Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: ''Kamēr man būs ticība, ka varam uzlabot rezultātu, turpināšu strādāt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kazakevičs: ''Kamēr man būs ticība, ka varam uzlabot rezultātu, turpināšu strādāt''
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase rīt turpinās ''Euro2024'' kvalifikāciju ar spēli pret Armēniju. Pirms mača preses konferencē Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atbildēja uz jautājumiem par ceturtdienas mačā gaidāmo līdzjutēju protestu un ieskicēja savu nākotni pie izlases stūres.

''Droši vien, ka kopumā tā nav nekāda pozitīvā vēsts, bet es viņu lēmumu nekādīgi nevaru ietekmēt. Tā ir viņu pozīcija. Gribētu cerēt, ka tomēr lielākā daļa līdzjutēju, kas būs rītdien stadionā, gribēs, lai mēs uzvaram, darīs visu, lai mūs atbalstītu. Manā skatījumā tas ir būtiski. Ja ir tādi līdzjutēji, kas uzskata, ka tādā veidā palīdz savai komandai veiksmīgi spēlēt – tās ir viņu tiesības. Man šķiet, ka domāt ''ai, labāk, lai viņi rīt zaudē, bet mēs parādīsim savu nostāju'' nav tas, ko es domāju, ko būtu jādara līdzjutējiem. Tā ir katra personīgā izvēle. Skaidrs, ka tas nav patīkams signāls un nav jāizliekas vienaldzīgam. Es nekādi šo izvēli nevaru ietekmēt, un tāpēc jēgas dziļi to komentēt nav,'' par rītdienas mačā pret Armēniju gaidāmo līdzjutēju protesta akciju teica Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Nelabvēlīga rezultāta gadījumā Latvijas izlasei atliks vien spēles pret Turciju viesos un Horvātiju mājās, lai izcīnītu punktus ''Euro2024'' kvalifikācijas ciklā. Uz žurnālistu jautājumu, vai nelabvēlīga rezultāta rītvakar gadījumā Kazakevičam vērts turpināt vadīt izlasi, atbildēja pats speciālists: ''Tā atbilde daudziem nepatiks. Es neesmu no cilvēkiem, kurš ietekmējas no haipa, no kaut kāda kopējā viedokļa. Es redzu, ka šodien mēs neesam labā punktā. Nav fakts, ka mums ir viegli šo situāciju ar tiem resursiem, kas mums ir, pilnīgi garantēti izlabot, bet mēs tam ticam, mēs to darīsim. Nepiekrītu, ka tikai rītdienas spēle [būs izšķiroša]. Arī spēlē Turcijā mums noteikti ir izredzes spēlēt uz pozitīvu rezultātu. Vai ir vērts turpināt vai nē? Noteikti ir vērts turpināt. Jautājums, vai šis uzticības kredīts būs. To nelemšu es. No savas puses vēlreiz varu pateikt, ka šī nav pašpārliecinātība un man nav pilnīgi vienalga, ko cilvēki saka. Ir viena cita lieta. Dzīvoju pēc principa – ja astoņi cilvēki teiks, ka esat totāls idiots, tas nenozīmē, ka esat totāls idiots. Tā tas ir, īpaši mūsdienu laikmetā. Katram ir savs skatu punkts. Es to akceptēju. Es saprotu, kas notiek, un negrasos nevienam ko pārmest. Ja šobrīd 12 tūkstoši cilvēku skandētu, ka vajag izlaist kādu spēlētāju laukumā, tas vēl nenozīmē, ka tajā brīdī tas ir labākais risinājums. Tas ir tas, ko cilvēki grib redzēt, bet tas ne vienmēr ir sportiski labākais risinājums. Šajā ziņā no pirmajām dienām, ko sākām kopā strādāt izlasē, bija ļoti daudz jautājumu par ļoti daudziem spēlētājiem, kurus šobrīd uzskatiet par pamatīgām vērtībām. Ja paskatīsieties, ko tie cilvēki teica pirms trīs gadiem par dažādām izvēlēm un risinājumiem – tur arī bija ļoti daudz jautājumu. Svarīgs ir stāsts, kas mums iekšēji ir komandā – kamēr jūtu, ka ir uzticēšanās un kopā esam gatavi labot situāciju gan šī gada kontekstā, gan kopumā. Jāsaka diezgan atklāti – ja būtu grupā ar sešām komandām, visticamāk, nebūtu pēdējie ar nulle punktiem un kādam liktos, ka tas ir kaut kas labāks. Tur varbūt nekas labāks nebūtu, tā bilde varētu būt līdzīga. Iesim no spēles uz spēli, un kamēr man būs ticība, ka varam virzīties uz priekšu un uzlabot rezultātu, būšu gatavs turpināt strādāt. Ja man tādas ticības nebūs, tad neturpināšu darbu.''

