Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Debitantei "Irlavai/Avant" otrā uzvara – pieveikta "Lekrings"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Debitantei "Irlavai/Avant" otrā uzvara – pieveikta "Lekrings"
"Irlava/Avant". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Jau otro uzvaru izcīnījusi ELVI florbola līgas vīriešiem debitante "Irlava/Avant", kas šovakar, viesojoties pie titulētās Cēsu komandas "Lekrings", bija pārāka ar 4:3. Izšķirošos vārtus pamatlaika 55. minūtē guva Emīls Krūmiņš. Citās spēlēs Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar 5:2 uzvarēja "Ķekavu", "Lielvārde/Fat Pipe" viesos ar 6:4 pārspēja "Bausku", "Talsu NSS/Krauzers" savā laukumā pēcspēles metienos ar 6:5 pieveica "Valmieru", bet "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" Liepājā ar 8:4 uzvarēja vietējo komandu "Kurši/Ekovalis".

Pirms nedēļas debitante "Irlava/Avant" svinēja pirmo uzvaru Virslīgā, savā laukumā ar 13:3 sakaujot komandu "Ogres Vilki". Šovakar Irlavnieki viesojās pie Cēsu "Lekringa", kas iepriekšējā kārtā viesos spēja sagādāt zaudējumu čempionei "Lielvārdei/Fat Pipe" – 3:2. Cēsnieku un irlavnieku savstarpējā mača rezultātu 5. minūtē atklāja mājinieks Roberts Zande (1:0), bet jau 10. minūtē sekoja viesu komandas uzbrucēja Ričarda Gruziņa atbilde – 1:1. Līdzsvars uz rezultātu tablo bija arī gan pēc pirmā perioda (2:2) un pēc otrā – 3:3. Pēdējā trešdaļā tika fiksēts tikai viens gols – 55. minūtē Mareka Stančika piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Emīls Krūmiņš – 4:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Ulvis Ansbergs, kurš atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Emīls Krūmiņš un Mareks Stančiks – katram pa 2 (1+1) punktiem. Cēsu komandā par labāko spēlētāju tika atzīts Roberts Zande, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Pēc šī panākuma "Irlava/Avant" ar sešiem punktiem ieņem 9. vietu turnīra tabulā, bet "Lekrings" ar deviņiem punktiem atrodas 6. vietā.

Čempione "Lielvārde/Fat Pipe" nosargā uzvaru pār pastarīti "Bausku"

Čempione "Lielvārde/Fat Pipe" iepriekšējā kārtā savā laukumā spraigā cīņā ar 2:3 atzina titulētās Cēsu komandas "Lekrings" pārākumu, bet šovakar viesojās pie turnīra pastarītes "Bauskas", kas šosezon vismaz pagaidām ir bez punktiem. Jau 3.minūtē šīs spēles rezultātu atklāja lielvārdietis Rūdis Žukelis (1:0), bet jau pēc nepilnas minūtes rezultāts atkal bija neizšķirts (1:1), jo ar precīzu metienu izcēlās baušķenieks Artūrs Dulbe. Līdz pirmajam pārtraukumam viesi guva vēl trīs vārtus, panākot samērā drošu pārsvaru – 4:1. Otrās trešdaļas laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – 5:2. Pēdējā periodā mājinieki divas reizes rezultāta starpību samazināja līdz diviem vārtiem – 3:5 un 4:6. Bauskas florbolistiem vēl bija četras minūtes laika, lai iegūtu vismaz punktu, bet lielvārdiešu aizsardzības līnija vairs nekļūdījās. "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja trešo uzvaru šosezon – 6:4.

Labākā spēlētāja gods uzvarētāju rindās tika Rūdim Žukelim, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa diviem vārtiem guva viņa komandas biedri Valters Cīrulis un Juris Sandis Jēgers. Par labāko starp baušķeniekiem atzina vārtsargu Jāni Gožu, kurš atvairīja 17 no 23 pretinieku metieniem. Bauskas komanda joprojām ir bez punktiem un turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu, bet "Lielvārde/Fat Pipe" ar astoņiem punktiem atrodas 7. vietā.

"Bauska" - "Lielvārde/Fat Pipe" 4:6 (1:4, 1:1, 2:1)
Metienu attiecība:
15:23 (5:10; 3:6; 7:7)
Rezultatīvākie:
"Bauska" – Nikita Maksurovs 1 (1+0), Lotārs Melderis 1 (1+0), Māris Akmentiņš 1 (1+0), Artūrs Dulbe 1 (1+0), Ģirts Laugalis 1 (0+1), Jānis Akmentiņš 1 (0+1), Matīss Dulbe 1 (0+1).
"Lielvārde/Fat Pipe" – Rūdis Žukelis 3 (1+2), Valters Cīrulis 2 (2+0), Juris Sandis Jēgers 2 (2+0), Markuss Nazarovs 2 (0+2), Niks Blumfelds 1 (0+1), Armands Savins 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1).

