Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupas: "Arsenal", "Borussia" un "Napoli" meklēs lieko

E un F grupas: "Arsenal", "Borussia" un "Napoli" meklēs lieko
Arsēns Vengers
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra noslēdzošās spēles šodien notiks arī E un F apakšgrupās. E grupas mačā Gelzenkirhenē "Schalke" un "Basel" cīnīsies par atlikušo ceļazīmi uz nākamo kārtu, savukārt F grupā neviena komanda vēl nav pilnībā nodrošinājusi kādu no pirmajām divām vietām.

E grupa: "Schalke" un "Basel" sadalīs atlikušo vietu izslēgšanas spēlēs

E apakšgrupā šodienas centrālā spēle notiks Vācijas pilsētā Gelzenkirhenē, kur vietājais "Schalke" uzņems Šveices "Basel". Tieši šajā cīņā tiks noskaidrota otra E grupas komanda, kas nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs.

"Basel" pirms šodienas mača ir par vienu punktu vairāk, līdz ar to vakarā pietiks arī ar neizšķirtu rezultātu. Tiesa, tas nesolās būt viegls uzdevums – "Schalke" nav uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas un noteikti alkst tikt pie kārotā panākuma, kas ne tikai pārtrauktu neveiksmju sēriju, bet arī nodrošinātu Gelzenkirhenei iekļūšanu nākamajā kārtā.

Kopš 30.novembra uzvaras pār "Stuttgart" (3:0) "Schalke" ir izstājusies no Vācijas kausa izcīņas (1:3 pret "Hoffenheim"), ČL ietvaros cīnījās neizšķirti ar "Steaua" (0:0) un Bundeslīgā piedzīvoja zaudējumu (1:2) pret Menhengladbahas "Borussia".

"Schalke" galvenais treneris Jenss Kellers gan aicina būt piesardzīgiem, norādot, ka uzbrukuma futbols jau no pašām pirmajām minūtēm nebūtu prātīgākais risinājums cīņā ar "Basel". "Schalke" nevarēs palīdzēt Džermeins Džounss (diskvalifikācija) un savainotie Marko Hēgers, Klāss Jans Huntelārs un Deniss Aogo.

Tikmēr "Basel" šefs Murats Jakins atklāja, ka šveicieši nemaz negrasās spēlēt uz viņiem izdevīgā neizšķirta nosargāšanu. "Mums ir komanda, kurai patīk spēlēt uzbrukuma futbolu. Mēs nekoncetrēsimies tikai aizsardzībai. "Schalke" spēlēs savā laukumā un noteikti centīsies uzvarēt, tomēr mēs esam ļoti bīstami pretuzbrukumos".

Grupas otrajā spēlē Londonas "Chelsea" uzņems grupas pastarīti Bukarestes "Steaua". Lai gan Anglijas vienība jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, "Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju sola cīņu par uzvaru. "Dažiem spēlētājiem ļaušu atpūsties, tomēr tāpat spēlēsim par uzvaru. Mums ir jāuzvar ne tikai tāpēc, lai būtu pirmajiem grupā, bet arī tāpēc, lai mājās būtu labs noskaņojums".

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea530211:39
2.Basel52215:48
3.Schalke52124:67
4.Steaua50322:93

F grupa: "Arsenal", "Borussia" un "Napoli" – kurš lieks?

Tikmēr F grupā situācija ir krietni sarežģītāka. Trīs klubi – Londonas "Arsenal", Dortmundes "Borussia" un "Napoli" – pretendē uz divām vietām izslēgšanas spēlēs. Nedaudz labākā situācijā pirms izšķirošās kārtas ir Londonas klubs, kurš atrodas grupas vadībā ar 12 punktiem. "Borussia" un "Napoli" ir pa deviņiem punktiem.

Relatīvi vieglāks uzdevums šodien gaida Dortmundes futbolistus, kura viesosies pie grupas pastarīšiem Marseļā. "Marseille" ir piedzīvojusi piecus zaudējumus piecās spēlēs un šovakar noteikti centīsies tikt vismaz pie punkta, ko apliecināja arī komandas pagaidu galvenais treneris Hosē Anigo. "Centīsimies darīt visu iespējamo, lai arī mums būtu teikšana grupas izšķirošajos notikumos," sacīja Anigo.

