Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Jēkabsone debitē ar 12 punktiem, UGMK pievienojas "Žalgira" sporta direktors

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsone debitē ar 12 punktiem, UGMK pievienojas "Žalgira" sporta direktors
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: www.fibaeurope.com

Anete Jēkabsone-Žogota svētdien, 11. septembrī, guva 12 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, bet viņas pārstāvētais Jekaterinburgas klubs UGMK sezonas pirmajā pārbaudes spēlē Lietuvas pilsētā Druskininkos ar rezultātu 84:46 (19:13, 26:7, 25:14, 14:12) sagrāva Krievijas Premjerlīgas jaunpienācēju Ivanovas "Enerģiju".

Uzvarētāju labā 23 punktus guva Francijas valstsvienības centra spēlētāja Sandrine Gruda, ar kuru Jēkabsone-Žogota spēlēja WNBA klubā “Connecticut Sun”. Naturalizētajai amerikānietei Dīnai Nolanai 16 punkti un 3 rezultatīvas piespēles, Marijai Stepanovai 13 punkti un 7 atlēkušās bumbas, bet Svetlana Abrosimova atzīmējās ar 3 punktiem, 7 atlēkušajām bumbām un 3 piespēlēm.

Otrajā turnīra spēlē Aijas Putniņas pārstāvētās Lietuvas čempiones “VICI Aistes Kaunas” ar rezultātu 66:57 uzvarēja citu Krievijas Premjerlīgas klubu Kurskas “Dinamo”. Pirmdien Kauņas klubs ar 67:68 zaudēja "Enerģijai", bet Jekaterinburga vēlāk vakarā tiksies ar Kursku. Otrdien “VICI Aistes” spēlēs ar UGMK.

UGMK galvenajam trenerim Aļģirdam Paulauskam palīgā nācis Kauņas “Žalgira” sporta direktors Rimantas Grigas. Trenera karjeras laikā viņš vadīja gan “Žalgiri”, gan Ukrainas galvaspilsētas klubu “Budivelnik”, bet sieviešu basketbolā iepriekš nav strādājis.

Izmantotie resursi:
ĮŹ ÓĆĢŹ