Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim neveiksme Romas ATP turnīra kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Gulbim neveiksme Romas ATP turnīra kvalifikācijā
Ernests Gulbis. Foto: Raul Mee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Latvijas tenisists Ernests Gulbis „Italian Open” kvalifikācijas turnīrā zaudēja Austrālijas spēlētājam Markam Polmansam (6:7(6) un 1:6) un nekvalificējās „ATP Masters 1000” pamatturnīram.

Ernestam Gulbim mačs pret Polmansu sākās neveiksmīgi, jau pirmajā geimā zaudējot savu servi, un tālu nebija arī rezultāts 0:3, jo pretinieks ieguva divas breikbumbas pēc kārtas. Gulbis trešajā geimā gan spēja atspēlēties un pēc tam jau piektajā geimā ar savu servi uzvarēja sausā. Gulbim bija iespējas panākt neizšķirtu sestajā geimā, taču pretinieks atspēlēja divas breikbumbas. Latvijas tenisists toties nobreikoja pretinieku un panāca 4:4, kas vēlāk noveda pie taibreika.

Taibreikā labākā pozīcijā nonāca Gulbis, kurš ieguva divas setbumbas, vienu no tām pie savas serves. Taču abas iespējas palika neizmantotas, un Austrālijas spēlētājs pēc tam uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas, novedot 75 minūtes ilgo setu līdz savai uzvarai.

Arī otrajā setā Gulbis nokļuva iedzinējos par zaudēta breika tiesu, neaizstāvot savu servi ceturtajā geimā. Polmanss izvirzījās vadībā 4:1 un pēc tam tika pie trim breikbumbām pēc kārtas. Pirmās divas Gulbis atspēlēja, taču ar trešo vairs netika galā, un Polmanss panāca 5:1. Viņam neradās lielas problēmas pēc tam izservēt setu, kas bija divreiz īsāks nekā pirmais sets, un reizē visu maču

23 gadus vecais Polmanss ATP rangā ieņem 121. vietu. Šī bija Gulbja pirmā spēle pret viņu. Gulbis cietis savu trešo zaudējumu pēc kārtas, iepriekš izstājoties arī Austrijas ATP turnīra kvalifikācijā.