Tikmēr "Borussia" šefs Jirgens Klops uz gaidāmo spēli raudzījās samērā pozitīvi, norādot, ka viņa vadītajai komandai ir samērā labas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai. Dortmundes klubam teorētiski der arī zaudējums šodienas spēlē, tomēr vietu izslēgšanas spēlēs pilnībā nodrošinās vienīgi uzvara. Tiesa, "Borussia" uzdevumu varētu apgrūtināt komandas pārpildītā lazerete – Hummelsam, Šmelceram, Subotičam un Gundoganam pēc zaudējuma "Bayer" (0:1) pievienojies arī Svens Benders, bet šaubas māc arī par Nuri Sahina dalību šī vakara mačā.

Savukārt Itālijas pilsētā Neapolē šovakar gaidāms grupas centrālais mačs, kur mājinieki uzņems grupas līderi "Arsenal". Londonas vienībai iekļūšanu nākamajā kārtā nodrošinās arī neizšķirts vai Dortmundes nespēja uzvarēt Marseļā, savukārt "Napoli" noteikti centīsies uzvarēt. Ja "Borussia" uzvarēs Francijā, tad "Napoli" būs nepieciešama uzvara ar vismaz trīs vārtu pārsvaru, kas pret Anglijas Premjerlīgas līdervienību solās būt ārkārtīgi sarežģīts uzdevums.

Uz savas komandas spēli vairāk koncentrējies ir "Napoli" galvenais treneris Rafaels Benitess, kurš atklāja, ka spēlei Marseļā pārāk lielu uzmanību nepievērsīs, bet gan darīs visu iespējamo, lai "Napoli" izcīnītu uzvaru savā mačā. Savukārt "Arsenal" treneris Arsēns Vengers atklāja, ka Londonas klubs centīsies demonstrēt savu ierasto futbolu, ar ko vajadzētu pietikt, lai kvalificētos nākamajai kārtai. "Šī spēle mums noteikti jāuzvar. Spēlētājiem jābūt koncentrētiem, mēs nedrīkstam mainīt savu spēles stilu. Protams, mēs vēlētos būt pirmie grupā, tomēr svarīgākais mērķis ir kvalificēšanās izslēgšanas spēlēm."

VKomandaSUNZVārtiP
1.Arsenal54018:312
2.Borussia53029:59
3.Napoli53028:99
4.Marseille50054:120

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2013-12-11 11:39, pirms 11 gadiem
Par Basel, Napoli un Porto

  +5 [+] [-]

, 2013-12-11 11:45, pirms 11 gadiem
TwentySeven rakstīja: Par Basel, Napoli un Porto
Nekāds Napoli. Tikai Arsenal!

     [+] [-]

, 2013-12-11 13:14, pirms 11 gadiem
Var redzeet sastaavus kaut kur?

     [+] [-]

, 2013-12-11 13:22, pirms 11 gadiem
Red army!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-11 16:23, pirms 11 gadiem
Par arsenal un Napoli 1/8!

     [+] [-]

, 2013-12-11 16:27, pirms 11 gadiem
tagad jau pastāv iespēja, ka pēc nezin cik gadu pārtraukuma, pleijoffā nebūs neviena komanda no Itālijas

     [+] [-]

, 2013-12-11 16:31, pirms 11 gadiem
Juve ārā, cik skumji Juves faniem Šneiders izvelk!

     [+] [-]

, 2013-12-11 16:32, pirms 11 gadiem
haaa, Juventus izkrita.

     [+] [-]

, 2013-12-11 20:07, pirms 11 gadiem
kadas prognozes shodienas spelem?

     [+] [-]

, 2013-12-11 21:31, pirms 11 gadiem
Kāds var iemest linku, kur var redzēt tiešraidi!

     [+] [-]

, 2013-12-11 22:01, pirms 11 gadiem
Par Porto, Šalki, Dortmundi, un Ajaksu!