Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Simonovs: "Rēzekne mājās var nospēlēt tā, ka nevienam nezaudēs!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Simonovs: "Rēzekne mājās var nospēlēt tā, ka nevienam nezaudēs!"
Jevgeņijs Simonovs
Foto: Ritvars Raits

Pēc šī vakara pirmās pārspēles starp "Mettu"/LU un "Rēzekni" (1:0) par tiesībām piedalīties nākamā gada Virslīgā Sportacentrs.com aprunājās ar zaudētāju rindās pilnu maču nospēlējušo Jevgeņiju Simonovu. Viņš uzsvēra - cīņa nav galā!

Vai rezultāts atbilst spēles gaitai?
Mēs, protams, varējām izspiest maksimumu, momenti mums bija. Eh, mazliet izpaudās tas, ka mazliet trūkst meistarības, saspēlētības - trenējamies maz... Tieši beigās pietrūka. Paši redzējāt, ka spēle bija līdzīga - mums pietrūka spēles izskaņas [lai izlīdzinātu]. Bet nekas - mēs pierādījām, ka 1.līga arī ir cienīgas komandas, kas var nomainīt jebkuru komandu Virslīgā. Vēlme mums bija - uzskatu, ka mēs nospēlējām cienīgi. Mājas spēlē centīsimies vēl vairāk - ceru, ka tur mūs atbalstīs ļoti daudz līdzjutēju. Centīsimies iekļūt augstākajā līgā. Es Virslīgā daudzus gadus neesmu guvis vārtus [smejas] [pēdējoreiz Virslīgā Simonovs guva vārtus 2010.gadā - aut.].

Kas notika ielaistajos vārtos?
Ziniet, šādi ielaisti vārti gremdē komandu. Pēdējās [puslaika] minūtēs tāda muļķīga kļūda... Lūk, tādi momenti daudz ko izšķir, dārgi samaksājām. Taču nekas - malači, puiši, ka pēc ielaistajiem vārtiem rādīja raksturu. Protams, nebijām pelnījuši šo zaudējumu.

Kā vērtē izredzes divu spēļu summā?
Ziniet, mājās varam nospēlēt tā, ka mūs neviens neapspēlēs! Domāju, 60% pret 40%.

Pret "Gulbeni" mājās zaudējāt 1:4...
Bijām vadībā ar 1:0 un arī toreiz ielaidām muļķīgus vārtus, un rezultāts kļuva 1:1. Un nedaudz atslābām. Varbūt redzējāt - tai spēlē bijām priekšā ar 1:0 un neiesitām tukšos vārtos - 2:0 vietā saņēmām 1:4.

Tātad uzskati, ka mājās spēlējat krietni labāk nekā viesos?
Jā. Šeit gan daudz ko izšķirs izbraukuma vārtu faktors - mēs mājās nedrīkstēsim ielaist vārtus. Ja ielaižam, tad mūsu izredzes stipri, stipri saruks...

Jūsu komanda būtībā sastāv no divām daļām - ļoti pieredzējušie un ļoti jaunie. Jaunie tur līdzi un nepavājina kopējo līmeni?
Tieši tāpēc mēs, pieredzējušie, esam pieaicināti, lai pateicoties mums jaunatne augtu - 16, 17 gadīgie. Ir ļoti daudz jauno čaļu, kas ļoti vēlas spēlēt futbolu. Šī iemesla pēc gribētos iekļūt augstākajā līgā, lai puiši ātrāk krātu pieredzi. Mēs, pieredzējušie, jau tagad cenšamies viņiem palīdzēt - lai viņi skatītos uz mums un paņemtu to labāko.

Citā valstī laikam būtu praktiski neiespējami, ka futbolists pēc kļūšanas par valsts čempionu nākamajā gadā jau spēlē līgu zemāk [šo rindu autors gan kļūdījās, jo 2012.gada Latvijas čempions Simonovs pērn epizodiski pārstāvēja "Ilūksti", bet 1.līgā spēlē no šī gada]... Ja nevarēji vienoties ar Daugavpils "Daugavu", vai tiešām kā Latvijas čempionam nebija iespējas pievienoties citam Virslīgas klubam?
Man bija līgums uz daudziem gadiem, un īpašnieks vēlējās daudz naudas, kaut arī diez vai biju tā vērts. Ja man būtu brīvā aģenta statuss, protams, man būtu piedāvājumi - ne jau naudīgi, bet būtu klubi, kur varētu uzspēlēt un nopelnīt. Bet citādi - ja kļūsti par čempionu, bet nevari normāli pabarot ģimeni, jāmeklē kaut kas jauns. Ar to arī izteikts Latvijas futbola līmenis - kļūsti par čempionu, bet tev jāiet citur [strādāt citā sfērā - aut.].