Vicečempioni viesos pārliecinoši apspēlē komandu "Kurši/Ekovalis"

Liepājas komandai "Kurši/Ekovalis" pirms šīsdienas mača turnīra tabulā bija deviņi punkti, bet liepājnieku pretiniekiem ulbrokiešiem – par diviem punktiem mazāk. Tomēr, kā rādīja notikumu gaita, tieši komanda "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" bija labāk sagatavojusies šai spēlei – jau 17. sekundē rezultātu atklāja tās uzbrucējs Kaspars Šķēls – 1:0. 10. minūtē, kad viesi jau atradās vadībā ar 3:0, liepājnieku nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa Gints Siliņš – 1:3. Tomēr Ulbrokas komanda jau bija pamatīgi ieskrējusies un pirmā perioda laikā panāca 5:1. Otrās trešdaļas laikā abas vienības apmainījās ar vārtu guvumiem – 6:2, bet pēdējā periodā katra guva pa diviem vārtiem. Tādejādi vicečempioni ulbrokieši varēja svinēt samērā pārliecinošu uzvaru ar 8:4.

Par labāko spēlētāju Ulbrokas komandā atzina Lauri Zaicevu, kuram šoreiz tikai viens vārtu guvums. Rezultatīvākie starp uzvarētājiem bija Valters Lapiņš, Daniels Anis un Kaspars Šķēls – katram pa trim punktiem. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Ivo Popovs, kura kontā arī tikai viens gols, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Gints Siliņš. Komandai "Kurši/Ekovalis" turnīra tabulā deviņi punkti, bet tagad jau vairs tikai 5. vieta, bet ulbrokiešiem jau desmit punktu un kāpiens uz 3. vietu.

Talsenieki savā laukumā aptur līderi "Valmieru"

Līdz šodienai Virslīgā bija vairs tikai viena, komanda, kas varēja palepoties ar maksimālo rezultātu – četrās spēlēs 12 punktus iekrājusī "Valmiera". Šovakar valmierieši viesojās pie pērnās sezonas pusfinālistes "Talsu NSS/Krauzers", kam pirms šīs spēlēs punktu bija uz pusi mazāk. Jau 2.minūtes sākumā rezultātu atklāja Andrejs Šķerbergs – 1:0. Viesu atbilde sekoja vēl pirmā perioda laikā – līdz pārtraukumam Mārtiņš Kājiņš un Arvis Kārkliņš ar precīziem metieniem vadībā izvirzīja Valmieras komandu – 2:1. Vienu vārtu pārsvaru valmierieši saglabāja arī pēc otrās trešdaļas – 3:2. Pēdējā perioda sākumā Daniels Urbanovičs panāca jau 4:2, bet tad trīs vārtus pēc kārtas guva mājinieki – 5:4, talsenieku sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Viesturs Mārtiņš Rubenis, Armands Budreika un Andrejs Šķerbergs. Viesiem tomēr izdevās izglābt kaut punktu – sešas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām neizšķirtu rezultātu atjaunoja Ints Vilks (5:5). Papildlaikā abu komandu vārtsargi netika pārspēti, bet pēcspēles metienu sērijā veiksmīgāk darbojās "Talsu NSS/Krauzers" spēlētāji, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 6:5 un divus punktus turnīra tabulā.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina vienu vārtu autoru Armandu Budreiku, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Matīss Fogelis ar 2 (1+1) punktiem un Andrejs Šķerbergs ar 3 (2+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Daniels Urbanovičs, kura kontā arī viens gols. Rezultatīvākie ar 2 (1+1) punktiem bija Ints Vilks, Pāvels Semjonovs un Arvis Kārkliņš. Valmieras komandai pēc šīs spēles turnīra tabulā ir 13 punktu un joprojām 1.vieta, bet talsenieki ar astoņiem punktiem ieņem 8.vietu.

Kocēnu "Rubene" savā laukumā pārspēj "Ķekavu"

Viena no Virslīgas līderēm "Rubene" šovakar Kocēnu sporta namā uzņēma "Ķekavu", kam pagaidām turnīra tabulā tikai viena uzvara. Tieši ķekavieši bija tie, kuri Kārļa Degina personā 17.minūtē atklāja šī mača rezultātu – 1:0. Līdz pārtraukumam kocēnietis Dāvis Zēmelis vēl paguva atjaunot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Otrās trešdaļas sākumā tas pats Zēmelis panāca jau 2:1, bet pirms pēdējā perioda mājiniekiem bija divu vārtu pārsvars – 4:2. Pēdējo 20 minūšu laikā tika gūti vēl vieni vārti un "Rubene" varēja svinēt šosezon jau ceturto uzvaru – 5:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma aizsargs Ivo Balodis, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, viņa komandas biedram Dāvim Zēmelim fiksēti divi vārtu guvumi. Par labāko starp ķekaviešiem atzina Kārli Deginu, kurš guva abus savas komandas vārtus. Abos gadījumos viņam asistēja Kristaps Laugalis. Kocēnu "Rubenei" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir jau 12 punktu un pieder vicelīderes gods. Ķekavieši ar trim punktiem ieņem 10.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...