamies sasniegt. Nespējām visas 40 minūtes aizvadīt vienādā intensitātē un tā ir lieta, pie kuras mums jāturpina strādāt.”

“Mūsu aizsardzība bija lieliska. Spēlējām gudri un sekojām spēles plānam, kuru pēdējās dienās pieslīpējām,” teica Hadara Hadada. “Bija grūti saglabāt vienmērīgu sniegumu spēles garumā, taču mums bija tikai 10 dienas laika sagatavoties (Latvija pilnā sastāvā pulcējās 8. novembrī, bet nākamā diena tika veltīta ceļošanai – Sportacentrs.com).”

“Esmu pārliecināta, ka, vairāk trenējoties kopā un turpinot saņemt tādu pašu atbalstu no trenera, varam paveikt lielas lietas. Gaidīsim nākamo spēli,” piebilda Hadada.

Nākamā spēle “Women`s EuroBasket 2023” kvalifikācijā paredzēta 2022. gada 24. novembrī Zviedrijā. Izraēla, būdama viena no divām Eiropas čempionāta rīkotājām, jau nodrošinājusi vietu finālturnīrā.

“Haaretz” izcēla Džordanas Garšones sniegumu. Meitene, kura astoņpadsmito dzimšanas dienu svinēs 23. novembrī, kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Izraēlas rindās. Garšone iemeta 4 no 7 trīspunktu metieniem un guva 16 punktus, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu 12.

Izmantotie resursi:
https://ibasketball.co.il/%d7%93%d7...
https://www.haaretz.co.il/sport/bas...