Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas atklāšanas kārta: "Riga" uzņems debitanti "Jelgavu"

Rolands Eliņš

Virslīgas atklāšanas kārta: "Riga" uzņems debitanti "Jelgavu"
"Riga" futbolisti pārbaudes spēlē. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Šodien "Optibet" futbola Virslīgā paredzētas vēl divas pirmās kārtas spēles. Sezonas pirmo maču aizvadīs "Tukums/Telms", kas pie sevis 15:00 uzņems "Daugavpili", kamēr viena no līgas favorītēm "Riga" sezonu ieskandinās "Mežaparka" laukumā, uzņemot līgas jaunpienācēju "Jelgavu".

Virslīgas pirmā kārta vakardien tika sagaidīta patiešām ziemīgos laikapstākļos. Valmierā stadionu otrajā puslaikā sedza pamatīga sniega kārta, un bija nepieciešamas pauzes, lai notīrītu laukuma līnijas, kamēr "Mettas" un "Liepājas" spēle Hanzas vsk. laukumā tika atcelta laukuma kvalitātes dēļ.

Šodien laikapstākļi spēļu norises vietās Tukumā un Rīgā solās būt parocīgāki. Joprojām sagaidāms visnotaļ vēss laiks ar gaisa temperatūru zem nulles, taču vismaz netiek prognozēti nokrišņi.

Dienas pirmā spēle norisināsies Tukumā, kur vietējā komanda uzņems BFC "Daugavpils". Abas komandas iepriekšējā sezonā bija sīvas konkurentes, sezonu pabeidzot attiecīgi sestajā un septītajā vietā un finišējot ar tikai četru punktu intervālu.

Abu komandu iepriekšējās sezonas savstarpējās spēles bija salīdzinoši mazrezultatīvas, taču ar izteiktu "Daugavpils" pārsvaru – 2:1, 1:0, 1:0 un 0:0. "Tukums", lai arī 2022. gadā kopumā iesita par astoņiem vārtiem vairāk nekā "Daugavpils", savstarpējos mačos trīsreiz palika sausā.

Pēc tam 17:00 sezonu sāks "Riga", kas Mežaparka laukumā uzņems "Jelgavu". FS "Jelgava" šī būs pirmā spēle Virslīgā un uzreiz sarežģīts pārbaudījums, jo "Riga" starpsezonā (jau atkal) piesaistījusi vairākus spēcīgus leģionārus un uzskatāma par vienu no galvenajām favorītēm visā līga.

Šajā mačā paredzamas divu treneru debijas. Pie "Riga" stūres oficiālā mačā debitēs Tomislavs Stipičs, iepriekšējās sezonas "Audas" galvenais treneris, kamēr "Jelgavas" treneris Ervīns Pērkons aizvadīs savu pirmo spēli galvenā trenera statusā Virslīgā.

"Jelgavai" starpsezonā lielāko uzmanību sev izdevās pievērst ar nepatīkamu tēmu, proti, Pērkona atzīšanos intervijā, ka viņa iepriekšējā komandā tika veiktas likmes uz komandas spēlēm. Par savu dalību šajā procesā Pērkons tieši pirms sezonas sākuma tika sodīts ar trīs gadu diskvalifikāciju, tiesa, nosacīti, un attiecīgi viņš šobrīd var piedalīties Virslīgas spēlēs ar komandu, ko iepriekšējā sezonā aizveda līdz uzvarai Nākotnes līgā.

"Jelgava" nav izcēlusies ar skaļu papildinājumu piesaisti, un pirmssezonas preses konferencē Pērkons atzina, ka mērķis bija saglabāt sastāva kodolu un piesaistīt iepriekš aizgājušos Jelgavas futbolistus. Sezonas kopējais mērķis esot spēlētāju attīstība un vietas saglabāšana Virslīgā.

Abas spēles šodien būs pieejamas TV4 tiešraidēs, tiesa, "Tukuma" un "Daugavpils" spēle tikai no otrā puslaika, taču spēles būs vērojamas arī portālā Sportacentrs.com

''Optibet'' futbola Virslīga, 1. kārta

Dat.LaiksSpēleRez.Vieta
11.03.13:00Valmiera – RFS0:0Valmieras OC
15:00Metta – LiepājaPārceltaHanzas vidusskola
17:00Auda – Super Nova2:0 (2:0)Mežaparks SV
12.03.15:00Tukums/Telms – Daugavpils1:0 (1:0)Tukuma māksl. lauk.
17:00Riga – JelgavaMežaparks SV

Izmantotie avoti:
https://lff.lv/sacensibas/viriesi/o...

     [+] [-]

, 2023-03-12 13:22, pirms gada
kad tad vārguļi no mettas un liepājas spēlēs? Šodien nevarēja? plkst 13:00? futbola federācija no aizvēstures.
Nekomentēšu futbola stadionu par 43miljoniem..

