Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Keiru tiesājas ar "Spartak", klubam var tikt atņemta VTB līgas licence

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Keiru tiesājas ar "Spartak", klubam var tikt atņemta VTB līgas licence
Viktors Keiru
Foto: unics.ru

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Sanktpēterburgas basketbola kluba "Spartak" bijušais spēlētājs Viktors Keiru pārsūdzējis Kolpinas rajona tiesas lēmumu, kurā noraidīta basketbolista prasība par pretlikumīgu līguma laušanu vienpusējā kārtā, otrdien, 12. martā, ziņo Krievijas mediji. Ja Keiru tiesā uzvarēs, "Spartak" var tikt atņemta licence dalībai VTB līgā.

Kazaņas kluba “Unics” otrās komandas audzēknis pēc pārejas uz galveno klubu lielāko daļu laika tika izīrēts citām vienībām – Sanktpēterburgas “Dinamo”, Vladivostokas “Spartak-Primorje”. Deivids Blats iekļāva Keiru valstsvienībā startam 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā.

2011. gada augustā Keiru noslēdza divu gadu garantēto līgumu ar Sanktpēterburgas klubu. Pirmās sezonas beigās spēlētājs guva savainojumu, pēdējās desmit dienas spēlējot ar pretsāpju līdzekļu palīdzību. Pēc operācijas basketbolists aizbrauca uz Rostovu pie Donas, kur veica atjaunošanos.

Trīspadsmitajā augustā Keiru atgriezās Sanktpēterburgā, nākamajā dienā izgāja medicīniskās pārbaudes. Komanda tobrīd bija devusies uz treniņnometni Somijā, taču spēlētājs saņēma informāciju, ka klubs vēlas atteikties no viņa pakalpojumiem minētā savainojuma dēļ. Vasaras laikā klubs mainīja juridiskās personas nosaukumu, uzsverot, ka garantētais līgums ar spēlētāju slēgts iepriekšējās juridiskās personas darbības laikā. Formāli līgumu vajadzēja noslēgt no jauna un apstiprināt ar pušu parakstiem, taču “Spartak” vadība atteicās to darīt, atsaucoties uz neizieto medicīnisko apskati.

Keiru norādīja, ka līgumā atrunāti kluba pienākumi nodrošināt spēlētāja atjaunošanās procesu. Atkārtoti apmeklējot medicīnas iestādi, basketbolists konstatēja, ka oficiālajos dokumentos apmeklējuma datums nomainīts uz 21. augustu, turklāt pievienota piezīme “uz laiku nepieciešams pāriet citā darbā”. Keiru no jauna pieprasīja paskaidrojumu klubam, šoreiz saņemot 14. augustā fiksēto izziņu. Tajā norādīts, ka sportistam nepieciešams veikt divu mēnešu rehabilitāciju un trenēties pēc individuālas programmas. Tālāk “Spartak” vienpusējā kārtā lauza līgumu.

Spēlētāju pārstāvošais jurists Jurijs Zaicevs un Krievijas juristu asociācijas biedrs, Sporta tiesību komisijas priekšsēdētājs Sergejs Aleksejevs uzsver, ka līgums pārtraukts pretlikumīgi. “Spartak” klubu par to var sodīt ar licences atņemšanu un tas nozīmē, ka klubs nevarēs spēlēt VTB līgā.

Kluba sporta direktors intervijā paziņoja, ka “Spartak” nav pārtraucis līgumu ar Keiru, norādot, ka spēlētājs atteicies parakstīt jaunu līgumu. Tas ir pretrunā ar “Spartak” izsniegto izziņu, uzsver Zaicevs, kur paziņots par līguma anulēšanu. Juridiskās personas maiņa prasa nedaudz vairāk par nedēļu un maksā daudz lētāk nekā sportistu noslēgtie līgumi. Neviens profesionāls sportists Krievijā nav apdrošināts pret līdzīgiem gadījumiem, apgalvo juristi.

Kolpinas rajona tiesa Keiru prasību noraidīja 25. februārī, taču spēlētāja juristi iesnieguši apelāciju. Basketbolists pieprasa atjaunošanu darbā un darba algas izmaksu. Novembra vidū Keiru pārstāvji sagatavoja pieteikumu arī Sporta arbitrāžas tiesā, taču 9. decembrī tiesas pārstāvji piekrita “Spartak” juristu slēdzieniem, ka tai nav nepieciešamās kompetences strīda izskatīšanai un lieta tika nodota vispārējās jurisdikcijas tiesā.

Izmantotie resursi:
Infox.ru. Новости бизнеса и политики.
Российская газета

     [+] [-]

, 2013-03-12 19:53, pirms 11 gadiem
Kaut kaads sviests! Visas biznesa lietas krivijaa (nereti arii Latvijaa) notiek cherez zh*pu. Un par kjiilniekiem shajaa gadiijumaa kaa vinmeer paliek parastie mirstiigie (darba njeemeeji).