Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Poceko: ''Šī, iespējams, bija labākā spēle Itālijas basketbola vēsturē''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Poceko: ''Šī, iespējams, bija labākā spēle Itālijas basketbola vēsturē''
Džanmarko Poceko. Foto: FIBA

Emocionāls pēc uzvaras pār Serbiju 2022. gada Eiropas čempionātā basketbolā bija Itālijas galvenais treneris Džanmarko Poceko, kurš to atzina par dižāko valsts basketbola vēsturē. Serbijas stūrmanis Svetislavs Pešičs zaudējumā vainoja slikto spēli aizsardzībā un netrāpītos metienus no brīvajām pozīcijām.

Vakar Eiropas čempionāta basketbolā astotdaļfināla mačos lielāko pārsteigumu sagādāja Itālijas basketbolisti, kuri, trāpot 16 tālmetienus, otrajā puslaikā salauza vienas no favorītes Serbijas pretestību - 94:86. Spēles laikā itāļi tika arī pie trim tehniskajām piezīmēm, kas lika priekšlaicīgi maču pamest galvenajam trenerim Džanmarko Poceko, kurš vēlāk nevaldīja savu prieku par uzvaru.

''Šī, iespējams, bija labākā spēle Itālijas basketbola vēsturē,'' pēc uzvaras žurnālistiem atklāja Poceko. ''Otrā bija 2004. gadā, kad pats vēl spēlēju, pusfinālā Atēnās. Visi tieši to uzskata par labāko spēli vēsturē, taču šis mačs bija daudz labāks. Mēs spēlējām ar sirdi. 12 spēlētāji atdeva visus spēkus un uzvarēja labāku komandu. Iespējams, labāko ne tikai Serbijas basketbola vēsturē, bet kopumā. Neesmu redzējis tādu basketbolistu kā Nikolu Jokiču, kurš, līdzīgi kā Jannis, ir arī lielisks cilvēks. Man tas ir jāsaka, jo tā ir taisnība,'' turpināja Itālijas izlases galvenais treneris. 2004. gada pusfinālā Atēnās Itālija pārspēja Lietuvu, tādējādi iekļūstot olimpisko spēļu finālā, kurā zaudēja.

Tikmēr Serbijas izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs pēc zaudējuma koncentrējās uz nepaveikto aizsardzībā un neiemestajiem metieniem. ''Apsveicu Itāliju, viņi pelnīti uzvarēja. Viņi spēlēja tik daudz, cik mēs ļāvām, parādīja labu basketbolu. Viņi bija fiziskāki par mums un mēs arī netrāpījām brīvos metienus .Mūsu lielākā problēma bija spēle aizsardzībā - mums nebija trīs labas aizsardzības pēc kārtas. Ar tālmetienu precizitāti viņi ieguva pārliecību un, pat, ja viņi netrāpīja, turpināja cīnīties.''

''Zaudējām pārliecību, kļuvām nepacietīgi un neiemetām metienus, kurus kopumā trāpām. Spēle ir jāizanalizē. Protams, visi esam bēdīgi, taču tāds ir sports. Komanda bija lieliska - tā respektēja pretiniekus, spēlētāja izrādīja lielu iesaisti un mums bija laba sadarbība,'' turpināja pieredzējušais basketbola speciālists.

Izmantotie resursi:
https://www.mozzartsport.com/kosark...
https://basketnews.com/news-177830-...

  -1 [+] [-]

, 2022-09-12 09:26, pirms 2 gadiem
ja itāļi vinnēs 1/4-finālu, tad tā būs krutākā spēle basketbola vēsturē...

  +1 [+] [-]

, 2022-09-12 09:47, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: ja itāļi vinnēs 1/4-finālu, tad tā būs krutākā spēle basketbola vēsturē...
Nav nekas neispējams. Francija ir ņemama komanda.

     [+] [-]

, 2022-09-12 10:11, pirms 2 gadiem
niknais_kaamis rakstīja: Nav nekas neispējams. Francija ir ņemama komanda.
vai tiešām tad tā būs labākā spēle basketbola vēsturē?

nav runa par to - var vai nevar itāļi uzvarēt frančus...

     [+] [-]

, 2022-09-13 02:59, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: ja itāļi vinnēs 1/4-finālu, tad tā būs krutākā spēle basketbola vēsturē...
Nu mēs jau ar pieminam kopumā nenozīmīgu uzvaru pār lietuviešiem kā vareni nozīmīgu spēli, lai arī toreiz ar to tikam vien līdz 1/4 finālam. Serbu sastāvs un šajā turnīra rādītā spēle patiesi ir iespaidīga. Kāpēc, lai uzvara pār šādu komandu un vēl no visai dziļiem mīnusiem jau spēles sākumā nevar būt viena no labākajām itāļu uzvarām.