     [+] [-]

, 2023-03-12 13:28, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: kad tad vārguļi no mettas un liepājas spēlēs? Šodien nevarēja? plkst 13:00? futbola federācija no aizvēstures.
Nekomentēšu futbola stadionu par 43miljoniem..
Nevar spēli pārcelt no sestdienas uz svētdienu, visas nedēļas treniņu grafiks ir pakārtots spēlei sestdienā + piektdienas pirmsspēles treniņš

  -3 [+] [-]

, 2023-03-12 14:19, pirms gada
Kāda šķirba kad Liepāja-Metta spēlēs.Pretendenti ne uz madaļām ne izkrišanu.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-12 14:51, pirms gada
vai tad mettai nevajadzeja iedot tehnisko zaudejumu par nekvalitativu laukumu? Riherts apdzeries vakar twiteri normali muldeja

  -1 [+] [-]

, 2023-03-12 15:00, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: kad tad vārguļi no mettas un liepājas spēlēs? Šodien nevarēja? plkst 13:00? futbola federācija no aizvēstures.
Nekomentēšu futbola stadionu par 43miljoniem..
Vārguļi? Pats drošvien mājās sedziņā ietinies biji, te varonīgi purkšķini.
Atcelt vakar spēli bija tikai normāli, priekškam sezonas sākumā dabūt traumu, lai cilvēki paskatītos kaut kādu nekvalatīvu futbolu sniega dēļ? - Paldies nē, vakardienas spēle starp Valmieru un RFS varēja redzēt..

  -1 [+] [-]

, 2023-03-12 16:34, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Vārguļi? Pats drošvien mājās sedziņā ietinies biji, te varonīgi purkšķini.
Atcelt vakar spēli bija tikai normāli, priekškam sezonas sākumā dabūt traumu, lai cilvēki paskatītos kaut kādu nekvalatīvu futbolu sniega dēļ? - Paldies nē, vakardienas spēle starp Valmieru un RFS varēja redzēt..
Man nāk smiekli, kad visādi virslīgas entuiziasti aizstāv, ka mums jau stiprs čempionāts, esam baigi krutie..traumas dabūs, nebūs, kas spēlē, 8 leģionāri uz laukuma tas baigi kruti, pavasara futbols - vēlāk jau komandas ieskriesies un būs skatāmāks futbols .. itkā mums kādreiz virslīgā ir bijis kvalitatīvs futbols

     [+] [-]

, 2023-03-12 16:43, pirms gada
Nebija agrāk Tukums 2002?

     [+] [-]

, 2023-03-12 16:58, pirms gada
erred rakstīja: Nebija agrāk Tukums 2002?
bija Tukums 2000/Telms

     [+] [-]

, 2023-03-12 17:21, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: Man nāk smiekli, kad visādi virslīgas entuiziasti aizstāv, ka mums jau stiprs čempionāts, esam baigi krutie..traumas dabūs, nebūs, kas spēlē, 8 leģionāri uz laukuma tas baigi kruti, pavasara futbols - vēlāk jau komandas ieskriesies un būs skatāmāks futbols .. itkā mums kādreiz virslīgā ir bijis kvalitatīvs futbols
Pietiekoši kvalitatīvs, ja komanda tiek grupu turnīrā UEFA, neesmu nekāds entuziasts, norādīju tikai uz tavu tupo komentu, ka jāspēlē ir apstākļos, kur ne kvalitāti var parādīt, gan traumas dabūt.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-12 17:45, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Pietiekoši kvalitatīvs, ja komanda tiek grupu turnīrā UEFA, neesmu nekāds entuziasts, norādīju tikai uz tavu tupo komentu, ka jāspēlē ir apstākļos, kur ne kvalitāti var parādīt, gan traumas dabūt.
Ja jau pietiekoši kvalitatīvs kur ir skatītāji? 150 Tavuprāt ir daudz?

     [+] [-]

, 2023-03-12 17:58, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Kad pēdējo reizi bija 150 skatītāji kādā no spēlēm? Draudziņ, ne Tev zināšanas, ne Tev interese par virslīgu Paskaties cik savācās parasti uz RFS-Rigas spēlēm, vai Valmieras Rīgas spēlēm. Nu nevajag savu tupumu izrādīt tik ļoti.
pēdējo reizi bija 86 skatītāji auda vs salaspils,meitiņ! fano par ko gribi

     [+] [-]

, 2023-03-12 17:58, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: Ja jau pietiekoši kvalitatīvs kur ir skatītāji? 150 Tavuprāt ir daudz?
Ko tad tu skaties tādu nekvalitatīvu futbolu? Un vēl tērē laiku komentēt šeit

     [+] [-]

, 2023-03-12 18:00, pirms gada
kas saka ka es skatos? Tu lasīt nemāki? sākām diskusiju par to, ka lff ir mīzeļi un atceļ spēles

     [+] [-]

, 2023-03-12 18:03, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: kas saka ka es skatos? Tu lasīt nemāki? sākām diskusiju par to, ka lff ir mīzeļi un atceļ spēles
Tad tu esi lo*s dir*ējs, pie Daugavpils raksta Tavs pirmais koments, ka tikko no stadiona, uz saviem 86 skatītājies-, ignore

     [+] [-]

, 2023-03-12 18:03, pirms gada
Papis_Diane rakstīja: kas saka ka es skatos? Tu lasīt nemāki? sākām diskusiju par to, ka lff ir mīzeļi un atceļ spēles
Un diskusiju sākām tieši par to, ka atcēla spēli, tu kaut ko par skatītājiem man sāc ļečīt un kvalitāti, sēdi biksēs puika un izaudz! bye bye
';

     [+] [-]

, 2023-03-12 18:04, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Tad tu esi lo*s dir*ējs, pie Daugavpils raksta Tavs pirmais koments, ka tikko no stadiona, uz saviem 86 skatītājies-, ignore