Latvijas vīriešu futbola izlase rītvakar pulksten 19.00 ''Skonto'' stadionā aizvadīs spēli pret Armēnijas valstsvienību. Pirmajā spēlē Erevānā mājinieki kompensācijas laikā izrāva uzvaru ar 2:1.

1 2 50 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2023-10-11 20:09, pirms 7 mēnešiem
kamēr man maksās algu, strādāšu

 +12 [+] [-]

, 2023-10-11 20:10, pirms 7 mēnešiem
Te ir verts pieminet divis piemerus.
1. Ja beigtu zirgu sit ar mietu, kkada virsiba uz finishu jau ir.
2. Ticiba virzities uz priekshu nav saistita ar nevienu realu faktu. Ari azartspelju atkarigajam vienmer ir taa ticiiba, ka beidzos bus.
Summejot shos divus punktus, treneris skaidri un gaisibir pateicis - pilnigi nosplauties uz rezultatu, es palikshu kamer neizmetis

  +7 [+] [-]

, 2023-10-11 20:12, pirms 7 mēnešiem
Viss butu ok, ja so teiktu kads specialists kurs kaut ko ir izdarijis kaa treneris. Hokejs, pec tam basketbols ir paradijis trenera nozimi. Ja dazi seit ar 10m dotaciju grib sedet graavi un telot spriidishus, droshi, bet skatitajs uz tam spelem vairs neies (ja vien preti nebus izlases ar top speletajiem )

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 20:13, pirms 7 mēnešiem
Šis ir labs...
Zemāk nav vairs kur krist... katra precīzā piespēle ir izaugsme 😁😁😁
Daiņokuls pats zin, kā nikļuva tur, kur ir??? 🫡

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 20:26, pirms 7 mēnešiem
Es protams nevēlētos būt Daiņa kurpēs - jo reāli pēc šadiem panākumiem es nezinu kur viņš varētu tālāk strādāt par treneri. Kas viņu ņems? Riga FC? FK Auda?
Lūdzu LFF iedodiet viņam normāli apmaksātu darbu LFF sistēmā un nemociet izlasi un līdzjutējus.

  +5 [+] [-]

, 2023-10-11 20:37, pirms 7 mēnešiem
KAMĒR jau sen beidzies, uzmaucis galvā spaini un izliekas neko nesaprotam, kas notiek apkārt/ freak nr.1

  +2 [+] [-]

, 2023-10-11 20:57, pirms 7 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Es protams nevēlētos būt Daiņa kurpēs - jo reāli pēc šadiem panākumiem es nezinu kur viņš varētu tālāk strādāt par treneri. Kas viņu ņems? Riga FC? FK Auda?
Lūdzu LFF iedodiet viņam normāli apmaksātu darbu LFF sistēmā un nemociet izlasi un līdzjutējus.
Nolasīji manas domas vai otrādi, jo precīzāk nevarēja pateikt. Viņam tagad dabūt labi apmaksātu darbu futbola sistēmā ir praktiski nereāli. Vēl kā darba ņēmējs viņš ir sevi parādījis tikai no sliktās puses, kas vēl vairāk iedragā viņa reputāciju.
Ja viņu neizmetīs, tad viņš nekur neies!

