Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Stopiņu NHK" dāmas bez līderēm pieveic LSPA, "Tenax" turpina dominēt

Jānis Pārums

"Stopiņu NHK" dāmas bez līderēm pieveic LSPA, "Tenax" turpina dominēt
Elitas Ekkertes un Lanas Nikolajeva prombūtnē līdera lomu Stopiņu NHK rindās veiksmīgi uzņēmusies Elza Seržante. Foto: Jānis Slišāns

Šodien Latvijas handbola čempionātā tika aizvadīts pa divām spēlēm gan vīriešu, gan sieviešu Virslīgā. Pērnā gada čempiones Stopiņu NHK handbolistes, spēlējot bez savām līderēm, izbraukumā pieveica LSPA, savukārt vīriešu Virslīgā kārtējo panākumu guva Dobeles "Tenax".

"Stopiņu NHK" handbolistēm, kas pērn triumfēja Latvijas čempionātā, sezonas sākumā sanācis spēlēt nopietnākajām konkurentēm – pirms nedēļas pret "Latgols", šonedēļ pret LSPA. Sezonas pirmajā mačā spraigā cīņā tika gūts panākums ar 29:27 un arī pret LSPA neklājās viegli. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šodien nācās iztikt gan bez pērnās sezonas vērtīgākās spēlētājas Lanas Nikolajevas, gan pašreizējās uzbrukuma līderes Elitas Ekkertes.

Spēles rezultātu atklāja stopiņietes, un, lai gan vēlāk uz brīdi vadībā izvirzījās LSPA, kopumā pirmajā puslaikā notikumus laukumā kontrolēja Latvijas čempiones, kas vienubrīd iekrāja četru punktu pārvaru (9:5, 10:6). Līdz puslaika beigām gan rezultāts sadila, taču pirmās 30 minūtes tomēr savā labā noslēdza "Stopiņu NHK" – 10:8.

Maz rezultatīva spēle turpinājās arī pēc pārtraukuma. Pēc Egitas Kiršteines un Kristīnes Kirejevas gūtajiem vārtiem LSPA pat izdevās izvirzīties vadībā (13:12) un vadībā bija vēl desmit minūtes līdz spēles beigām (16:15), taču atlikušo laiku sekmīgāk nospēlēja čempiones, atgūstot vadību un izcīnot otru uzvaru sezonā – 21:18. LSPA savukārt piedzīvoja pirmo zaudējumu trijās spēlēs.

Citā sieviešu Virslīgas trešo uzvaru tikpat spēlēs izcīnīja Dobeles "SS/REIR", kas savā laukumā ar 43:33 (26:14) apspēlēja LAT-98.

Jau ceturto panākumu pēc kārtas šosezon izcīnīja Dobeles "Tenax", kas savā laukumā tika galā ar "Celtnieks/LSPA". Vairāku punktu pārsvars tika iegūts jau pirmajā puslaikā, kuru "Tenax" noslēdza ar 16:10. Spēles otrajā puslaikā Latvijas čempionu pārsvars bija vēl nospiedošāks un "Tenax" neatstāja nekādas cerības "Celtniekam", uzvarot ar 32:17 un pagarinot nezaudēto spēļu sēriju Latvijas čempionātā jau līdz 29.

Sešus vārtus uzvarētāju rindās guva Andis Ērmanis, zaudētājiem ar tikpat vārtu guvumiem izcēlās Ričards Jablonskis.

Ierindā atgriežoties Artis Kurmēnam, trešo panākumu četrās spēlēs izcīnīja valsts vicečempioni "Ogre/Miandum", kas savā laukumā ar 31:29 pieveica pērnās sezonas vicečempionus "Latgols". Lai arī spēles sākumā ogrēnieši nokļuva iedzinēju lomā, pakāpeniski izdevās mainīt spēles ritējumu un pārtraukumā "Ogre/Miandum" devās jau ar +6 – 19:13.

Otrajā puslaikā ogrēniešu pārsvars pieauga pat līdz astoņiem vārtiem, taču neskatoties uz to "Latgols" neilgi līdz spēles beigām pietuvojās līdz minimumam (29:28, 30:29). Ogrēnieši tomēr uzvaru nosargāja – 31:29. Tieši pieminētais Kurmēns bija rezultatīvākais "Ogre/Miandum" sastāvā, bet ludzāniešiem 15 vārtus guva Austris Tuminskis, vēl vairāk nostiprinoties rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Tuminskis četrās spēlēs guvis jau 48 vārtus un tuvāko sekotāju apsteidz par 20 vārtiem.

Virslīga vīriešiem

Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 32:17 (16:10)
Tenax: Ērmanis 6/5, Blūms 6, Bilkštis 4, Arājs 4, Lazda 2, Krastiņš 2, Kurzemnieks 2, Kreicbergs 2, Politers 2, Kozlovskis 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks: Jablonskis 6, Eglītis 5, Freibergs 3, Lazdiņš 1, Maslaks 1, Čikuts 1.

Ogre/Miandum – Latgols 31:29 (19:13)
Ogre: Kurmēns 10, Arvis Laganovskis 7, Artis Laganovskis 4, Dravnieks 4, Lepers 3, Straume 3.
Latgols: Tuminskis 15/2, Strazds 4, Borisenko 3, Kušners 2, Lisovskis 2, Matvejenko 2, Gorbunovs 1.

Virslīga vīriešiem
Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

LSPA – Stopiņu NHK 18:21 (8:10)
LSPA: Kirejeva 9/1, Makņa 4, Kiršteine 3, Brikmane 1, Eihvalde 1.
Stopiņu NHK: Seržante 8, Sergejeva 6/1, Asare 4/1, Nīce 2, Poriete 1.

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-10-11 21:55, pirms 10 gadiem
Latgols kaut kā ielien dziļos mīnusos, un tikai pēc tam sāk spēlēt kā nākas, bet jau otro reizi degunu virs ūdens dabūt neizdodas... Viens pats Austris visu neizvilks, treneriem un pašiem spēlētājiem jāizdara pareizie secinājumi, ja grib turpmāk uzvarēt.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-12 09:07, pirms 10 gadiem
viss normāli, playoff'os Latgols tiks, tur arī sāks spēlēt

     [+] [-]

, 2014-10-15 01:21, pirms 10 gadiem
pasaules gals rakstīja: viss normāli, playoff'os Latgols tiks, tur arī sāks spēlēt
vēl līdz tiem playofiem jatiek!