Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" un "Jelgava" mēģinās piezemēt "Riga" un RFS ambīcijas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Ventspils" un "Jelgava" mēģinās piezemēt "Riga" un RFS ambīcijas
Oļegs Laizāns šodien cīnīsies pret bijušo komandu "Ventspili"
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

"Synottip" Virslīgas 1. kārtā šodien divas spēles - plkst. 14:00 "Ventspils" uzņems "Riga", bet plkst. 16:00 "Jelgava" Olainē spēkosies ar "Rīgas Futbola skolu" (RFS). Abas spēles tiešraidē būs iespējams vērot Sportacentrs.com, bet spēle no Olaines arī Sportacentrs.com TV kanālā.

"Liepāja" piektdien ļoti nesekmīgi uzsāka titula aizstāvēšanas misiju, savā laukumā ar 1:2 piekāpjoties Jūrmalas "Spartakam". Sestdien cīņā dosies citas divas turnīra favorītes "Ventspils" un "Jelgava", uzņemot abas Virslīgas jaunpienācējas "Riga" un RFS. Vai mūs sagaida vēl kāds pārsteigums? Katrā ziņā abu debitantu ambīcijas ir ļoti lielas - "Riga" runā par Eirokausiem, kamēr RFS izvirzījusi mērķi tikt pirmajā četriniekā, vienlaikus atzīstot, ka tā ir tiekšanās pēc maksimuma, nevis pašsaprotama uzdevuma izpilde.

Plkst.14:00 "Ventspils" 2.pamatskolas laukumā Ventspilī uzņems "Riga". Pols Ašvorts ventspilniekus uzvilka bronzas kalnā, bet tagad viņam ir iespēja sezonu sākt no baltas lapas un tēmēt uz ko vairāk. Par visu komandu sastāvu svarīgākajām izmaiņām jau rakstījām. Interesanta satikšanās būs "Riga" jaunieguvumiem Oļegam Laizānam un Vitālijam Barinovam pret bijušajiem komandas biedriem "Ventspilī".

"Riga" pagājušajā gadā zem "Caramba/Dinamo" nosaukuma saimniekoja 1.līgā, nezaudējot nevienu spēli, uzrādot fantastisku 27-3-0 bilanci un 142:14 gūto/ielaisto vārtu statistiku. Kausa izcīņā "Caramba/Dinamo" vienīgajā duelī ar Virslīgas pārstāvi, "Jelgavu", zaudēja ar 0:1, taču būtībā visiem šiem faktiem šobrīd nozīme ir pavisam maza. Ir ne tikai mainīts nosaukums uz "Riga", bet arī ļoti, ļoti būtiski mainīts sastāvs. Un, domājams, "Ventspils" nometnei ir pavisam grūti uzminēt, kāds varētu būt pretinieku starta virknējums, kamēr otrā virzienā viss skaidrs - jānotiek brīnumam, lai nespēlētu vairums no tādiem vīriem kā Maksims Uvarenko, Alans Siņeļņikovs, Antons Jemeļins, Vadims Žuļevs, Jurijs Žigajevs, Simons Pauļus, Ritvars Rugins, Ģirts Karlsons, Ndue Mujeci.

"Jelgava", kuras mākslīgais laukums Jelgavā neatbilst Virslīgas prasībām, kā rezultātā jāspēlē Olainē, tiksies ar "Rīgas Futbola skolu". Jaunpienācēju komandā līderu lomu, visticamāk, uzņemsies virkne bijušo "Skonto" spēlētāju (Aleksejs Višņakovs, Igors Kozlovs, Edgars Jermolajevs, Germans Māliņš, Ņikita Ivanovs, Vjačeslavs Isajevs, Nika Pilijevs). Tai pašā laikā galvenais treneris Jurijs Popkovs licis noprast, ka uzticēsies arī tiem puišiem (vismaz labākajiem), kas pērn ar viņu plecu pie pleca darbojās 1.līgā, kur RFS ierindojās 3.vietā. Šī pieticīgā vieta RFS gadījumā ir mānīga - arī šī komanda kopumā sastāvu ir mainījusi par 150 grādiem.

Lai cik ātros tempos un kvalitatīvi sastāvu izveidojusi RFS, favorīte būs "Jelgava", kurai budžets un kopējais profesionālisma līmenis ļauj runāt par titula ambīcijām. Jau šodien var iegūt plus trīs punktus pret "Liepāju"... Lielākā intriga, neskaitot to, cik cienīgi izskatīsies RFS, ir vai Vitālija Astafjeva komanda būs mainījusi spēles stilu - no kluba iekšienes nāk pārliecība, ka šogad, pateicoties labākai (un mazliet citādai) komplektācijai, būs iespējams spēlēt uzbrūkošāk un rezultatīvāk.

Synottip Virslīga 2016, 1. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
11.03.18:00Liepāja – SpartaksDaugavas stadiona rezerves laukums1:2
12.03.14:00Ventspils – RigaVentspils 2.pamatskolas laukums
12.03.16:00Jelgava – RFSOlaines stadions
13.03.14:00Metta/LU – DaugavpilsHanzas vidusskolas laukums

     [+] [-]

, 2016-03-12 02:02, pirms 8 gadiem
Par FK Ventspils uzvaru !

     [+] [-]

, 2016-03-12 02:10, pirms 8 gadiem
Par pārsteigumiem!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 07:43, pirms 8 gadiem
Šobrīd Ventspilī nedaudz apmācies ,bet ap spēles laiku sola saulīti ar zobiem,tikai +2 C un 5 m ziemeļaustrumu vēju.Tomēr domāju,ka laukumā būs karsti un jebkurai no komandām punkti viegli nenāks.Autors nosaucis astoņus Ventspils komandas spēlētājus ,tikpat viegli var nosaukt rīdziniekiem Flaksis,Halvitovs,Barinovs,Timofejevs,Gubins Laizāns,Savaļnieks,Saito,kuri droši vien šodien būs laukumā.Lai arī FC Riga kā komanda skaitās debitants,visiem Latviju pārstāvošiem spēlētājiem,kuri A pieteikumā, ir virslīgas spēļu pieredze,izņemot S.Vorobjovu.10 spēlētājiem šis rādītājs iegājis otrā simtā,bet Blankam un Gubinam trešajā.Starp citu FK Ventspils komandā tādu ir tikai astoņi.Nu tie gan tikai ir skaitļi.Bumba apaļa,laukums zaļš.Veiksmīgu šo dienu visiem virslīgas līdzjutējiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-03-12 08:26, pirms 8 gadiem
Nē, Riga un RFS piezemēs Ventspils un Jelgavas ambīcijas!

  -2 [+] [-]

, 2016-03-12 10:08, pirms 8 gadiem
Intresē lielais futbols un vinēt balvas? Champick to var darīt, cerams ka kadreizbūs ar Latvijas līga

     [+] [-]

, 2016-03-12 10:22, pirms 8 gadiem
Redzēs uz ko ta spējīgi būs šie ambiciozie klubi. Par nepārsteigumiem

  +2 [+] [-]

, 2016-03-12 10:41, pirms 8 gadiem
Neprognozējamākais sezonas sākums ridzinieki noteikti gribēs, fkv arī, kas liek domāt , la emociju netrūks, un tas jau ir labi

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 11:52, pirms 8 gadiem
Par Rīgām galīgi nē,... Jelgava GOGO