Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Bauers un Mūrniece par sagrāvēm Igaunijā sevišķi nepārdzīvo

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bauers un Mūrniece par sagrāvēm Igaunijā sevišķi nepārdzīvo
"Unihoc Riga Cup" Ķekavas un Cēsu komandas cīnījās viena pret otru, bet jaunajā sezonā abas startējušas ar smagiem zaudējumiem
Foto: Unihoc Riga Cup

Ar divām graujošām uzvarām Elvi sieviešu florbola līgu sākusi Igaunijas izlase, taču zaudētāju komandu pārstāvji traģēdiju rezultātos nesaskata.

Turnīra pirmajā spēlē Cēsu "Lekrings" Igaunijas pilsētā Tartu cieta 2:15 neveiksmi pret Igaunijas izlases kandidātēm. Neskatoties uz lielo rezultāta starpību, cēsnieču galvenais treneris Ēriks Bauers pēc spēles atzina, ka cīņa nebūt nebija tik bezcerīga un tikpat labi rezultāts varēja būt, piemēram 9:4 mājinieču labā. Cēsu komandai laukumā devās septiņas debitantes, turklāt lielākā daļa bija pašmāju jaunās spēlētājas, kas vēl pērn cīnījās U-14 vecuma grupā. Bauers atzīst, ka šajā sezonā viegli nebūs, taču nākotnē rezultātiem vajadzētu uzlaboties. "Komandas pamatam tomēr jābūt uz vietas Cēsīs, tādēļ arī vairāk koncentrēsimies uz savām meitenēm, nevis florbolistēm, kas vien epizodiski bija ar komandu." Par reālākajām pretiniecēm, ar kurām varētu spēkoties, treneris min "Ķekavas Bulldogs", kas arī starpsezonā zaudējušas vairākas vadošās spēlētājas.

Bauera teikto varēja novērtēt dienu vēlāk, kad Ķekavas komanda turpat Tartu spēkojās ar igaunietēm, piedzīvojot vēl smagāku zaudējumu (3:20). Par labāko spēlētāju Latvijas kluba rindās tika atzīta Anna Mūrniece, kura sniedza savu komentāru Sportacentrs.com: "Igaunietēm bija liels pozicionālais pārsvars, kā arī ļoti labi atstrādāta taktika un dažādas izspēles, ar ko salauzt mūsu aizsardzību. Pašas nespējām nosegt metienus no attāluma, kas noveda pie tik smaga zaudējuma. Tomēr šī bija pirmā sezonas spēle, tādēļ ar katru nākamo spēli komandas sniegumam vajadzētu uzlaboties. Turpināsim cīnīties par uzvaru katrā cīņā."