Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Grosbergai pasaules čempionātā orientēšanās sportā 11. vieta sprintā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Grosbergai pasaules čempionātā orientēšanās sportā 11. vieta sprintā
Sandra Grosberga. Foto: Rémy Steinegger

LETA. Latvijas sportiste Sandra Grosberga piektdien Edinburgā pasaules čempionātā orientēšanās sportā izcīnīja 11.vietu sprintā.

Priekšsacīkstēs sievietēm veicot 3275 metrus pilsētas ielās, sestā savā grupā 35 sportistu vidū bija Sandra Grosberga, kura finišēja 13 minūtēs un 55 sekundēs, no līderes šveicietes Zimonas Ebersoldas atpaliekot minūti un 18 sekundes.

Elza Ķuze savā grupā kļūdījās kontrolpunktu atzīmēšanā un palika bez rezultāta.

Finālā nepilnu četru kilometru maršrutā sacentās 45 sportistes, no kurām labāko rezultātu sasniedza Zviedrijas pārstāve Tūve Aleksandešone, finišējot 16 minūtēs un 14 sekundēs.

Grosberga finālā distanci veica 17 minūtēs un 30 sekundēs, zaudējot uzvarētājai minūti un 16 sekundes.

Savukārt vīriešiem priekšsacīkstēs veicot 3825 metru distanci, Fricis Spektors ieņēma 13.vietu 38 sportistu vidū, finišējot pēc 14 minūtēm un 20 sekundēm un grupas līderim no Beļģijas Jannikam Mihilsam zaudējot 59 sekundes.

Endijs Titomers savā grupā ieņēma 21.vietu 38 sportistu sacensībās. Viņš trasi veica 15 minūtēs un septiņās sekundēs un līderim zviedram Martinam Regbornam zaudēja minūti un 56 sekundes.

Uldis Upītis savā grupā finišēja 21.vietā 37 sportistu konkurencē, trasi veicot 14 minūtēs un 51 sekundē un grupas līderim jaunzēlandietim Timam Robertsonam zaudējot minūti un 34 sekundes.

Finālā no latviešiem sacentās tikai Spektors, kurš 4375 kilometru trasi veica 18 minūtēs un 38 sekundēs un, zaudējot uzvarētājam Martinam Regbornam no Zviedrijas divas minūtes un 40 sekundes, ierindojās 39.pozīcijā 45 sportistu konkurencē.

Svētdien notiks sprinta stafete.

Pasaules čempionātā piedalās vairāk nekā 250 sportisti no 45 valstīm. Latviju pārstāv pieci orientieristi - Fricis Spektors, Endijs Titomers, Uldis Upītis, Elza Ķuze un Sandra Grosberga.

Čempionāts beigsies otrdien.

Izmantotie resursi:
LETA