Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ojārs Siliņš: "Nav šaubu, ka visi par 110% būs gatavi "EuroBasket 2017""

Andris Liepa
Andris Liepa

Ojārs Siliņš: "Nav šaubu, ka visi par 110% būs gatavi "EuroBasket 2017""
Ojārs Siliņš
Foto: telekom-baskets-bonn.de

Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucējs Ojārs Siliņš pēc pievienošanās Bonnas “Telekom Baskets” intervijā FIBA mājaslapā skaidroja savu izvēli un dalījās pārdomās par Latvijas izlases nākotni.

Siliņš oktobra sākumā noslēdza viena mēneša līgumu ar pieckārtējo Vācijas vicečempioni un regulāru Eiropas kausu dalībnieci Bonnas "Telekom Baskets", lai aizvietotu savainoto Kenetu Hortonu.

"Pievienošanās Bonnai man ir jauns izaicinājums, un tieši to es šobrīd arī vēlējos," savu izvēli parakstīt viena mēneša līgumu ar "Telekom Baskets" skaidroja Siliņš, kurš iepriekš atteica vairākiem Itālijas klubiem, jo gribēja pamainīt čempionātu (Itālijā pavadīti seši gadi, pēdējie četri – profesionālajā basketbolā). "Mans galvenais mērķis ir no šīs situācijas paņemt sev iespējami vairāk pieredzes, Vācija - tas man ir kas jauns."

"Šobrīd nedomāju par to, cik ilgi man ir spēkā šis līgums. Vienkārši vēlos spēlēt basketbolu un palīdzēt Bonnai uzvarēt šajās spēlēs. Kad pienāks laiks, redzēsim, kas notiks tālāk," ar sev raksturīgu mieru apliecināja basketbolists.

Pēc debijas mača, kurā latvietis izcēlās ar 17 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm, komandas treneris Predrags Kruničs slavēja Siliņu par ierašanos komandā lieliskā formā: "Ojārs bija izšķirošs faktors, lai mēs izcīnītu uzvaru. Ļoti svarīgi, ka Ojārs ieradās ļoti labā fiziskā kondīcijā un uzreiz ļāva sevi iespēlēt komandā. Jāuzteic arī pārējā komanda, kas palīdzēja viņam to izdarīt."

Viena no Bonnas kluba formastērpa krāsām ir arī rozā, un FIBA žurnālists uzdeva jautājumu par to, vai nebūs jocīgi vilkt šādas krāsas formu. "Es nevaru sagaidīt, lai uzvilktu mugurā jebkādu Bonnas formu, bet rozā noteikti būs īpaša," smējās Siliņš.

Aizvadītajā vasarā Siliņš piedzīvoja ilgi gaidīto debiju Latvijas valstsvienībā, esot pamata piecinieka spēlētājs visās trijās olimpiskās kvalifikācijas spēlēs Belgradā. "Esmu sajūsmā par mūsu izlases nākotni. Mums ir daudz lielisku spēlētāju, kuri spēlē spēcīgās komandās un katru gadu kļūst arvien labāki," vaicāts par izlases nākotni, sacīja Ojārs. "Tomēr šobrīd katram jākoncentrējas savam darbam klubos. Man nav šaubu, ka puiši būs par 110% gatavi Eiropas čempionātam."

Nākamā spēle Bonnas komandai jau sestdien, bet starts FIBA Eiropas kausā paredzēts 25. oktobrī, mājās uzņemot Dāvja Lejasmeiera Sēdertaljes "Kings".

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...
General-Anzeiger Bonn

  -1 [+] [-]

, 2016-10-11 20:22, pirms 8 gadiem
Davis ar Kristapu noteikti nespeles, kāds vēl notraumēsies un būs vecais labais stāsts.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-11 20:43, pirms 8 gadiem
Visi Latvieši spēlēs. Nespēlēs tikai nodevēji un mīkstie.

     [+] [-]

, 2016-10-11 20:43, pirms 8 gadiem
Pietiks jau, ja visi veselie (t.i. tie, kuri līdz galam pabeidz klubu sezonu) būtu gatavi par 90 %.

     [+] [-]

, 2016-10-12 12:29, pirms 8 gadiem
Dāvis un sevisķi Kristaps izlasei ir vajadzīgi. Cerams, ka Porziņģis vēlreiz neuzmetīs Latviju!

     [+] [-]

, 2016-10-18 22:22, pirms 8 gadiem
Neuzmetis cerams abi cerams būs