Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Handbola izlase mājās centīsies revanšēties Itālijai

Rolands Eliņš

Handbola izlase mājās centīsies revanšēties Itālijai
Foto: Handball.lv

Latvijas handbola vīriešu izlase šodien 15:10 sāks spēli pret Itālijas izlasi, turpinot cīņu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Valmierā notiekošā spēle būs pieejama LTV7 tiešraidē.

Latvijas handbola izlase spēcīgajā atlases grupā, kurā bez Itālijas ir arī Francija un Polija, pirmajā aplī neizcīnīja nevienu punktu un iekrāja negatīvu vārtu statistiku -48, proti, vidēji spēlē zaudējot ar 16 vārtu starpību.

Lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes uz iekļūšanu finālturnīrā, Latvijai šodien obligāti nepieciešama uzvara. Finālturnīram kvalificēsies katras grupas divu pirmo vietu ieguvējas, kā arī četras no astoņu grupu trešo vietu ieguvējām. Ja Latvija zaudēs arī šodien, tā praktiski zaudēs izredzes izrāpties no pēdējās vietas apakšgrupā.

Ņemot vērā, ka nedēļas vidū izbraukumā pret Itāliju tika zaudēts ar 13 vārtu starpību, revanša uzdevums gan būs sarežģīts. Iepriekš Latvijas Handbola federācija ziņoja, ka atbildes spēlē izlases sastāvam pievienosies Artūrs Kuģis un Renārs Grebeņņikovs, taču šodienas spēles sastāvā iekļauts tikai otrais.

Par spīti lielajam zaudējumam Itālijā izlases galvenais treneris Davors Čutura savos komentāros pēc spēles bija optimistisks, norādot, ka tā bijusi vērtīga pieredze: " Mēs apzinājāmies, ka būs ļoti grūti nodrošināt pienācīgu cīņu visas spēles garumā, taču pirmajās 30-40 minūtēs spējām pārsteigt itāļus, pakutinājām viņiem nervus un rādījām ļoti labu spēli. Riskēju, uzbrukumā laižot septiņus spēlētājus. Tā kā pieļāvām vairākas tehniskās kļūdas, pretinieki to izmantoja savā labā. Manuprāt laba spēle, vērtīga pieredze gan svētdienas spēlei, gan arī komandas izaugsmei."

Itālijas izlase handbola pasaulē un Eiropā nekotējas īpaši augstu. Tā tikai vienreiz kvalificējusies EČ finālturnīram, turklāt to paveica pirms 25 gadiem. Itālija kopā ar Latviju spēlēja arī iepriekšējā EČ atlases turnīrā, kur uzvaras tika dalītas uz pusēm. Mājās Latvija uzvarēja ar 31:29, bet viesos piekāpās ar 17:28.

Kvalifikācijas turnīru Latvija pabeigs aprīļa beigās. 26. aprīlī vajadzēs uzņemt titulēto Francijas izlasi, bet 30. aprīlī plānota viesošanās Polijā.

8. grupa

V.ValstsSUNZVārtiP
1.Francija3300113:756
2.Polija320195:804
3.Itālija310288:932
4.Latvija300360:1080

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsEdgars KukšaAurich (Vācija)
Rolands ĻebedevsHordur (Islande)
Kreisā malaRičards JuzupsTenax Dobele
Renārs GrebeņņikovsASK/LSPA
Kreisais ārējaisRalfs GeislersLemgo Lippe (Vācija)
Roberts RancānsASK/LSPA
Saspēles vadītājsMāris VeršakovsBrixen (Itālija)
Rauls SerafimovičsMSĢ
Kristers OzolsASK/LSPA
Labais ārējaisGuntis PiļpuksHordur (Islande)
Valdis KalniņšMSĢ
Labā malaLinards UsānsTenax Dobele
Andis BorsMSĢ
LīnijaJevgeņijs RogonovsMSĢ
Artūrs MeikšānsPolva Serviti (Igaunija)

     [+] [-]

, 2023-03-12 12:03, pirms gada
Nu gan smieklu deva visai dienai 😂🤣😂 . Ja būs zaudējums līdz 10 vārtiem , tad spēle būs izdevusies

     [+] [-]

, 2023-03-12 12:21, pirms gada
no Tenax tikai 2 speletaji?No murjaņiem 4 . intresanti ..