Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Azartiskā un dramatiskā pendeļu sērijā mājiniece Austrālija pirmo reizi tiek pusfinālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Azartiskā un dramatiskā pendeļu sērijā mājiniece Austrālija pirmo reizi tiek pusfinālā
Austrālijas izlases gaviles. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Pasaules kausa futbolā pusfinālu pirmo reizi vēsturē sasniedza Austrālijas sieviešu izlase, kas pēc bezvārtu neizšķirta izcilā pendeļu sērijā pārspēja Franciju ar 7:6.

Izcilu scenāriju varēja uzrakstīt Austrālijas vārtsardze Makenzija Ārnolda, kura atvairīja sāncenšu pirmo un turpinājumā arī piekto sitienu. Viņa pati devās pie bumbas un varēja pielikt punktu, mājinieces triumfāli ievedot pusfinālā, tomēr Ārnolda trāpīja pa stabu – un pendeļu sērija turpinājās.

Devītajā sērijā Ārnolda tika galā ar Kenzas Dalī sitienu, taču VAR konstatēja, ka vārtsardze atstājusi vārtu līniju. Dalī varēja atkārtot pendeli, bet arī otrajā piegājienā pārāka bija Ārnolda. Taču arī aizsardze Klēra Hanta neizmantoja izdevību laukuma saimnieces aizgādāt līdz pusfinālam.

Desmitajā sērijā Vikija Bečo trāpīja pa vārtu stabu, un ar trešo piegājienu Austrālija realizēja izšķirošo pendeli, aukstasinību nodemonstrējot Kortnijai Vainai.

Pirms pendeļu sērijas Francijas izlase veica vārtsardžu nomaiņu – Paulīnes Pejro-Maņānas vietā devās Solēne Durāna. Viņa atvairīja divas pendeles, taču ar to bija par maz, lai Francija tiktu tālāk.

Otrā šodienas pusfinālā Anglija atguvās pēc nonākšanas iedzinējos un ar 2:1 pārspēja Ekvadoru. Uzvaras vārtus 63. minūtē guva Alesija Ruso, kurai tie bija otrie vārti Pasaules kausā. Anglietes spēlēja bez diskvalificētās līderes Lorēnas Džeimsas.

Pusfinālā spēkosies Austrālija un Anglija, kā arī Spānija un Zviedrija. Pirms četriem gadiem notikušajā finālturnīrā pusfinālā bija ASV (čempione), Nīderlande (fināliste), Zviedrija (trešā vieta) un Anglija (ceturtā vieta).

     [+] [-]

, 2023-08-13 15:35, pirms gada
Tik lieliska spēle tika sabojāta ar Timofejeva komentēšanu, tas bija briesmīgi