Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Filipu finālā Hallē uzvar Kolšraibers

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Filipu finālā Hallē uzvar Kolšraibers
Filips Kolšraibers
Foto: Reuters/Scanpix

Hallē (Vācija) notikušajā „Gerry Weber Open” turnīrā, kas bija „ATP World Tour 250” līmeņa turnīrs, uzvarēja mājinieks Filips Kolšraibers, finālā ar 7:6(5), 2:0 pieveicot savu tautieti un vārda brāli Petšneru, kurš spēli nepabeidza muguras savainojuma dēļ. Kolšraibers izcīnījis 3. vienspēļu titulu.

Vācijā par lielu prieku vietējai publikai finālu sasniedza divi vietējie tenisisti un, kas amizanti, abus sauc Filips. Halles turnīra 19 gadu ilgajā vēsturē pirmo reizi titula mača sacentās divi vācieši. Kolšraibers vakar pusfinālā pirmo reizi četrās spēlēs pieveica Gaelu Monfīsu (6:3, 6:3). Kolšraibers jau trešo maču pēc kārtas fantastiski servēja, nedodot pretiniekam nevienu breika iespēju, tā tas bija arī pret Aleksandru Dolgopolovu un Leitonu Hjuitu.

Savukārt Petšneram gāja daudz grūtāk pret Tomašu Berdiju. Viņš čehu pirmo numuru nolika pie vietas trīs setos ar 7:6(7), 2:6, 6:3. Bukmeikeru skatījumā favorīts bija Kolšraibers, kurš savu vārda brāli bija uzveicis divos no trim mačiem, tiesa, Petšners vienīgo uzvaru guvis abu pēdējā mačā, kas bija šogad Dubaijā.

Pirmajā setā bija tika viena breikbumba, ko 11. geimā ieguva Kolšraibers, kurš teicami darbojās uzņemšanā un pie „vienādi” lieliski korta stūrī atsita tautieša pirmo servi. Petšners atbildēja ar ļoti labu servi, likvidējot briesmas. Uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā.

Tajā pirmais pie minibreika tika Petšners, izvirzoties vadībā ar 4:2, uz ko Kolšraibers atbildēja ar divām uzvarētām izspēlēm pie pretinieka serves, otro punktu iegūstot izgājienā pie tīkla. Pēcāk Petšners pie Kolšraibera serves atspēlēja setbumbu, taču panākt izlīdzinājumu (6:6) ar savu servi neprata, pieļaujot kļūdu – 7:5 uzvara Kolšraiberam. Otrajā setā tika nospēlēti tikai divi geimi (abos uzvarēja Kolšraibers), pēc kā Petšners izstājās muguras savainojuma dēļ.

Kolšraibers kļuvis par piekto vācieti, kam izdevies uzvarēt Hallē. Pirms tam to paveica Mihaels Štihs, Nikolass Kīfers, Davids Prinosils un Tomijs Hāss. 27 gadus vecais Kolšraibers par nedēļas darbu nopelnījis 114 750 eiro un 205 ranga punktus (- 45 no pagājušā gada), bet viņa vienaudzis Petšners tiks pie 60 400 eiro vērta čeka un iegūs 60 ranga punktus (-90 par 2010. gada turnīru). Kolšraiberam 3. vienspēļu tituls ATP līmenī. Iepriekšējie divi izcīnīti Minhenē (2007. gadā) un Oklendā (2008.).

Šodien bija jānotiek arī finālam Londonā, kurā jāsacenšas Endijam Marejam un Žo-Vilfrīdam Tsongam, taču lietus dēļ spēli nevarēja aizvadīt un finālmačs pārcelts uz pirmdienu.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home