  +5 [+] [-]

, 2023-10-11 21:05, pirms 7 mēnešiem
Dainis ir mierīgs ! Stulbs un mierigs!
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +2 [+] [-]

, 2023-10-11 21:40, pirms 7 mēnešiem
erty rakstīja: Nolasīji manas domas vai otrādi, jo precīzāk nevarēja pateikt. Viņam tagad dabūt labi apmaksātu darbu futbola sistēmā ir praktiski nereāli. Vēl kā darba ņēmējs viņš ir sevi parādījis tikai no sliktās puses, kas vēl vairāk iedragā viņa reputāciju.
Ja viņu neizmetīs, tad viņš nekur neies!
Tur jau tā lieta - ja šobrīd Dainim piedāvātu izmaksāt simbolisku kompensāciju par līguma laušanu ar LFF un viņam būtu stabils piedāvājums kaut kur uz FS Jelgava, vai SK Super Nova (uz kādām 2x sezonām par 2k mēnesī), es domāju, ka Dainis beigtu mocīt pats sevi un citus, un labprāt dotos citos piedzīvojumos par futbola treneri. Bet problēma ir tāda, ka nav jau viņam kur te aiziet trenēt kādu klubu, kurš viņam varētu samaksāt stabilu algu - un tā ir visas Latvijas futbola sistēmas problēma.
Mums ir Marians Pahars - kas ir izlases trenera asistents, bet es viņu labprātāk gribētu redzēt kā viņš trenē kādu no Virslīgas klubiem - vai varam iedomāties situāciju, ka FK Liepāja treneris ir Marians Pahars - nu pagaidām es to neredzu.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 21:42, pirms 7 mēnešiem
Es arī gribētu būt izlases treneris un pie 0 punktiem tabulā esmu gatavs strādāt uz pusi no tā, ko saņem Dainis! Protu angļu valodu, savās dienās ar puišiem esam rajona čempī regulāri ņēmuši medaļas, trenējām paši sevi - kur jāpiesakās?

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 21:47, pirms 7 mēnešiem
Šausmas, kur šitāds bezmugurkaulinieks tur radies. Es nesaprotu- kam viņš tur ir izdevīgs un vajadzīgs. Vai tiešām tajā futbola saimē nevienam nav gods, cieņa . Nu labi, Dainis par visiem nospļaujas, bet kādam taču tur jābūt ar raksturu un jāpasaka- PIETIEK, pietiek apkaunit futbolu. Es brīnos par to treneru štābu, cienijama spēlētājs, cilvēks Marians Pahars. Vai tiešām šito nav kas pārtrauc un pasaka- pietiek, es nepiedalos.

     [+] [-]

, 2023-10-11 21:49, pirms 7 mēnešiem
Nu Ļašenko kā telpu futbolists ieņirdz laikam par šitoem klasiskā futbola fīrētājiem, telpu futbolā viss apmēram ok, tie lohi lai tur ņemās.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-11 21:49, pirms 7 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Tur jau tā lieta - ja šobrīd Dainim piedāvātu izmaksāt simbolisku kompensāciju par līguma laušanu ar LFF un viņam būtu stabils piedāvājums kaut kur uz FS Jelgava, vai SK Super Nova (uz kādām 2x sezonām par 2k mēnesī), es domāju, ka Dainis beigtu mocīt pats sevi un citus, un labprāt dotos citos piedzīvojumos par futbola treneri. Bet problēma ir tāda, ka nav jau viņam kur te aiziet trenēt kādu klubu, kurš viņam varētu samaksāt stabilu algu - un tā ir visas Latvijas futbola sistēmas problēma.
Mums ir Marians Pahars - kas ir izlases trenera asistents, bet es viņu labprātāk gribētu redzēt kā viņš trenē kādu no Virslīgas klubiem - vai varam iedomāties situāciju, ka FK Liepāja treneris ir Marians Pahars - nu pagaidām es to neredzu.
Ne tikai tāpēc, ka man foto stāv Pahars, bet toreiz, kad pēc Pahars nāca pie izlases stūres, beidzot sākām spēlēt uz uzbrukumu, bija patīkama pārmaiņa un man liekas, ka toreiz viss aizgāja pa burbuli, kā Starkovs tika paņemts izlases štābā. Bet man patiktu ideja, ja Pahars darbotos kādā klubā kā treneris, es gribētu ticēt, ka tur kaut kas varētu sanākt un varbūt kādu dienu Southamptonā tiek kaut ko pierādīt. Varbūr.

