Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šīs sezonas vislabāk apmaksātais NHL spēlētājs Mārners spiests izlaist mēnesi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šīs sezonas vislabāk apmaksātais NHL spēlētājs Mārners spiests izlaist mēnesi
Mičs Mārners. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto "Maple Leafs" paziņojis, ka uzbrucējs Mičs Mārners potītes savainojuma dēļ nevarēs doties laukumā vismaz četras nedēļas.

Sestdien "Maple Leafs" ar 2:3 piekāpās Filadelfijas "Flyers". Mārners savainojumā iedzīvojās, sākoties otrajai trešdaļai, kad viņš pēc iemetiena sasita labo kāju. Uzbrucējs tikai ar grūtībām sasniedza rezervistu soliņu un devās uz ģērbtuvēm. Reklāmas pauzes laikā viņš atgriezās laukumā un mēģināja paslidot, taču ar sāpju grimasi sejā vēlreiz pameta laukumu.

Pēc veiktajām pārbaudēm secināts, ka Mārnera potītes savainojums ir smagāks nekā Toronto vienība cerēja. Noskaidrojies, ka uzbrucējs laukumā nevarēs doties vismaz četras nedēļas, iespējams, pat ilgāk. Šajā sezonā aizvadītajos 18 mačos Mārners guvis četrus vārtus un sakrājis 18 punktus, būdams otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Savukārt pagājušajā sezonā 22 gadus vecais uzbrucējs 82 spēlēs izcēlās ar 94 punktiem, kļūstot par "Maple Leafs" rezultatīvāko spēlētāju. Vasarā viņš noslēdza apjomīgu sešu gadu un 65,3 miljonu dolāru līgumu.

Viņa vidējā alga, kas tiek skaitīta algu griestos, ir 10,893 miljoni (septītā vieta NHL), taču šajā sezonā Mārners pelna 16 miljonus, būdams NHL līderis. Turklāt viņa tuvākie sekotāji arī ir "Maple Leafs" uzbrucēji – gan Džons Tavaress, gan Ostons Metjūzs šajā sezonā pelna 15,9 miljonus. Ceturto vietu ar 15 miljoniem dala Konors Makdeivids un Kerijs Praiss.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/toronto-maple-le...