Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Cēsniekiem pārliecības atgūšanas spēle pret “raķetēm”

Cēsniekiem pārliecības atgūšanas spēle pret “raķetēm”
Cēsu "Lekrings" spēlē pret Tallinas "Sparta", foto: Lekrings

11.okt . 20:00

Lekrings - RTU / Rockets

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā Cēsu “Lekrings” savās mājās uzņems pēdējā vietā esošo “RTU/Rockets”. Spēles video tiešraide būs pieejama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.

“Lekrings” – “RTU/Rockets” (pulksten 20:00 Cēsīs un LFS Youtube kanālā)

Lai gan pēdējā aizvadītajās Elvi florbola līgas mačā cēsnieki tika pie 11:5 uzvaras Ķekavā, vienība sezonas startu nevar vērtēt kā izdevušos, jo piecos mačos izdevies tikt vien pie sešiem punktiem, kas tabulā dod septīto pozīciju. Ja pieskaita vēl neveiksmi Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā Tallinas “Sparta” komandai, tad noskaņojums sabojājas vēl vairāk. Elvi līgā vienības rezultatīvākais spēlētājs ar 9 (6+3) punktiem ir Emīls Dzalbs, kamēr Toms Rīsmanis ticis pie 8 (2+6) punktiem, bet Bruno Beķera rēķinā ir 7 (3+4) punkti. Lai gan cēsniekiem pašlaik spēle nevedas, tieši “lēcējpeles” pašlaik ir čempionāta labākā komanda gan skaitliskajā vairākumā, gan skaitliskajā mazākumā.

Vēl bēdīgāka situācija ir “RTU/Rockets” komandai, kas zaudējusi visas piecas spēles, esot vienīgā komanda, kas pašlaik nav tikusi pie punktiem turnīra tabulā. Pēdējā spēle Irlavā gan viesa zināmas cerības, jo komanda bija pelnījusi vismaz kādu punktu tabulā, 12 minūtes pirms pamatlaika beigām esot vadībā ar 7:5, taču atlikušajā laikā ielaida trīs vārtus, ciešot kārtējo neveiksmi. Rainers Miķelsons ar 6 (5+1) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet pēc diviem vārtu guvumiem Irlavā viņam strauji pietuvojies arī Artūrs Jansons ar 6 (2+4) punktiem. Nevienam citam nav izdevies iekrāt vairāk par trim punktiem.

Pēdējās septiņās savstarpējās cīņās cēsnieki allaž izcīnījuši uzvaras pamatlaikā, taču galvaspilsētas komanda bija tuvu lielam pārsteigumam 2016. gadā, kad izbraukuma mačā pēc diviem periodiem atradās vadībā ar 5:2, trešajā periodā gan pārsvaru nenosargājot, maču zaudējot ar 6:7 pēcspēles metienu sērijā. Arī pērn “Lekringam” neklājās viegli, kad savās mājās tika uzvarēts vien ar 4:3, Andrim Rajeckim uzvaras vārtus gūstot trīs minūtes pirms pamatlaika beigām. No izbraukuma spēles Rīgā gan “lēcējpeles” mājup devās ar pārliecinošāku 7:2 panākumu.

Spēles sākums Cēsu sporta kompleksā šovakar pulksten 20:00 un mača tiešraide būs vērojam Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Andris Podnieks, kuram tā kļūtu par debijas spēli kā tiesnesim Elvi florbola virslīgā vīriešiem.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.