  +8 [+] [-]

, 2023-10-11 21:56, pirms 7 mēnešiem
"Ja paskatīsieties, ko tie cilvēki teica pirms trīs gadiem par dažādām izvēlēm un risinājumiem – tur arī bija ļoti daudz jautājumu."

Drīzāk būtu vērts atcerēties, ko pats Dainis teica pirms 3 gadiem. Par to, ka viņš redz spēlētāju resursus arī starp futbola rezervēm, mērķis euro2024 ir sasniedzams, viņam vajagot tikai un vienīgi ilgtermiņa līgumu, jo īsā periodā nekas nemainīsies (diez, cik tad garš viņam skaitās ilgtermiņa līgums..., jo 3,5 gados nekas nav mainījies).

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 21:59, pirms 7 mēnešiem
Tā kā ērce kaut kāda, piesūcas pie krēsla un negrib laist to vaļā! 😊😅

  +2 [+] [-]

, 2023-10-11 22:05, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kazakevičs reāls malacis, jo pareizi dara, ka vadās pēc austrumu tautu parunas-suņi rej, bet karavāna mierīgi iet tālāk. 👍🤞
Un Tu esi suns vai kamielis ?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 22:11, pirms 7 mēnešiem
Kamēr LV nebūs pasaules čempioni futbolā, tikmēr jau vienmēr būs iespēja uzlabot rezultātu. Secinājums - Vektors turpinās strādāt mūžīgi.

     [+] [-]

, 2023-10-11 22:21, pirms 7 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Tur jau tā lieta - ja šobrīd Dainim piedāvātu izmaksāt simbolisku kompensāciju par līguma laušanu ar LFF un viņam būtu stabils piedāvājums kaut kur uz FS Jelgava, vai SK Super Nova (uz kādām 2x sezonām par 2k mēnesī), es domāju, ka Dainis beigtu mocīt pats sevi un citus, un labprāt dotos citos piedzīvojumos par futbola treneri. Bet problēma ir tāda, ka nav jau viņam kur te aiziet trenēt kādu klubu, kurš viņam varētu samaksāt stabilu algu - un tā ir visas Latvijas futbola sistēmas problēma.
Mums ir Marians Pahars - kas ir izlases trenera asistents, bet es viņu labprātāk gribētu redzēt kā viņš trenē kādu no Virslīgas klubiem - vai varam iedomāties situāciju, ka FK Liepāja treneris ir Marians Pahars - nu pagaidām es to neredzu.
Jelgava savu procesu bīdītāju (Pērkonu) palaida vaļā, varbūt tiešām pasaulei būtu jāsadodas rokās, un jāsavedina kopā Peilāns ar Daini, un ar Vektoru tādā Riherta pozīcijā (sporta direktors, treneris, dievs) mēģināt Jelgavu atkal pacelt Virslīgas godā.

