Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Ķīnas kērlingisti pārņem vadību olimpiskajā turnīrā

Ķīnas kērlingisti pārņem vadību olimpiskajā turnīrā
Ķīnas kērlingisti olimpisko turnīru sākuši ar četrām uzvarām
Foto: AP/Scanpix

Soču olimpisko spēļu kērlinga turnīrā vīriešiem aizvadīta ceturtā un piektā kārta, kurā pie sava trešā un ceturtā panākuma tika Ķīnas kērlingisti, izvirzoties turnīra tabulas galvgalī.

4. kārta (rīta sesija)

Rīta sesijā vīriešu komandas aizvadīja ceturtās kārtas spēles, neierasti esot trīs mačiem četru vietā. Spraigākā cīņa izvērtās starp Ķīnas un Šveices kērlingistiem. Otrajā endā vadību spēja iegūt ķīnieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Uzreiz pēc tam divus punktus atspēlēja Šveice, bet līdz piektajam endam rezultāts bija 3:3. Līdzīga cīņa turpinājās līdz pat mača beigām, komandām aizvadot vairākus tukšos endus, jeb tos endus, kuros netiek gūti punkti. Uz noslēdzošo desmito endu Šveices kērlingisti ceturto reizi prata panākt neizšķirtu un nu bija īstais brīdis arī izraut uzvaru. Ķīnieši tomēr prata izmantot akmens priekšrocību un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:4, turpinot olimpisko turnīru bez zaudējumiem.

Bez zaudējumiem dalību turpina arī Norvēģijas kērlingisti, kuri ceturtajā kārtā spēlēja pret Vācijas komandu. Norvēģi piektajā endā atradās vadībā ar 4:1, bet jau nākamajā zaudēja divus punktus. Arī šajā spēlē viss izšķīrās desmitajā endā, kurā pie rezultāta 5:5 trīs punktus guva norvēģi, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs - 8:5. Tikmēr pie sava pirmā panākuma tika ASV kērlinga izlase, kas pēc zaudēta pirmā enda Dānijai ar 0:3, spēja ātri panākt izlīdzinājumu un ļāva dāņiem nākamos punktus gūt vien devītajā endā, svinot uzvaru ar rezultātu 9:5.

5. kārta (vakara sesija)

Turnīra piektajā kārtā pretī savai ceturtajai uzvarai četrās spēlēs devās Zviedrijas un Ķīnas izlases, kas attiecīgi sacentās ar Dānijas un Vācijas komandām. Zviedriem viegli neklājās. Atspēlējušies no rezultāta 0:2, piektajā endā zviedri Dānijas izlasei ļāva gūt uzreiz četrus punktus, nonākot ļoti sarežģītā situācijā. Septītajā endā Zviedrijas kērlingisti divus punktus atspēlēja, saglabājot labas izredzes uz panākumu. Spēles iznākums izšķīrās devītajā endā, kad no rezultāta 6:5 dāņi panāca 8:5, nodrošinoties pirms desmitā enda. Dānija sagādāja Zviedrijai pirmo zaudējumu tieši ar šādu rezultātu.

Ķīnas izlase cīņā pret Vāciju izvirzījās vadībā par ar 5:1, bet izsēja šo pārsvaru, pēc septītā enda vairs paliekot tikai ar minimālu pārsvaru (7:6). Minimāls pārsvars saglabājās līdz 10. endam, kurā Ķīnas kērlingisti salika visus punktus uz "i", izcīnot uzvaru ar 11:7 un izvirzoties vadībā olimpiskajā turnīrā.

Savu trešo uzvaru četrās spēlēs spēja izcīnīt Lielbritānijas izlase, kas aizvadīja nerezultatīvu cīņu ar šveiciešiem. Briti izvirzījās vadībā ar 2:0 un saglabāja to līdz pat mača beigām - 4:2. Tikmēr Kanāda sagādāja ceturto zaudējumu Krievijas valstsvienībai. Vēl pēc ceturtā enda rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet tad kanādieši guva četrus punktus piektajā endā, ar ko pietika uzvarai - 7:4.

Kērlings, pamatturnīrs, vīrieši

V.ValstsU-Z
1.Ķīna4-0
1.Norvēģija3-0
3.Zviedrija3-1
3.Lielbritānija3-1
5.Dānija2-2
5.Kanāda2-2
7.ASV1-2
8.Šveice1-3
9.Vācija0-4
9.Krievija0-4

Izmantotie resursi:
Sochi 2014 Olympics - Olympic Tickets, Sports...


, 2014-02-12 10:20, pirms 10 gadiem
Ķīna atkal pārsteidz, nav šaubu! Pirms OS nedomāju, ka tiks 6-niekā, bet tagad visas iespējas!
Zviedrija un Norvēģija spēlē kā pēc notīm! Interesantākais tikai vēl priekšā!
, 2014-02-13 01:49, pirms 10 gadiem
Ceru, ka zeltu paņems mūsējiem tuvākie, proti, ziemeļnieki!
Ralfs Freibergs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
203

Kvēps: "Freibergam ir pozitīvas dopinga analīzes"

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.
Vitālijs Pavlovs 
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
207

Ar dopingu, iespējams, grēkojis vēl viens Latvijas izlases hokejists

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja, ka šobrīd ir aizdomas par vēl viena Soču olimpisko spēļu Latvijas komandas pārstāvja pozitīvām dopinga analīzēm.
Latvijas delegācija noslēguma pasākumā
Foto:F64/Romāns Kokšarovs
59

Sočos noslēgusies Latvijai vissekmīgākā ziemas olimpiāde

Ar greznu noslēguma ceremoniju ir beigusies 2014. gada Soču ziemas olimpiāde, kurā Latvijas sportisti iepriecināja četrām olimpiskajām medaļām – divām sudraba medaļām un divām bronzas.