Tagad futbols ir otrajā plānā?
Man tagad futbola ir tik daudz, cik nav bijis visā profesionālajā karjerā - gan minifutbols, gan šis futbols ["Rēzekne"] un kas tik vēl ne! Futbola man šitik te pietiek [rāda "līdz kaklam" žestu - aut.].

Bet vai ar futbolu vari nopelnīt?
Nē, nē. Ikdienā strādāju par dispečeri gāzes terminālī.

Noteikti zini Daugavpils "Daugavas" situāciju. Pārstāvēji šo komandu daudzus gadus. Kāds būtu tavs komentārs par notiekošo?
Nezinu, kā var darīt tādas lietiņas, ja komanda cīnās par 3.vietu. Puišiem tobrīd bija iespēja izcīnīt medaļas, bet tā vietā viņus norok. Un viņi to nav pelnījuši - es tā uzskatu.

Noprotams, ka šī lieta sākta par notikumiem pagājušajā gadā, tai skaitā Čempionu līgā pret "Elfsborg".
Ziniet, tobrīd tur vairs nebiju. Vienkārši skatījos to spēli un redzēju, ka viņi zaudēja ar 1:7. Neko nevaru pateikt, nevēlos komentēt. 1:7 - jūs paši redzējāt, par ko tur [zviedru komanda] pārvērta "Daugavu". Komandu līmenis bija dažāds. Ja nu tomēr kaut ko veidoja, tad veidoja - lūdzu, izmeklējiet, tieciet skaidrībā, man ar to nav sakara.

Atgriežoties pie pārspēlēm - sacīji, ka cienīgi pārstāvējāt 1.līgu. Kā tu domā, vai 3., 4., 5. vietu ieguvējas "Valmiera", "1625 Liepāja", RFS arī varētu cienīgi spēlēt, piemēram, pret to pašu "Mettu"?
Mēs paši Liepājā 1:6 zaudējām [smejas].

Tur jūs ar rezerves sastāvu spēlējāt.
Visas komandas kaut ko spēj, turklāt pat neskatoties uz to, ka tur nav profesionālu futbolistu. Cilvēki trenējas varbūt reizi, divas nedēļā. Taču kaut ko spēj visi, plus tur ir daudz jauno futbolistu. Principā katrā pilsētā ir jaunie futbolisti, kas var izaugt par jauniem cauņām, rudņeviem. Domāju, RFS, "Valmiera", "1625 Liepāja" un arī pat "Olaine" un "Saldus", un citas var cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu ar augstāka līmeņa komandām. Nu vismaz vienu, divas spēles noteikti - kad labi noskaņojas [smaida].

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 00:57, pirms 9 gadiem
Tas nu tiešām šķiet tik savādi, ka Simonova karjera pēc kļūšanas par čempionu gāja nevis uz augšu, bet uz leju. Ilūkste tāds fiktīvs vienas sezonas projekts tik bija, bet arī neviens cits klubs Žeņu nepaņēma, lai arī 2012. gadā viņš bija viens no DD līderiem. "Īpašnieks gribēja daudz naudas..." Gavrjuša jau laikam cerēja uzvārīties ar transfēriem, bet beigās čiks vien sanāca. Izrādās, ka pastāv arī tāda lieta kā kluba reputācija!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-13 10:26, pirms 9 gadiem
Ko viņs var dir*t? Bijušais Gavrilova rokas puisis, bet deķi par daudz uz savu pusi sāka vilkt un aiz muguras Gavrošam darboties. Gavroša kā tādu šampanieša korķi no komandas izmeta... Ar Kuplovu-Oginski un Kozlovu pirmā plāna aktieri Ilūkstē bija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-14 12:05, pirms 9 gadiem
Vajag Rēzekni, kaut vai palielinot virslīgu līdz 12 komandām, vēl Valmieru. Jāatīsta futbols reģionos.