  +5 [+] [-]

, 2023-10-11 22:21, pirms 7 mēnešiem
Vnk sausmas... virs bez olām.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-11 22:49, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Kazakevičs reāls malacis, jo pareizi dara, ka vadās pēc austrumu tautu parunas-suņi rej, bet karavāna mierīgi iet tālāk. 👍🤞
Mlalacis nav, bet gudrs gan. Izlase ir nolaista tik zemā punktā, ka izaugsme tiešām ir gaidāma, jo gluži vienkārši vēl zemāk ir grūti dabūt.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 23:21, pirms 7 mēnešiem
Jebkura sevi cienoša personība jau sen būtu atkāpusies,Pašlaik,ņemot vērā izlases rezultātus, sanāk tāda muļļāšanās,bez jebkādas perspektīvas.
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš

  +2 [+] [-]

, 2023-10-11 23:27, pirms 7 mēnešiem
intars128 rakstīja: kamēr man maksās algu, strādāšu
Precīzi. Nav rezultāta, lai algu atmaksā atpaķaļ

     [+] [-]

, 2023-10-11 23:28, pirms 7 mēnešiem
Curtiys rakstīja: Vnk sausmas... virs bez olām.
par olām nav info, bet vīru šāds vizuāli, gan attieksmē ar savu nemainīgo demagoģiju neatgādina...

  +5 [+] [-]

, 2023-10-11 23:42, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tev gan ir īsa atmiņa, jo Latvijas izlases zemākais punkts bija pie Gērija Džonsona. Pie tam, tad vel izlasē spēlēja virkne spēlētāju no EČ 2004 izlases.
Un pie Slaviša Stojanovičs arī bija sliktāk, nekā pie Kazakēviča, jo nebija ne spēles, ne arī rezultāts. Tie graujošie rezultāti vien daudz ko izteica.
Nemuldi, vektor, zemāk par nulli nevar būt! G.Džonsonam bija vismaz 2 neizšķirti, Slaviša Stojanovičs uzvara pār Austriju!!!

  +3 [+] [-]

, 2023-10-11 23:50, pirms 7 mēnešiem
Ja noturēs neizšķirtu pret vareno Armēniju, tad japaraksta mūža līgums ar šo ģēniju, lai kāds grands nenoceļ. Jo tas būs nepārspējams uzlabojums, vesels viens punks kvalifikācijas ciklā. Kaut kas neredzēts.

  -4 [+] [-]

, 2023-10-12 00:04, pirms 7 mēnešiem
balts rakstīja: Nemuldi, vektor, zemāk par nulli nevar būt! G.Džonsonam bija vismaz 2 neizšķirti, Slaviša Stojanovičs uzvara pār Austriju!!!
O, jā! Uzvara par Austriju, kuras sastāvā nebija virkne vadošo spēlētāju, un kurai kvalifikācijas kontekstā vairāk neko nevajadzēja. Super! Kad Austrieši bija motivēti un labākajā sastāvā, tad tajā pašā EURO 2020 kvalifikācijā Latvijas izlase ierija ar rezultātu 0:6.

  +6 [+] [-]

, 2023-10-12 01:57, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: O, jā! Uzvara par Austriju, kuras sastāvā nebija virkne vadošo spēlētāju, un kurai kvalifikācijas kontekstā vairāk neko nevajadzēja. Super! Kad Austrieši bija motivēti un labākajā sastāvā, tad tajā pašā EURO 2020 kvalifikācijā Latvijas izlase ierija ar rezultātu 0:6.
Tu vienkārši speciāli muldi vai tiešām reāli tā domā? Tajā ciklā vismaz bija redzams progress, reāli izlase uzlaboja savu sniegumu spēli no spēles. Šobrīd ir tieši pretējs process, ar katru spēli ir sliktāk. Vai tas ir meistarības, vai psiholoģiskais faktors, vai taktika ir cita lieta, bet jebkurā gadījumā tā ir trenera vaina, 100%. Vai mēs skatāmies divas dažādus TV ekrānus, kad ir spēles vai vienkārši tev vajag brilles, lai redzētu, ka treneris nespēj neko izdarīt, ne mainīt kko spēles gaitā un šķiet, ka neprot arī motivēt. Beidz dzīvot izlūzijās, 4 gadi ir pietiekams posms, lai saprastu, ka kkas ir jāmaina.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-12 01:58, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: O, jā! Uzvara par Austriju, kuras sastāvā nebija virkne vadošo spēlētāju, un kurai kvalifikācijas kontekstā vairāk neko nevajadzēja. Super! Kad Austrieši bija motivēti un labākajā sastāvā, tad tajā pašā EURO 2020 kvalifikācijā Latvijas izlase ierija ar rezultātu 0:6.
PS, tā Austrija tāpat bija spēcīgāka par Fērām, Andorām, Maltām, Azerbaidžānām ar kurām mēs šobrīd mokamies, so padomā pirms runā.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-12 05:18, pirms 7 mēnešiem
Savac pasaules zabaku kolinko un tinies...

  -2 [+] [-]

, 2023-10-12 06:27, pirms 7 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Tev gan ir īsa atmiņa, jo Latvijas izlases zemākais punkts bija pie Gērija Džonsona. Pie tam, tad vel izlasē spēlēja virkne spēlētāju no EČ 2004 izlases.
Un pie Slaviša Stojanovičs arī bija sliktāk, nekā pie Kazakēviča, jo nebija ne spēles, ne arī rezultāts. Tie graujošie rezultāti vien daudz ko izteica.
Cilvēku stulbumam nav robežu..neredzu vairs pat jegu diskutēt.
Ja cilvēki ar putam uz lūpām stasta ka LV futbolam vairāk vajadzīgs mega stadions neka mākslīgie laukumi kur ziema treneties...
Ja Novickis jau vismaz mēnesi nevar uzskricelet rakstu kā biņš laba trenera vadīts Taisonu ringā izrubītu...
Ko te pateikt-visam tam fanu sektoram sajegas no sporta ir ti cik aiziet alu pierīties tribīnēs

  -4 [+] [-]

, 2023-10-12 06:30, pirms 7 mēnešiem
balts rakstīja: Nemuldi, vektor, zemāk par nulli nevar būt! G.Džonsonam bija vismaz 2 neizšķirti, Slaviša Stojanovičs uzvara pār Austriju!!!
Slavišam bija 0-5 Rīgā pret Slovakiju!!!!!kas ir slovakija futbolā?a dainim 0-2 pret Velsu.vai zini atšķirību futene starp Velsu un Slovakiju?

  +3 [+] [-]

, 2023-10-12 08:29, pirms 7 mēnešiem
55555555 rakstīja: Slavišam bija 0-5 Rīgā pret Slovakiju!!!!!kas ir slovakija futbolā?a dainim 0-2 pret Velsu.vai zini atšķirību futene starp Velsu un Slovakiju?
Principā, starp Velsu un Slovākiju atšķirības praktiski nav, ap 50-70 punktiem no 1500. Turklāt, ir bijuši brīži, kad viss bija uz otru pusi. Balsties uz pierādījumiem, nevis izdomājumiem, puis!
https://football-ranking.com/fifa_r...

  +3 [+] [-]

, 2023-10-12 08:33, pirms 7 mēnešiem
Tīri statistiski Kozlikevičam ir bezzaudējuma situācija, sakot, ka viņš jūt, ka viņa trenēšanai ir iespējami uzlabojumi. Jo no NULLES punktu, pat vissliktākajā variantā, paliks nulle, bet tad varēs atkal muldēties, ka agrāk bija nulle ar negatīvu vektoru, bet tagad ir nulle ar pozitīvu vektoru!
Kas tajā Latvijā notiek, ka visi savos krēslos ar nagiem un ragiem ieķērušies, ar buldozeru neaizstumsi!
1 2 50 komentāri